Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Op de luchthaven

Infos und Service

Vanaf Dortmund Airport begint u met korte afstanden. Om uw reis stressvrij te beginnen, moet u toch (minstens) 2,5 uur voor vertrek op de luchthaven zijn. Zelfs als u reeds online bent ingecheckt, moet u voldoende wachttijd incalculeren voor de beveiligingscontrole en, afhankelijk van het land van bestemming, ook voor de paspoortcontrole.

In de overzichtelijke en helder vormgegeven terminal van de luchthaven van Dortmund vindt u snel uw weg. Het intuïtieve volgsysteem wijst u op de luchthaven de weg. Daarnaast helpen wij u graag verder met de volgende informatie.

Terminalplattegronden

We hebben uw toestemming nodig voor het laden van Google Maps.

Om u kaartinhoud op onze website te kunnen tonen, hebben we componenten van Google Maps geïntegreerd. Controleer de details en accepteer de service om deze kaart te bekijken.

Belangrijke informatie en dienstverleningen in het overzicht:

Reizigers die op Dortmund aankomen en een aansluitende vlucht willen nemen, moeten van het aankomstniveau (niveau 0) naar het vertrekniveau (niveau 1) wisselen en nogmaals de beveiligingscontrole passeren. Bij overstapverbindingen van Germanwings/Lufthansa wordt de bagage doorgestuurd naar de luchthaven van de eindbestemming. Reizigers met twee afzonderlijke boekingen moeten hun bagage soms nogmaals afgeven.

Vanaf het bezoekersterras op het galerieniveau (nivea 2) in de terminal kan
men precies zien wat er zich afspeelt op het voorgelegen terrein. Verdere informatie vindt u op de site bezoekersterras.

Indien u voor vertrek nog post wilt versturen, dan vindt u meteen bij de ingang West van de terminal (op het vertrekniveau) een brievenbus van Deutsche Post.

De federale politie op Dortmund Airport is onder andere verantwoordelijk voor de controle van het grensoverschrijdend verkeer en reisdocumenten en het verlenen van toestemming om de grens over te steken.

Duitse staatsburgers, waarvan de reisdocumenten (id-kaart kind, id-kaart of paspoort) verlopen zijn, kunnen bij de federale politie in uitzonderingsgevallen nog onmiddellijk voor grensovergang een reisdocument als paspoortvervanging laten maken.

Het kantoor van de federale politie op de luchthaven van Dortmund vindt u op het vertrekniveau (niveau 1) in de terminal.

De luchthaven van Dortmund beschikt over 28 incheckbalies, die zich op het vertrekniveau (niveau 1) bevinden. Zorg dat u de volgende documenten bij u hebt wanneer u bagage wilt afgeven: Id-kaart of paspoort, vliegticket, visum (indien nodig). Wanneer u reeds over een instapkaart beschikt en alleen met handbagage reist, kunt u meteen doorgaan naar de beveiligingscontrole.

Meer informatie met betrekking tot het afgeven van bagage en inchecken op de avond voor vertrek vindt u op de site onder Inchecken.

Heeft u iets in het vliegtuig of in de terminal verloren? Is uw bagage beschadigd of na aankomst niet terug te vinden? Onze medewerkers van het gevonden voorwerpenbureau op het aankomstniveau (niveau 0) helpen u graag verder.

Geldautomaten van de Dortmunder Volksbank, de Sparkasse Dortmund en de Duitse Postbank bevinden zich in de terminal van Dortmund Airport (vertrek- en aankomstniveau). Pinpassen van elke bank worden geaccepteerd, net zoals Eurocard en VISA-kaart.

Bij de informatiebalie (in het openbare gedeelte), evenals in de West Bar + winkel (na de veiligheidscontrole) kunt u prepaidkaarten krijgen voor het gebruik van het WLAN in de terminal.

Verdere informatie vindt u onder WLAN in de terminal.

Bescherm uw incheckbagage tegen beschadigingen, toegang door onbevoegden of andere slijtage door uw koffer voor € 7,50 te laten inpakken met slijtvaste folie. De nieuwe inpakinstallatie is te vinden in de vertrekterminal (1e verdieping), tegenover de veiligheidscontrole. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de informatiebalie.

Bagagewagens zijn tegen betaling van 1 euro beschikbaar op het aankomstniveau (niveau 0) en op het vertrekniveau (niveau 1).

Roken is op Dortmund Airport enkel toegelaten in de overeenkomstig gemarkeerde zones. In de terminal vinden passagiers een rooklounge binnen de veiligheidszone, tegenover de WEST-bar. Buiten het terminalgebouw is er in de nabijheid van de westelijke in-/uitgang een overdekte rokerszone.

Voordat u bij het vertrekpunt van uw vliegtuig kunt komen, moet u de veiligheidscontrole passeren. Deze bevindt zich centraal, in het midden van de terminal, op het vertrekniveau (niveau 1).

Let op de veiligheidsvoorschriften van uw handbagage. Verdere informatie hierover vindt u onder Bagage en Veiligheid.

Grote bagagestukken, die niet met het automatisch bagagesysteem van het vliegtuig vervoerd kunnen worden (bv. fietsen, kinderstoelen, kinderwagens, rolstoelen, rugzakken met banden of parasols), moeten bij de balie voor afwijkende bagage (balie 01) worden afgegeven. De balie voor afwijkende bagage is niet doorlopend bezet. U kunt zich melden bij de gewone incheckbalie voor uw vlucht wanneer dit niet het geval is.

De terminal is dagelijks geopend van 03:30 tot 23:30 uur.

Houd er rekening mee dat het terminalgebouw buiten deze uren gesloten is - het is niet mogelijk om in de terminal te overnachten. 

Indien u in Dortmund wilt overnachten, kunt u op de volgende site Hotel boeken de verschillende overnachtingsmogelijkheden bekijken.

Er zijn verschillende babyverschoonruimten in het openbare deel van de terminal, evenals na de beveiligingscontrole direct bij de gates.

Wanneer u met kleine kinderen of baby´s vanaf Dortmund vertrekt, dan kunt u na de veiligheidscontrole kostenloos tot aan het moment van vertrek gebruik maken van buggy´s. Na gebruik kunt u deze eenvoudig bij de gate laten staan.

De douanebeambten op Dortmund Airport controleren welke goederen over de grens in- of uitgevoerd worden.

Daarnaast helpen de douanemedewerkers u ook bij uw Tax Free-aankopen graag verder. Reizigers die uit landen die geen lidstaat van de EU zijn, kunnen in Duitsland natuurlijk BTW-vrij aankopen doen. Om deze belasting terug te krijgen, moet de douane de door de winkel vertrekte documenten voor vertrek stempelen. Om de verwerking door de douane vlot te laten verlopen, dienen reizigers naast het Tax Free-formulier de volgende zaken bij zich te hebben: Paspoort, vliegticket en gekochte goederen.

Het douanabureau vindt u op het aankomstniveau (niveau 0) naast de uitgang van de bagage-uitgifte.