Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Parkeren op de luchthaven

Tarieven, services en belangrijke informatie

Voor het parkeren van uw auto aan Dortmund Airport staan ongeveer 5.000 parkeerplaatsen in verschillende prijsklassen ter beschikking. Wij vinden het belangrijk dat u ontspannen bij uw gate aankomt – uw reis begint tenslotte al op uw weg naar de luchthaven. Op deze pagina vindt u alle informatie en services met betrekking tot het parkeren aan Dortmund Airport.

Opmerking: Parkeerterrein P3 is verplaatst

Dortmund airport besonderer hinweis

De P3-parkeerplaats is van plaats veranderd en veel dichter bij de terminal komen te liggen. Er zijn 450 parkeerplaatsen beschikbaar in het nieuwe gebied. En het mooiste is: ze liggen op loopafstand van het luchthavengebouw.

Parkeerplaats online reserveren

Maak gebruik van deze nieuwe online functie en reserveer met slechts enkele muisklikken uw parkeerplaats aan Dortmund Airport. Zo verzekert u zich van een parkeerplaats in de gewenste parkeergarage of op het gewenste parkeerterrein! Parkeerplaats voordelig online boeken

Voorderlige parkeerplaatsen

In de voordeligste categorie zijn de parkeerterreinen P3, P6 en P7 beschikbaar. Voor de transfer naar de terminal kunt u tegen betaling gebruikmaken van de pendelbus die vanaf het parkeerterrein vertrekt. De rit duurt slechts enkele minuten.

Direct aan de terminal parkeren

In de ondergrondse parkeergarage P1 parkeert u comfortabel en bijzonder dicht bij de terminal. Deze parkeergarage is bereikbaar via de aankomststrook en bevindt zich direct aan de terminal. Het vertrek- en aankomstniveau is van hier uit slechts enkele stappen verwijderd.

Priority Parking

Dortmund airport priority parking icon

Exclusief parkeren aan Dortmund Airport: Maak gebruik van de Priority Parking-ruimte in de directe omgeving van de terminal. Dit overdekte en zeer overzichtelijke parkeerterrein beschikt over een beperkt aantal extra brede parkeerboxen – het vervelende zoeken van een parkeerplaats valt hier helemaal weg. Bovendien profiteert u van een bijzonder korte afstand tot de terminal. De Priority-parkeerplaatsen zijn te huur vanaf 39 € per dag. De inrit bevindt zich dicht bij de ondergrondse parkeergarage P1 op het aankomstniveau (niveau 0).

Overzicht van parkeerplaatsen

We hebben uw toestemming nodig voor het laden van Google Maps.

Om u kaartinhoud op onze website te kunnen tonen, hebben we componenten van Google Maps geïntegreerd. Controleer de details en accepteer de service om deze kaart te bekijken.

Parkeertarieven

De parkeertarieven gelden voor de reguliere toegang tot de parkeergarages / parkeerplaatsen.

Ik wil parkeren.

  P1 P2 P3 P4 P5 P6

Informatie over Parkeerplaatsen

Dortmund Airport biedt passagiers met een beperking de mogelijkheid om in de parkeergarages (P1 en P2) in de daarvoor aangegeven vakken gratis te parkeren. Voorwaarde is dat u over een invaliditeitskaart/gehandicaptenparkeerkaart beschikt.

Belangrijk: De gratis uitrijkaart wordt uitsluitend op de dag van de terugvlucht uitgereikt aan de informatiebalie. U dient daarbij uw vliegticket te overleggen. Restitutie achteraf is helaas niet mogelijk.
Om deze reden is het helaas niet mogelijk de parkeerplaats online te reserveren.

Voor elektrische auto's is in parkeergarage P1 (aankomstniveau/niveau 0) een parkeerplaats met een e-laadzuil van RWE eMOBILITY (tegen kosten te boeken) voorzien. Tijdens het gebruik van het RWE-laadstation gelden de reguliere parkeertarieven van Dortmund Airport naar gelang de duur.

De vrouwenparkeerplaatsen bevinden zich in de ondergrondse parkeergarage P1 op alle niveaus (niveau 0 tot -2) vlak bij de ingangen naar de terminal.

U vindt betaalautomaten voor het betalen van de parkeerkosten direct bij de terminal (aankomstniveau/niveau 0), in parkeergarage P2 en op de verschillende haltes van de pendelbus van en naar de parkeerterreinen. Aangezien u na betaling ca. 15 minuten de tijd hebt om de slagboom te passeren, adviseren wij u de betaalautomaten bij de betreffende parkeerterreinen/-garages te gebruiken.

De volgende betaalmiddelen worden geaccepteerd:
Munten en biljetten, pinpassen, creditkaarten (VISA, Mastercard, American Express). Uitrijden is 24 uur per dag mogelijk.

Als u iemand met uw auto naar de luchthaven van Dortmund wilt brengen of op de luchthaven wilt afhalen, raden wij u aan gebruik te maken van de Kiss & Fly-zone. De parkeerplaatsen bevinden zich direct voor de ingang van de terminal op het vertrekniveau. Kort laden en lossen is gratis. Let wel, ook hier geldt een parkeertarief.

Voor meer informatie, zie de pagina Brengen en afhalen.

Maak gebruik van het weekendtarief in de ondergrondse parkeergarage P1
meteen naast de terminal en parkeer op zaterdag en zondag tussen 10:00 en 18:00 voor maximaal € 6,00. Meer dan 20 reisbureaus zijn ook op zondag deels voor u open!

De 490 bus rijdt dagelijks tussen parkeergarage 5 en 6 en de Terminal. Een enkeltje kost € 2 per persoon (kinderen tot 6 jaar reizen gratis).

Tickets voor de transfer naar de parkeergarages zijn alleen hier verkrijgbaar:

  • bij het online reserveren van de parkeerplaatsen,
  • op de parkeergarage betaalautomaten,
  • bij de ticketautomaten voor de terminal (West-ingang/uitgang - vertrekniveau).

Let op: Parkeerplaats P3 wordt momenteel niet bediend door een bustransfer.

Let er a.u.b. op dat de doorrijhoogte voor de parkeergarages (P1, P2 en P5) maximaal 2 meter bedraagt. Voor de parkeerplaatsen P3 en P6 is er geen hoogtebeperking.