Hoofdinhoudsgebied

Luchthaven Nieuws

 • Nu aan het parkeren denken!
  Een parkeerplaats vanaf €19 voor de hele parkeerduur op Dortmund Airport garanderen

  De vakantieplanning van 2018 loopt op vele plaatsen volop, als ze al niet voltooid is. De vlucht werd met vroegboekkorting geboekt, het gewenste hotel aan de gewenste prijs gereserveerd. Maar wat met de rit naar en van de luchthaven? Waar moet de auto tijdens de vakantie staan?

  meer ervaren
 • Waarschuwingsstaking in publieke sector
  Op dinsdag 20-03-18 zullen alle sneltram- en buslijnen in het centrum van Dortmund niet actief zijn.

  Vakbond ver.di heeft op dinsdag een waarschuwingsstaking van een hele dag aangekondigd voor de openbare dienst. Dit heeft onder meer gevolgen voor het lokale openbaar vervoer.

  meer ervaren
 • Gratis WLAN
  Vanaf nu onbegrensd surfen in de terminal van Dortmund Airport

  Het WLAN in de terminal van Dortmund Airport is sinds 5 maart 2018 vrij toegankelijk en gratis bruikbaar voor passagiers en bezoekers. 

  meer ervaren
 • Gewijzigde openingsuren
  Voor de terminal van Dortmund Airport gelden voor de feestdagen afwijkende openingsuren

  Neem de gewijzigde openingsuren voor de terminal van Dortmund Airport in acht voor de kerstdagen en oudejaarsavond/nieuwjaar. Ook de dienstregeling van de Airportexpress wijkt af van de normale rijdtijden!

  meer ervaren
 • Constante passagiersaantallen in de herfstvakantie
  96.321 reizigers hebben gebruik gemaakt van Dortmund Airport

  Tijdens de twee weken durende herfstvakantie, die dit jaar in de laatste week van oktober en de eerste week van november viel, hebben in totaal 96.321 passagiers gebruik gemaakt van de luchthaven van Dortmund. Het aantal passagiers bedroeg daardoor ongeveer hetzelfde als vorig jaar (2016: 96.386 passagiers).

  meer ervaren
 • De nieuwe PANTHER is er
  De luchthavenbrandweer ontvangt in Duitsland als eerste het nieuwe voertuig van het nieuwe Rosenbauer-model

  Begin oktober was het zo ver - de brandweer op Dortmund Airport kon zijn in spanning verwachte vlaggenschip in ontvangst nemen: een PANTHER 6 x 6 van blusvoertuigenbouwer Rosenbauer.

  meer ervaren
 • Passagiersgroei in het derde kwartaal op de luchthaven
  Meer bestemmingen op het wintervluchtschema

  De lichte passagiersgroei in de eerste helft van 2017 kon in het derde kwartaal worden verdergezet en op het einde van de maand september, toen 5,3 procent meer passagiers gebruik gemaakt hebben van de luchthaven van Dortmund, duidelijk versterkt worden. 

  meer ervaren
 • De luchthaven van Dortmund heet een nieuwe vliegmaatschappij welkom
  Corendon Airlines Europe start met een nieuwe vluchtverbinding van Dortmund naar Egypte.

  Het vluchtschema van de luchthaven van Dortmund is een bestemming rijker. Corendon Airlines Europe vliegt reizigers namelijk vanaf nu vanuit Dortmund naar Hurghada in Egypte. De verbinding naar de Rode Zee wordt altijd op woensdag vanaf de luchthaven van Dortmund aangeboden. 

  meer ervaren
 • Van Dortmund naar Egypte
  Vlieg vanaf de herfst met Corendon Airlines naar Hurghada

  In de herfst wacht een nieuwe reisbestemming op reizigers in het vluchtschema van luchthaven van Dortmund. Hurghada in Egypte maakt namelijk opnieuw zijn opwachting in het vluchtschema van de luchthaven van Dortmund. 

  meer ervaren
 • Nieuwe vliegroute naar Varna ingewijd
  Wizz Air stelt een nieuwe vluchtverbinding van Dortmund naar Bulgarije in

  Het vluchtaanbod op de luchthaven van Dortmund wordt aan het begin van de vakantie uitgebreid met een nieuwe verbinding van de Hongaarse vliegmaatschappij Wizz Air. Vandaag hebben passagiers voor het eerst plaatsgenomen in het vliegtuig van Wizz Air dat Dortmund vanaf nu tweemaal per week verbindt met Varna aan de kust van de Zwarte Zee. 

  meer ervaren
 • Fijn jaarresultaat 2016
  Modernisering van de General Aviation Terminal is gepland

  Op de 13e vergadering van de toezichtraad van Flughafen Dortmund Gmbh heeft de directeur van de luchthaven Udo Mager het voorlopige jaarresultaat 2016 van min 14,9 miljoen euro voorgesteld.

  meer ervaren
 • Germania verbindt Dortmund met het eiland Usedom
  Nu vluchten boeken voor de periode van 2 september tot 28 oktober 2017

  Voor de Oostzee maak Germania een uitzondering en vliegt het binnen Duitsland. In de late zomer worden de groen-witte airline het Roergebied met het eiland Usedom verbonden en zal ze op zaterdag altijd direct van Dortmund naar Heringsdorf vliegen. Van 2 september tot 28 oktober 2017 zet Germani op de vlucht van goed een uur van en naar Usedom een vliegtuig van het type Boeing 737-700 in.

  meer ervaren
 • Dortmund Airport is een pionier is nieuwsbriefmarketing
  Plaats 1 bij de mobiliteitsbedrijven

  In een studie van het adviesbureau Absolit Consulting voor de analyse van nieuwsbrief- en e-mailactiviteiten van de in Duitsland actieve toeristische bedrijven staat de luchthaven van Dortmund op de eerste plaats bij 20 onderzochte mobiliteitsbedrijven.

  meer ervaren
 • Tweede toegang naar het veiligheidsgedeelte
  Nieuwe controlerijen in gebruik genomen

  Op 19 december 2016 werd een tweede toegang naar het veiligheidsgedeelte op het vertrekniveau van de terminal in gebruik genomen. Met de passagierscontroleplaatsen A en B en voortaan zeven controlerijen zal binnenkort ook op piekmomenten een snelle controle van alle reizigers gegarandeerd worden.

  meer ervaren
 • Dortmund Airport evalueert vakantiedrukte
  278.501 passagiers tijdens de zomervakantie

  Tijdens de zes weken durende zomervakantie hebben in totaal 278.501 passagiers gebruik gemaakt van de luchthaven van Dortmund. Daarvan vlogen 34.675 passagiers op het traject van en naar Palma de Mallorca.

  meer ervaren
 • Eerste vlucht van Dortmund naar Niš
  Wizz Air start nieuwe verbinding naar Servië

  Op 20 augustus ging de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air van start met een nieuwe verbinding vanaf Dortmund Airport. Reizigers kunnen nu al driemaal per week de Servische stad Niš bezoeken vanaf de luchthaven van Dortmund.

  meer ervaren
 • Verbouwingswerken in de terminal
  Extra controlestroken en nieuwe sanitaire voorzieningen

  Begin augustus gaan er omvangrijke bouwwerkzaamheden in de terminal van start: de inrichting van twee extra veiligheidscontrolestroken dienen in de toekomst voor een vlottere en snellere afhandeling – in het bijzonder op drukke vertrektijden - zorgen.

  meer ervaren
 • Verbouwingswerkzaamheden in de terminal
  Extra controlerijen en nieuwe sanitaire voorzieningen

  egin augustus zijn omvangrijke bouwwerkzaamheden gestart in de terminal: De inrichting van twee extra rijen bij de veiligheidscontrole moet in de toekomst de doorloop versnellen, met name bij drukke vertrektijden.

  meer ervaren
 • Nieuwe bestemming vanaf Dortmund Airport
  Wizz Air verbindt Dortmund met Niš

  Vanaf 20 augustus 2016 zal het Ruhrgebiet met de Servische luchthaven Niš - Konstantin Veliki verbonden worden.

  meer ervaren
 • Voor het eerst naar Georgië
  Wizz Air verbindt Dortmund met Kutaisi

  Voor het eerst is er een luchtverbinding tussen het Ruhrgebied en Georgië. Vanaf 25 september vliegt Wizz Air twee keer per week van het Georgische Kopitnari naar Dortmund.

  meer ervaren
 • Vanuit Dortmund naar Usedom
  Vlieg vanaf april weer naar de Oostzee

  Een schijnbaar eindeloos wit zandstrand van 42 kilometer lang lokt elk jaar talrijke badnimfen, schelpenverzamelaars, zandkastelenbouwers en strandonderzoekers naar Usedom.

  meer ervaren
 • De winterdienstregeling 2015/2016
  Vanaf Dortmund ook in de winter snel naar uw bestemming

  Het winterseizoen 2015/2016 is in volle gang. Op Dortmund Airport biedt de winterdienstregeling al sinds 25 oktober 2015 vele verbindingen met spannende bestemmingen in heel Europa.

  meer ervaren
 • Een website voor vele eindapparaten
  De website van Dortmund Airport

  Of u nu een computer, smartphone of tablet gebruikt op uw kantoor, onderweg of thuis: de website van Dortmund Airport wordt onafhankelijk van het eindapparaat altijd in een passende indeling getoond.

  meer ervaren
 • Passagiersaantallen derde kwartaal
  Ontwikkeling lager dan het niveau van het voorgaande jaar

  Drie maanden voor het einde van het jaar liggen de passagiersaantallen op Dortmund Airport 1,3 procent boven de eerste drie kwartalen van het voorgaande jaar.

  meer ervaren
 • Heinemann breidt aanbod uit
  Tweede Heinemann Duty Free-Shop geopend

  Heinemann biedt u op Dortmund Airport vanaf nu een tweede mogelijkheid om ontspannen te shoppen voor uw vlucht. In het oostelijke deel van het luchthavengebouw, dichtbij gates 7 tot 12, is een tweede Heinemann Duty Free-Shop met een selectief assortiment geopend.

  meer ervaren
 • Nieuwe regelgeving voor e-sigaretten
  Voortaan alleen nog toegestaan in handbagage

  Al meerdere keren hebben e-sigaretten in ingecheckte bagage door onbedoelde inschakeling brand veroorzaakt. Voor passagiers is het daarom alleen nog toegestaan e-sigaretten mee te nemen in de handbagage.

  meer ervaren
 • Positieve halfjaarbalans
  Passagiersaantallen stijgen ook in het tweede kwartaal

  In het eerste halfjaar van 2015 maakten bijna één miljoen passagiers gebruik van Luchthaven Dortmund (932.103). Dat is een stijging van 6,0% ten opzichte van de eerste helft van het jaar ervoor. 

  meer ervaren
 • Nieuwe service voor passagiers
  Inpakinstallatie voor bagage in de terminal

  Gedeukte koffers, beschadigde handgrepen en sloten, zoekgeraakte kofferinhoud: dankzij de nieuwe inpakinstallatie voor bagage in de terminal van Luchthaven Dortmund kunnen deze horrorscenario's tot het verleden behoren. Voor € 7 kunnen passagiers nu het zekere voor het onzekere nemen.

  meer ervaren
 • Nachtelijke bouwplaats bij Dortmund Airport
  Inrit van de luchthaven wordt versperd

  Wegens saneringswerkzaamheden op de Nordstraße/Chaussee wordt vanaf 26-05-2015 een nachtelijke bouwplaats ingericht. Tijdens de werkzaamheden wordt de inrit van Dortmund Airport versperd voor het verkeer.

  meer ervaren
 • Handbagageregeling
  Elektrische apparaten in de handbagage

  As of April 10th, Passengers will at security checkpoints be required to take larger electronic devices (e.g. smartphones, hair driers, cameras, shavers) out of the pockets. The devices will be controlled separately in the X-Ray installation. Previously, this regulation was limited to tablets and laptops.

  meer ervaren
 • Enorme vraag naar vluchten naar Warschau
  Wizz Air breidt aanbod uit, nog voor de eerste vlucht

  Vanwege de enorme vraagt breidt Wizz Air zijn aanbod aan vluchten naar Warschau vanuit Dortmund uit, nog voor de start van de verbinding. Vanaf maart 2015 zal de luchtvaartlijn een verbinding vormen tussen de luchthaven in het Ruhrgebied en de Poolse hoofdstad.

  meer ervaren
 • De op twee na grootste luchthaven in Noordrijn-Westfalen
  Dortmund Airport na Düsseldorf en Köln-Bonn

  Dortmund Airport is de op twee na grootste luchthaven in Noordrijn-Westfalen. Alleen in Düsseldorf en de luchthaven Köln-Bonn zijn in 2014 meer passagiers vervoerd. Dit blijkt uit de recent door de luchthavenbond ADV gepubliceerde branchecijfers.

  meer ervaren
 • Verdere stijging aan passagiers
  Dortmund-passagiers vliegen naar Londen

  De passagiersaantallen op Dortmund Airport blijven stijgen. Ook in 2014 zijn in vergelijking met het voorgaande jaar meer passagiers vanaf Dortmund vertrokken en op Dortmund aangekomen. In totaal 1.965.802 passagiers gebruikten de luchthaven in het Ruhrgebied, waardoor het aantal passagiers met 2,2 procent steeg ten opzichte van 2013.

  meer ervaren
 • Nieuwe website
  Communicatie volgens de modernste normen

  U bent passagier en zoekt meer informatie over aankomst- en vertrektijden? Wilt u weten bij welke balie en gate uw reis begint? Of woont u nabij de luchthaven en zoekt u informatie over geluidsniveaus? Wellicht wilt u zakenpartner worden en zoekt u meer informatie over advertentiemogelijkheden voor uw bedrijf? Dortmund Airport heeft zijn website bijgewerkt naar de modernste normen.

  meer ervaren
 • Germanwings vanaf maart naar Ankara
  Nieuwe Dortmund-verbinding in Turkije

  Vanaf maart 2015 verbindt Germanwings Dortmund Airport met Ankara. Elke zaterdagavond (21:45 uur) vliegt de luchtvaartmaatschappij dan vanaf de luchthaven in het Ruhrgebied naar de Turkse hoofdstad.

  meer ervaren
 • Eerste vlucht naar Sibiu/Hermannstadt
  Wizz Air start nieuwe verbinding met Roemenië

  Op zondag steeg voor het eerst een airbus van Wizz Air vanaf Dortmund op richting Sibiu. Twee keer per week (woensdag, zondag) verbindt de grootste luchtvaartmaatschappij van Midden- en Oost-Europa nu het Ruhrgebied met de stad in de Roemeense regio Transsylvanië.

  meer ervaren