Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Bus en train

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

U kunt met het openbaar vervoer van en naar de luchthaven reizen met o.a. de AirportExpress, een rechtstreekse verbinding vanaf het Centraal station van Dortmund, of met de AirportShuttle, een rechtstreekse verbinding vanaf het station Holzwickede. Beide stations zijn bereikbaar met de spoorwegen van Deutsche Bahn.

U kunt een dienstregeling (incl. aansluitingen op de AirportExpress of AirportShuttle) opvragen via de internetsite van de Duitse spoorwegen www.bahn.com/nl.

Linienfahrplan

Houd bij het plannen rekening met het volgende: Voor een vlotte afhandeling
dient u zich tijdig (wij adviseren 90 tot 120 minuten van tevoren) te melden bij de incheckbalie van uw luchtvaartmaatschappij. Zorg ervoor dat u, ook wanneer u reeds online hebt ingecheckt, genoeg tijd inplant voor de veiligheidscontrole. Zorg dat u uiterlijk 40 minuten voor vertrek aanwezig bent bij de Gate.

Gegevens van de OV-verbindungen:

Bitte beachten Sie diesen wichtigen Hinweis!

Volledige sluiting van de snelweg A40/B1

De autosnelweg A40/B1 wordt verlengd - in de loop van de bouwwerkzaamheden dit jaar zijn verschillende volledige sluitingen gepland. De AirportExpress zal op deze data een omweg maken en passagiers moeten meer tijd hebben voor hun aankomst en vertrek.

Naar de data

Tussen het centraal station van Dortmund en de luchthaventerminal rijdt tijdens de openingstijden van de luchthaven de AirportExpress. De reistijd bedraagt ca. 25 minuten (non-stop).

De nieuwe halte van de AirportExpress bevindt zich sinds maart 2012 op het stationsplein (uitgang ‘Königswall/zur City’), vlak bij de taxistandplaatsen.

De ritprijs bedraagt €8,50 (€9,00 van 31.03.2019) voor een enkele reis, kinderen tot 14 jaar betalen €2,00 , kinderen jonger dan 6 jaar reizen gratis. De reistickets zijn uitsluitend bij de buschauffeur verkrijgbaar. De rit moet contant en in euro betaald worden.

Reist u tussen station Holzwickede en de terminal van Dortmund Airport, dan kunt u gebruik maken van de AirportShuttle (niet gratis). De reistijd bedraagt ca. 6 minuten.

De ritprijs bedraagt €3,00 voor een enkele reis, kinderen tot 14 jaar betalen €2,00 , kinderen jonger dan 6 jaar reizen gratis. De reistickets zijn uitsluitend bij de buschauffeur verkrijgbaar. De rit moet contant en in euro betaald worden.

Vanaf 08-01-2017 wordt de buslijn 440 in Dortmund-Aplerbeck opgeheven. Om verder te reizen naar de luchthaven kunt u gebruik maken van de aansluiting op buslijn 490 (vanaf halte Rodenbergstraße).

Reist u naar Dortmund Airport vanuit de westelijke delen van Dortmund (via buslijn 440 of U47 met overstap in Dortmund-Aplerbeck) dan kunt u buslijn 490 gebruiken (vanaf halte Rodenbergstraße). Buslijn 490 komt ook langs de parkeerplaats (P6 oost/west en P5) – de eindhalte bevindt zich meteen bij de terminal (vertrekniveau/niveau 1).

Reizend vanaf station Unna kunt u VKU-buslijn C41 gebruiken; deze rijdt elk uur.

www.vku-online.de

Dortmund Airport valt onder het Rail&Fly-aanbod van Deutsche Bahn. De tickets omvatten de treinreis van alle meer dan 5600 DB-stations naar Dortmund Airport en terug. U kunt Rail&Fly-tickets boeken via Germanwings en vele andere airlines, reisbureaus of -organisatoren.

Let op: met een Rail&Fly-ticket kan (uitsluitend) de AirportShuttle naar station Holzwickede gratis worden gebruikt.

Ga voor meer informatie naar www.bahn.com/nl.