Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Bus en train

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer

U kunt met het openbaar vervoer van en naar de luchthaven reizen met o.a. de AirportExpress, een rechtstreekse verbinding vanaf het Centraal station van Dortmund, of met de AirportShuttle, een rechtstreekse verbinding vanaf het station Holzwickede. Beide stations zijn bereikbaar met de spoorwegen van Deutsche Bahn.

U kunt een dienstregeling (incl. aansluitingen op de AirportExpress of AirportShuttle) opvragen via de internetsite van de Duitse spoorwegen www.bahn.com/nl.

Busverbindingen

Linienfahrplan

Houd bij het plannen rekening met het volgende: Voor een vlotte afhandeling
dient u zich tijdig (wij adviseren 90 tot 120 minuten van tevoren) te melden bij de incheckbalie van uw luchtvaartmaatschappij. Zorg ervoor dat u, ook wanneer u reeds online hebt ingecheckt, genoeg tijd inplant voor de veiligheidscontrole. Zorg dat u uiterlijk 40 minuten voor vertrek aanwezig bent bij de Gate.

Gegevens van de OV-verbindungen:

Tussen het centraal station van Dortmund en de luchthaventerminal rijdt tijdens de openingstijden van de luchthaven de AirportExpress. De reistijd bedraagt ca. 25 minuten (non-stop).

De nieuwe halte van de AirportExpress bevindt zich sinds maart 2012 op het stationsplein (uitgang ‘Königswall/zur City’), vlak bij de taxistandplaatsen.

De ritprijs bedraagt €9,00 (€10,00 vanaf 01.01.2023) voor een enkele reis, kinderen tot 14 jaar betalen €2,00 , kinderen jonger dan 6 jaar reizen gratis. Kaartjes kunnen worden gekocht bij de buschauffeur (alleen contante betaling), maar ook bij een kaartjesautomaat voor de terminal (contante betaling (biljetten en munten) en cashloze betaling met EC-kaart, creditcard mogelijk). VRR-kaartjes zijn niet geldig.

Let op: de dienstregeling verandert op feestdagen!

Reist u tussen station Holzwickede en de terminal van Dortmund Airport, dan kunt u gebruik maken van de AirportShuttle (niet gratis). De reistijd bedraagt ca. 6 minuten.

De ritprijs bedraagt €3,00 voor een enkele reis, kinderen tot 14 jaar betalen €2,00 , kinderen jonger dan 6 jaar reizen gratis. Kaartjes kunnen worden gekocht bij de buschauffeur (alleen contante betaling), maar ook bij een kaartjesautomaat voor de terminal (contante betaling (biljetten en munten) en cashloze betaling met EC-kaart, creditcard mogelijk). VRR-kaartjes zijn niet geldig.

Let op: de dienstregeling verandert op feestdagen!

Reist u naar Dortmund Airport vanuit de westelijke delen van Dortmund (via buslijn 440 of U47 met overstap in Dortmund-Aplerbeck) dan kunt u buslijn 490 gebruiken (vanaf halte Rodenbergstraße). Buslijn 490 komt ook langs de parkeerplaats (P6 oost/west en P5) – de eindhalte bevindt zich meteen bij de terminal (vertrekniveau/niveau 1).

De buslijn 440 eindigt in Dortmund-Aplerbeck in de richting van Dortmund-Hörde. Voor het vervolg van de reis naar de luchthaven sluit buslijn 490 (vanaf de halte Rodenbergstraße) aan.

Reizend vanaf station Unna kunt u VKU-buslijn C41 gebruiken; deze rijdt elk uur.
Dienstregeling lijn C41