Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Parkeren op de luchthaven

Tarieven, services en belangrijke informatie

Voor het parkeren van uw auto aan Dortmund Airport staan ongeveer 5.000 parkeerplaatsen in verschillende prijsklassen ter beschikking. Wij vinden het belangrijk dat u ontspannen bij uw gate aankomt – uw reis begint tenslotte al op uw weg naar de luchthaven. Op deze pagina vindt u alle informatie en services met betrekking tot het parkeren aan Dortmund Airport.

Parkeerplaats online boeken

Start ontspannen aan uw reis - met een gereserveerde parkeerplaats direct aan de luchthaven. Nu in vier stappen eenvoudig online boeken.

Parkeerplaats online reserveren

Maak gebruik van deze nieuwe online functie en reserveer met slechts enkele muisklikken uw parkeerplaats aan Dortmund Airport. Zo verzekert u zich van een parkeerplaats in de gewenste parkeergarage of op het gewenste parkeerterrein! Parkeerplaats voordelig online boeken

Voorderlige parkeerplaatsen

In de voordeligste categorie zijn de parkeerterreinen P3, P6 en P7 beschikbaar. Voor de transfer naar de terminal kunt u tegen betaling gebruikmaken van de pendelbus die vanaf het parkeerterrein vertrekt. De rit duurt slechts enkele minuten.

Direct aan de terminal parkeren

In de ondergrondse parkeergarage P1 parkeert u comfortabel en bijzonder dicht bij de terminal. Deze parkeergarage is bereikbaar via de aankomststrook en bevindt zich direct aan de terminal. Het vertrek- en aankomstniveau is van hier uit slechts enkele stappen verwijderd.

Overzicht van parkeerplaatsen

De kaart toont u de ligging van de verschillende parkeerterreinen en parkeergarages op de luchthaven van Dortmund.

Transfer naar de terminal: Parkeerterrein P6 en parkeergarages P4 en P5 worden bediend door buslijn 490. Kaarten met korting zijn verkrijgbaar bij de parkeerautomaten, bij de DSW-kaartautomaat voor de terminal en bij de onlinewinkel voor het reserveren van parkeerplaatsen.

Let op: de Priority-parkeerplaats is sinds november 2022 gesloten en kan niet meer worden gebruikt.

We hebben uw toestemming nodig voor het laden van Google Maps.

Om u kaartinhoud op onze website te kunnen tonen, hebben we componenten van Google Maps geïntegreerd. Controleer de details en accepteer de service om deze kaart te bekijken.

Parkeertarieven

De parkeertarieven gelden voor de reguliere toegang tot de parkeergarages / parkeerplaatsen.

Ik wil parkeren.

  P1 P2 P3 P4 P5 P6

Informatie over Parkeerplaatsen

Als u iemand met uw auto naar de luchthaven van Dortmund wilt brengen of op de luchthaven wilt afhalen, raden wij u aan gebruik te maken van de Kiss & Fly-zone. De parkeerplaatsen bevinden zich direct voor de ingang van de terminal op het vertrekniveau. Kort laden en lossen is gratis. Let wel, ook hier geldt een parkeertarief.

Voor meer informatie, zie de pagina Brengen en afhalen.

Dortmund Airport biedt passagiers met een beperking de mogelijkheid om in de parkeergarages (P1 en P2) in de daarvoor aangegeven vakken gratis te parkeren. Voorwaarde is dat u over een invaliditeitskaart/gehandicaptenparkeerkaart beschikt.

Belangrijk: De gratis uitrijkaart wordt uitsluitend op de dag van de terugvlucht uitgereikt aan de informatiebalie. U dient daarbij uw vliegticket te overleggen. Restitutie achteraf is helaas niet mogelijk.
Om deze reden is het helaas niet mogelijk de parkeerplaats online te reserveren.

Let er a.u.b. op dat de doorrijhoogte voor de parkeergarages (P1, P2 en P5) maximaal 2 meter bedraagt. Voor de parkeerplaatsen P3 en P6 is er geen hoogtebeperking.

Voor elektrische auto's is in parkeergarage P1 (aankomstniveau/niveau 0) een parkeerplaats met een e-laadzuil van RWE eMOBILITY (tegen kosten te boeken) voorzien. Tijdens het gebruik van het RWE-laadstation gelden de reguliere parkeertarieven van Dortmund Airport naar gelang de duur.

De vrouwenparkeerplaatsen bevinden zich in de ondergrondse parkeergarage P1 op alle niveaus (niveau 0 tot -2) vlak bij de ingangen naar de terminal.

U vindt betaalautomaten voor het betalen van de parkeerkosten direct bij de terminal (aankomstniveau/niveau 0), in parkeergarage P2 en op de verschillende haltes van de pendelbus van en naar de parkeerterreinen. Aangezien u na betaling ca. 15 minuten de tijd hebt om de slagboom te passeren, adviseren wij u de betaalautomaten bij de betreffende parkeerterreinen/-garages te gebruiken.

De volgende betaalmiddelen worden geaccepteerd:
Munten en biljetten, pinpassen, creditkaarten (VISA, Mastercard, American Express). Uitrijden is 24 uur per dag mogelijk.

Klanten van onze onlineshop voor het boeken van parkeerplaatsen op Dortmund Airport kunnen hun bestaande boeking gemakkelijk zelf beheren via het selfservice-gedeelte.

Als bijvoorbeeld uw reisplannen zijn gewijzigd, is het nog steeds mogelijk om uw parkeerplaats tot 2 uur voor de ingang te herboeken.

Boeking beheren

Het boeken van een parkeerplaats via de online shop van Dortmund Airport neemt slechts een paar klikken in beslag. De daaropvolgende aanpassing van uw boeking is net zo eenvoudig via het selfservice-gedeelte van de online shop.

In de FAQ’s vindt u ook antwoorden op veel mogelijke vragen, die in het beste geval uw probleem direct en snel kunnen oplossen.

Vindt u het juiste antwoord niet? Stuur ons dan een berichtje (EN). 

De parkings/parkeerplaatsen op Dortmund Airport kunnen te allen tijde worden gebruikt. In- en uitrijden, evenals het gebruik van de automatische betaalterminals, is 24 uur per dag, elke dag mogelijk.

De 490 bus rijdt dagelijks tussen parkeergarage 5 en 6 en de Terminal. Een enkeltje kost € 2 per persoon (kinderen tot 6 jaar reizen gratis).

Tickets voor de transfer naar de parkeergarages zijn alleen hier verkrijgbaar:

  • bij het online reserveren van de parkeerplaatsen,
  • op de parkeergarage betaalautomaten,
  • bij de ticketautomaten voor de terminal (West-ingang/uitgang - vertrekniveau).

Let op: Parkeerplaats P3 wordt momenteel niet bediend door een bustransfer.