Hoofdinhoudsgebied

Luchthaven Nieuws

 • Coronavirus: Informatie voor reizigers
  Belangrijke informatie voor passagiers

  Hier vindt u actuele informatie over het coronavirus, informatieve links en praktische gezondheidstips.

  meer ervaren
 • FAQ‘s Corona-testcentrum
  Antwoorden op vaak gestelde vragen over het thema Corona-testcentrum

  De regionale regering heeft een Corona-testcentrum ingericht op Dortmund Airport. Daarover krijgen we steeds meer vragen die we graag beantwoorden.

  meer ervaren
 • 18 nieuwe bestemmingen
  Wizz Air stationeert drie vliegtuigen op Dortmund Airport

  Op donderdag 18 juni maakten de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air en Dortmund Airport tijdens een gezamenlijke persconferentie bekend dat Wizz Air vanaf augustus 2020 drie Airbus A320's op Dortmund Airport zal stationeren.

  meer ervaren
 • Hervatting van het vliegverkeer
  Maatregelen ter bescherming van passagiers en werknemers toegepast

  Dortmund Airport heeft de afgelopen weken gebruikt om zich voor te bereiden op de hervatting van de vliegactiviteiten. Dortmund Airport vertrouwt hierbij op uitgebreide hygiënemaatregelen om passagiers in staat te stellen veilig te reizen, zelfs tijdens de Corona-pandemie.

  meer ervaren
 • Storm warning
  Air traffic at Dortmund Airport may be affected

  Weather warning from the German Meteorological Service (DWD): A severe storm is expected to hit North Rhine-Westphalia from Sunday (09.02.2020). Depending on the strength of the storm, this may lead to disruptions and restrictions in air traffic.

  meer ervaren
 • Recordjaar voor de luchthaven
  Dortmund Airport bij de 10 grootste luchthavens in Duitsland

  “We hebben niet alleen ons doel bereikt om 2,5 miljoen passagiers op onze luchthaven te verwelkomen in 2019, we hebben ons doel ook duidelijk overtroffen. We kunnen hier heel tevreden mee zijn, omdat de toename niet alleen ver boven de groei in de industrie ligt, maar ze maakt ons ook, na 2018, voor de tweede keer op rij de koploper inzake de passagiersontwikkeling'', zegt luchthavenbaas Udo Mager, die hiermee commentaar geeft op de passagiersbalans van Dortmund Airport voor 2019.

  meer ervaren
 • Gewijzigde openingstijden
  De openingstijden van de luchthaventerminal van Dortmund verschillen van die van de feestdagen.

  Vanwege de verminderde vluchtverbindingen op kerstavond en oudejaarsavond zal de terminal op de luchthaven van Dortmund niet meer open zijn zoals gewoonlijk. Ook de reistijden van de bussen veranderen.

  meer ervaren
 • Nieuw passagiersrecord in Dortmund
  2019 is het sterkste jaar in de geschiedenis van Dortmund Airport.

  Victoria Popp was verheugd: Ze is de 2.331.027ste passagier op Dortmund Airport in het jaar 2019. Dit nummer is heel speciaal voor de luchthaven van Dortmund. Omdat met het bereiken van dit aantal passagiers zoveel passagiers de luchthaven van Dortmund gebruikten als nooit tevoren. Op woensdag 13 november werd het vorige record uit 2008 verbroken.

  meer ervaren
 • Laudamotion kondigt een route aan vanaf Dortmund Airport
  Vanaf maart 2020 dagelijks naar Wenen

  Laudamotion vliegt vanaf 29  maart 2020 dagelijks van Dortmund Airport naar Wenen. De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij vervolledigt zo vanaf het zomerschema 2020 het aanbod van Wizz Air op deze route.

  meer ervaren
 • Dortmund Airport gaat een recordjaar tegemoet
  De twee miljoen grens is al in het derde kwartaal overschreden

  De drempel van de twee miljoen passagiers, die twee jaar geleden nog het aangekondigde doel was van de luchthaven van Dortmund, werd dit jaar al in het derde kwartaal overschreden.

  meer ervaren
 • Einde van de vakantie: Dortmund Airport maakt de balans op
  Bijna 385.000 passagiers in de zomervakantie

  Tijdens de zes weken durende zomervakantie in NRW gebruikten in totaal 384.963 passagiers de luchthaven van Dortmund. In vergelijking met vorig jaar betekent dit een stijging van 16,3 procent.

  meer ervaren
 • Eerste vlucht naar Ohrid vertrokken
  Wizz Air is al 15 jaar aanwezig op Dortmund Airport

  15 jaar geleden vertrok het eerste vliegtuig van Wizz Air van Dortmund Airport naar Katowice. Voor dit jubileum wordt een nieuwe route ingehuldigd: De Hongaarse luchtvaartmaatschappij vliegt sinds 02/07/2019 op dinsdagen en zaterdagen naar Ohrid in het noorden van Macedonië.

  meer ervaren
 • Eerste vlucht naar Palanga
  Wizz Air breidt zijn aanbod in Dortmund uit

  Op paaszondag maakten de eerste reizigers van de gelegenheid gebruik om met Wizz Air naar het populaire vakantieoord Palanga te vliegen. Twee keer per week, altijd op zondag en midweek, biedt de Hongaarse luchtvaartmaatschappij vluchten aan naar de badplaats aan de Oostzee in Litouwen. Guido Miletic, hoofd Marketing & Sales op de luchthaven van Dortmund, en Davina Ungruhe, persvoorlichter op de luchthaven van Dortmund, verwelkomden de bemanning op het platform voor de eerste vlucht.

  meer ervaren
 • Nieuwe airline op Dortmund Airport
  BUZZ vliegt vanaf de winter naar Kattowitz

  De Poolse dochtermaatschappij van Ryanair BUZZ vliegt vanaf het winterseizoen 2019/2020 tien maal per week naar Kattowitz. 

  meer ervaren
 • Volledige versperring B1 in het gebied AS Sölde
  Uitbreiding van de snelweg A40 heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de luchthaven van Dortmund

  Automobilisten opgelet: de uitbreiding van de snelweg A40 draait op volle toeren. Tussen de aansluiting Dortmund-Ost en het snelwegkruispunt Dortmund/Unna wordt de huidige rijksweg B1 over een lengte van 9,5 km uitgebreid van vier naar zes rijstroken.

  meer ervaren
 • Online een parkeerplaats reserveren
  Tickets met Wallet-functie voor een papierloze reis naar Dortmund Airport

  Veel mensen zijn alvast hun reis aan het plannen. Vluchten en hotels zijn vaak al gereserveerd. Nu is het dus tijd voor de details. De reis naar de luchthaven speelt daarbij een belangrijke rol. Hoe beter u hierover heeft nagedacht, hoe meer u kunt ontspannen bij het begin van uw vakantie.

  meer ervaren
 • Passagiersaantallen verder gestegen in 2018
  Tien nieuwe trajecten zorgen voor groei op de luchthaven van Dortmund

  De luchthaven van Dortmund tekent opnieuw stimulansen op: 2.284.176 passagiers maakten in 2018 gebruik van de luchthaven voor hun reizen, 14 procent meer nog dan in 2017. Daarmee kon de voorspelde groei overtroffen worden. In totaal vertrokken en landden op Dortmund Airport 15.189 vluchten vanop 38 verschillende bestemmingen.

  meer ervaren
 • Nieuwe bestemming in zicht: Van Dortmund naar Palanga in Litouwen
  Wizz Air kondigt een nieuwe route aan voor zomer 2019

  De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air, de grootste klant van Dortmund Airport, lanceert op 21 april 2019 een rechtstreekse vlucht van Dortmund naar Palanga in Litouwen. 

  meer ervaren
 • De groeitrend zet zich door in de herfstvakantie
  Dortmund Airport tekent 12,8 procent meer passagiers op

  De herfstvakantie sluit Dortmund Airport met een stijging van de het passagiersaantal van 12,8 procent af. Tijdens de twee wekende durende vakantie in Noordrijn-Westfalen maakten in totaal 108.678 passagier gebruik van de luchthaven van Dortmund. 

  meer ervaren
 • Vanaf nu vanaf Dortmund naar Tirana vliegen
  De enige directe verbinding vanuit Noordrijn-Westfalen naar Tirana is van start gegaan

  Gisteravond is het eerste vliegtuig op het nieuwe traject van Dortmund naar Tirana opgestegen. De hoofdstad van Albanië is de eerste van vijf bestemmingen die de Hongaarse vliegmaatschappij Airline Wizz in het wintervluchtschema invoert.

  meer ervaren
 • Ryanair wijzigt bagagerichtlijn
  Vanaf 1.11.2018 is enkel nog kleine handbagage gratis

  Ryanair wijzigt vanaf 1.11.2018 de richtlijnen voor de reisbagage. Hierdoor worden vooral passagiers getroffen die enkel met handbagage willen reizen. 

  meer ervaren
 • Winterseizoen 2018/2019
  37 bestemmingen in 22 landen direct bereikbaar vanuit Dortmund

  Sinds 28.10.2018 tikken de klokken in Duitsland opnieuw anders. Het is winteruur! Gelijk met de tijdomschakeling is Dortmund Airport ook aan het winterseizoen 2018/2019 begonnen en dat met 5 nieuwe resp. terugkerende bestemmingen.

  meer ervaren
 • Nieuwe regels voor bagage bij Wizz Air
  De wijzigingen voor handbagage en bagage in een oogopslag

  Vanaf 1.11.2018 gelden er bij de Hongaarse vliegmaatschappij Wizz Air nieuwe regels voor de reisbagage. 

  meer ervaren
 • Meer aanbod in het winterseizoen
  Wizz Air voert nieuwe trajecten in

  Vanaf zondag 28 oktober 2018 start het winterseizoen op de luchthaven van Dortmund met in totaal 37 bestemmingen in 22 verschillende landen. Naast metropolen zoals München, Londen of Boedapest zijn er ook talrijke aantrekkelijke steden in Midden-, Zuid- en Oost-Europa via een kort traject vanaf Dortmund Airport bereikbaar.

  meer ervaren
 • Hoger passagiersaantal in het derde kwartaal
  Nieuwe Wizz Air-verbindingen als motor voor groei

  De luchthaven van Dortmund heeft in het derde kwartaal aangeknoopt met de groeitrend van de voorafgaande perioden en mocht opnieuw meer passagiers verwelkomen. In totaal 16,1 procent meer passagiers dan in dezelfde periode vorig jaar werd er van juli tot september 2018 geteld. Effecten die het aantal passagiers in het derde kwartaal deden stijgen, werden vooral bereikt door de doorheen het jaar ingevoerde, nieuwe verbindingen, frequentieverhogingen op druk bevraagde routes alsook de zomervakantie met bijzonder veel passagiers. De luchthaven van Dortmund is momenteel de enige van 22 internationale ADV-passagiersluchthavens die in totaal een groei van dubbele cijfers kan optekenen.

  meer ervaren
 • Tussentijdse resultaten met meer passagiers op de luchthaven
  Ongeveer 1,5 miljoen passagiers van januari tot augustus 2018

  De verkeersontwikkeling van januari tot augustus 2018 werd gepresenteerd tijdens de vergadering van de toezichtsraad van Flughafen Dortmund GmbH. Luchthavendirecteur Udo Mager keek tevreden terug op de verkeerscijfers van de eerste acht maanden, aangezien de luchthaven met een totaal van ongeveer 1,5 miljoen passagiers een aanzienlijke stijging van het aantal passagiers kon noteren. 

  meer ervaren
 • Langere openingstijden toegestaan
  Beperkte vluchtoperaties tussen 22 en 23:30 uur nu mogelijk

  De directie van Flughafen Dortmund GmbH ontvangt het volgende managementrapport over het besluit van het districtsbestuur van Münster om de bedrijfstijden te verlengen: Luchthavendirecteur Udo Mager: "Het verheugt ons dat het districtsbestuur van Münster nu heeft besloten om de openingstijden van de luchthaven Dortmund te verlengen. Helaas hebben we geen goedkeuring gekregen voor de dienstregeling en vliegbewegingen die vanuit het oogpunt van de luchthaven vereist zijn.”

  meer ervaren
 • Vlieg van Dortmund naar Albanië en Kosovo 
  Wizz Air zal Dortmund in de toekomst verbinden met Tirana en Pristina 
 • Nog een Roemeense bestemming in het routenetwerk van Dortmund 
  Nieuwe vliegroute naar Iasi ingewijd
 • Wizz Air kondigt nieuwe vluchtroute naar Chisinau aan
  Vliegtickets van Dortmund naar Moldavië kunnen geboekt worden
 • Nu aan het parkeren denken!
  Een parkeerplaats vanaf €19 voor de hele parkeerduur op Dortmund Airport garanderen

  De vakantieplanning van 2018 loopt op vele plaatsen volop, als ze al niet voltooid is. De vlucht werd met vroegboekkorting geboekt, het gewenste hotel aan de gewenste prijs gereserveerd. Maar wat met de rit naar en van de luchthaven? Waar moet de auto tijdens de vakantie staan?

  meer ervaren
 • Gratis WLAN
  Vanaf nu onbegrensd surfen in de terminal van Dortmund Airport

  Het WLAN in de terminal van Dortmund Airport is sinds 5 maart 2018 vrij toegankelijk en gratis bruikbaar voor passagiers en bezoekers. 

  meer ervaren
 • De nieuwe PANTHER is er
  De luchthavenbrandweer is de eerste in Duitsland die het nieuwe Rosenbauer-model ontvangt.

  Begin oktober was het zo ver - de brandweer op Dortmund Airport kon zijn in spanning verwachte vlaggenschip in ontvangst nemen: een PANTHER 6 x 6 van blusvoertuigenbouwer Rosenbauer.

  meer ervaren
 • Constante passagiersaantallen
  96.321 reizigers hebben gebruik gemaakt in de herfstvakantie

  Tijdens de twee weken durende herfstvakantie, die dit jaar in de laatste week van oktober en de eerste week van november viel, hebben in totaal 96.321 passagiers gebruik gemaakt van de luchthaven van Dortmund. Het aantal passagiers bedroeg daardoor ongeveer hetzelfde als vorig jaar (2016: 96.386 passagiers).

  meer ervaren
 • Passagiersgroei in het derde kwartaal
  Meer bestemmingen op het wintervluchtschema

  De lichte passagiersgroei in de eerste helft van 2017 kon in het derde kwartaal worden verdergezet en op het einde van de maand september, toen 5,3 procent meer passagiers gebruik gemaakt hebben van de luchthaven van Dortmund, duidelijk versterkt worden. 

  meer ervaren
 • Nieuwe vliegroute naar Varna ingewijd
  Wizz Air stelt een nieuwe vluchtverbinding van Dortmund naar Bulgarije in

  Het vluchtaanbod op de luchthaven van Dortmund wordt aan het begin van de vakantie uitgebreid met een nieuwe verbinding van de Hongaarse vliegmaatschappij Wizz Air. Vandaag hebben passagiers voor het eerst plaatsgenomen in het vliegtuig van Wizz Air dat Dortmund vanaf nu tweemaal per week verbindt met Varna aan de kust van de Zwarte Zee. 

  meer ervaren
 • Fijn jaarresultaat 2016
  Modernisering van de General Aviation Terminal is gepland

  Op de 13e vergadering van de toezichtraad van Flughafen Dortmund Gmbh heeft de directeur van de luchthaven Udo Mager het voorlopige jaarresultaat 2016 van min 14,9 miljoen euro voorgesteld.

  meer ervaren
 • Dortmund Airport is een pionier is nieuwsbriefmarketing
  Plaats 1 bij de mobiliteitsbedrijven

  In een studie van het adviesbureau Absolit Consulting voor de analyse van nieuwsbrief- en e-mailactiviteiten van de in Duitsland actieve toeristische bedrijven staat de luchthaven van Dortmund op de eerste plaats bij 20 onderzochte mobiliteitsbedrijven.

  meer ervaren
 • Tweede toegang naar het veiligheidsgedeelte
  Nieuwe controlerijen in gebruik genomen

  Op 19 december 2016 werd een tweede toegang naar het veiligheidsgedeelte op het vertrekniveau van de terminal in gebruik genomen. Met de passagierscontroleplaatsen A en B en voortaan zeven controlerijen zal binnenkort ook op piekmomenten een snelle controle van alle reizigers gegarandeerd worden.

  meer ervaren
 • Dortmund Airport evalueert vakantiedrukte
  278.501 passagiers tijdens de zomervakantie

  Tijdens de zes weken durende zomervakantie hebben in totaal 278.501 passagiers gebruik gemaakt van de luchthaven van Dortmund. Daarvan vlogen 34.675 passagiers op het traject van en naar Palma de Mallorca.

  meer ervaren
 • Eerste vlucht van Dortmund naar Niš
  Wizz Air start nieuwe verbinding naar Servië

  Op 20 augustus ging de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air van start met een nieuwe verbinding vanaf Dortmund Airport. Reizigers kunnen nu al driemaal per week de Servische stad Niš bezoeken vanaf de luchthaven van Dortmund.

  meer ervaren
 • Nieuwe bestemming vanaf Dortmund Airport
  Wizz Air verbindt Dortmund met Niš

  Vanaf 20 augustus 2016 zal het Ruhrgebiet met de Servische luchthaven Niš - Konstantin Veliki verbonden worden.

  meer ervaren
 • Voor het eerst naar Georgië
  Wizz Air verbindt Dortmund met Kutaisi

  Voor het eerst is er een luchtverbinding tussen het Ruhrgebied en Georgië. Vanaf 25 september vliegt Wizz Air twee keer per week van het Georgische Kopitnari naar Dortmund.

  meer ervaren
 • Een website voor vele eindapparaten
  De website van Dortmund Airport

  Of u nu een computer, smartphone of tablet gebruikt op uw kantoor, onderweg of thuis: de website van Dortmund Airport wordt onafhankelijk van het eindapparaat altijd in een passende indeling getoond.

  meer ervaren
 • Passagiersaantallen derde kwartaal
  Ontwikkeling lager dan het niveau van het voorgaande jaar

  Drie maanden voor het einde van het jaar liggen de passagiersaantallen op Dortmund Airport 1,3 procent boven de eerste drie kwartalen van het voorgaande jaar.

  meer ervaren
 • Heinemann breidt aanbod uit
  Tweede Heinemann Duty Free-Shop geopend

  Heinemann biedt u op Dortmund Airport vanaf nu een tweede mogelijkheid om ontspannen te shoppen voor uw vlucht. In het oostelijke deel van het luchthavengebouw, dichtbij gates 7 tot 12, is een tweede Heinemann Duty Free-Shop met een selectief assortiment geopend.

  meer ervaren
 • Nieuwe regelgeving voor e-sigaretten
  Voortaan alleen nog toegestaan in handbagage

  Al meerdere keren hebben e-sigaretten in ingecheckte bagage door onbedoelde inschakeling brand veroorzaakt. Voor passagiers is het daarom alleen nog toegestaan e-sigaretten mee te nemen in de handbagage.

  meer ervaren
 • Positieve halfjaarbalans
  Passagiersaantallen stijgen ook in het tweede kwartaal

  In het eerste halfjaar van 2015 maakten bijna één miljoen passagiers gebruik van Luchthaven Dortmund (932.103). Dat is een stijging van 6,0% ten opzichte van de eerste helft van het jaar ervoor. 

  meer ervaren
 • Nieuwe service voor passagiers
  Inpakinstallatie voor bagage in de terminal

  Gedeukte koffers, beschadigde handgrepen en sloten, zoekgeraakte kofferinhoud: dankzij de nieuwe inpakinstallatie voor bagage in de terminal van Luchthaven Dortmund kunnen deze horrorscenario's tot het verleden behoren. Voor € 7 kunnen passagiers nu het zekere voor het onzekere nemen.

  meer ervaren
 • Handbagageregeling
  Elektrische apparaten in de handbagage

  Vanaf 10 april zullen de passagiers bij de veiligheidscontroleposten verplicht worden om grotere elektronische apparaten (bijv. smartphones, haardrogers, camera's, scheerapparaten) uit de zakken te halen. De apparaten worden apart bestuurd in de röntgeninstallatie. Voorheen was deze regeling beperkt tot tablets en laptops.

  meer ervaren
 • Enorme vraag naar vluchten naar Warschau
  Wizz Air breidt aanbod uit, nog voor de eerste vlucht

  Vanwege de enorme vraagt breidt Wizz Air zijn aanbod aan vluchten naar Warschau vanuit Dortmund uit, nog voor de start van de verbinding. Vanaf maart 2015 zal de luchtvaartlijn een verbinding vormen tussen de luchthaven in het Ruhrgebied en de Poolse hoofdstad.

  meer ervaren
 • De op twee na grootste luchthaven in Noordrijn-Westfalen
  Dortmund Airport na Düsseldorf en Köln-Bonn

  Dortmund Airport is de op twee na grootste luchthaven in Noordrijn-Westfalen. Alleen in Düsseldorf en de luchthaven Köln-Bonn zijn in 2014 meer passagiers vervoerd. Dit blijkt uit de recent door de luchthavenbond ADV gepubliceerde branchecijfers.

  meer ervaren
 • Verdere stijging aan passagiers
  Dortmund-passagiers vliegen naar Londen

  De passagiersaantallen op Dortmund Airport blijven stijgen. Ook in 2014 zijn in vergelijking met het voorgaande jaar meer passagiers vanaf Dortmund vertrokken en op Dortmund aangekomen. In totaal 1.965.802 passagiers gebruikten de luchthaven in het Ruhrgebied, waardoor het aantal passagiers met 2,2 procent steeg ten opzichte van 2013.

  meer ervaren
 • Nieuwe website
  Communicatie volgens de modernste normen

  U bent passagier en zoekt meer informatie over aankomst- en vertrektijden? Wilt u weten bij welke balie en gate uw reis begint? Of woont u nabij de luchthaven en zoekt u informatie over geluidsniveaus? Wellicht wilt u zakenpartner worden en zoekt u meer informatie over advertentiemogelijkheden voor uw bedrijf? Dortmund Airport heeft zijn website bijgewerkt naar de modernste normen.

  meer ervaren
 • Eerste vlucht naar Sibiu/Hermannstadt
  Wizz Air start nieuwe verbinding met Roemenië

  Op zondag steeg voor het eerst een airbus van Wizz Air vanaf Dortmund op richting Sibiu. Twee keer per week (woensdag, zondag) verbindt de grootste luchtvaartmaatschappij van Midden- en Oost-Europa nu het Ruhrgebied met de stad in de Roemeense regio Transsylvanië.

  meer ervaren