Hoofdinhoudsgebied

Luchthaven Nieuws

 • Pegasus verhoogt de vluchtfrequentie
  Dagelijkse vluchten van Dortmund naar Istanbul

  De Turkse luchtvaartmaatschappij Pegasus Airlines breidt het aantal vluchten van Dortmund Airport naar Sabiha Gökçen Airport in Istanbul verder uit.

  meer ervaren
 • Passagiersgroei in het eerste kwartaal
  Stijgende passagiersaantallen zorgen voor een succesvolle start van het jaar

  Dortmund Airport is verheugd positieve resultaten te kunnen melden voor het eerste kwartaal van 2024.

  meer ervaren
 • Ver.di staakt op 15 maart 2024
  Regelmatige vluchtoperaties niet mogelijk

  In verband met loongeschillen roept de vakbond ver.di het veiligheidspersoneel op de luchthaven van Dortmund op tot een waarschuwingsstaking die de hele dag duurt. Op vrijdag 15 maart 2024 zullen er door de geplande staking geen reguliere vluchten mogelijk zijn.

  meer ervaren
 • Sterk verbeterd jaarresultaat
  De infrastructurele uitbreiding schiet op 

  Dortmund Airport heeft met een passagiersvolume van meer dan 2,9 miljoen reizigers in 2023 niet alleen een nieuw passagiersrecord gevestigd, maar ook haar bedrijfsbalans aanzienlijk verbeterd.

  meer ervaren
 • Groeiend aantal vluchten naar Istanbul 
  Pegasus voert frequentie op Dortmund Airport op 

  Pegasus Airlines bereidt zich voor op het zomerseizoen en breidt haar vluchtaanbod op Dortmund Airport verder uit vanaf 1 april 2024.

  meer ervaren
 • Uitbreiding A40/B1
  Blokkering van de uitgang Holzwickede in de richting van Dortmund

  De A40/B1 wordt verbreed - in het kader van de reconstructiemaatregelen moeten automobilisten rekening houden met de beperkingen op bepaalde plaatsen. Passagiers, verzamelaars, vervoerders of bezoekers moeten daarom meer tijd plannen voor aankomst en vertrek!

  meer ervaren
 • 153.353 passagiers in de kerstvakantie
  Recordcijfers aan het begin van het jaar

  Na een succesvolle afsluiting van het jaar eindigde ook de kerstvakantie in NRW met een positieve groei voor Dortmund Airport.

  meer ervaren
 • Recordaantal passagiers voor 2023
  Ook voor dit jaar wordt een aanhoudende groei verwacht

  Een geslaagd begin van het nieuwe jaar: Dortmund Airport maakt de balans op voor 2023 en vestigt een nieuw passagiersrecord met een totaal van 2.934.516 opstijgende en landende passagiers.

  meer ervaren
 • Groeiend aanbod vluchten naar Mallorca
  Vanaf de zomer 2024 met Condor naar Palma 

  Met de start van de zomervakantie in Noordrijn-Westfalen vliegt de Duitse luchtvaartmaatschappij Condor voortaan drie keer per week op maandag, donderdag en zaterdag op het populaire traject naar Palma de Mallorca.

  meer ervaren
 • Nieuw recordjaar op Dortmund Airport 
  Optimistische passagierscijfers rond de jaarwisseling

  Tijdens de laatste vergadering van de Raad van Toezicht van Flughafen Dortmund GmbH voor 2023 presenteerde luchthavendirecteur Ludger van Bebber de voorlopige verkeerscijfers voor 2023.

  meer ervaren
 • Wizz Air verbindt Dortmund met Craiova
  Van het Ruhrgebied tot Klein Walachije

  Vanaf nu kunnen reizigers vanuit Dortmund de universiteitsstad Craiova in het zuidwesten van Roemenië bereiken in iets minder dan tweeënhalf uur vliegen. Vanaf nu zal deze negende Roemeense bestemming twee keer per week, op maandag en vrijdag, in het wintervliegschema van Dortmund Airport worden opgenomen.

  meer ervaren
 • Start van het winterseizoen
  Dortmund Airport introduceert wintervluchtschema

  Op 29 oktober, met de overgang van zomer- naar wintertijd, wordt het wintervluchtschema ingevoerd op Dortmund Airport.

  meer ervaren
 • Balans van de herfstvakantie
  Katowice en Mallorca zegevieren als populairste reisbestemmingen

  Dortmund Airport kan opnieuw een positieve vakantiebalans melden. In totaal verwelkomde de luchthaven 135.108 reizigers tijdens het vakantieseizoen en noteerde een stijging van het aantal passagiers met 4 procent ten opzichte van dezelfde periode in het jaar 2019 vóór de crisis.

  meer ervaren
 • Uitbreiding vliegroutes. Van Dortmund Airport naar Istanbul
  De luchthaven verbindt het Ruhrgebied met een belangrijk knooppunt

  Na lang wachten is het zover: Vanaf december kunnen passagiers van Dortmund Airport naar Sabiha Gökçen Airport in Istanbul reizen.

  meer ervaren
 • Stijgende vraag ook in het 3e kwartaal
  Luchthaven verwerkt totaal aantal reizigers van meer dan 2,3 miljoen

  Dortmund Airport kon de groeitrend van het eerste halfjaar doortrekken en een totaal passagiersvolume van 888.007 reizigers noteren voor de periode van juli tot september 2023. Vergeleken met het derde kwartaal van het voorgaande jaar 2022 meldde de luchthaven een toename van meer dan 91.000 passagiers, wat overeenkomt met een groei van 11,4 procent.

  meer ervaren
 • Sterke cijfers op Dortmund Airport
  Groei maakt verdere investeringen in duurzaamheid mogelijk

  Tijdens de vergadering van de raad van toezicht van Flughafen Dortmund GmbH vandaag, bracht het management verslag uit over de huidige verkeerssituatie op Dortmund Airport. Gezien de positieve ontwikkelingen heeft de raad van toezicht verschillende investeringen bevestigd voor de uitbreiding van de infrastructuur.

  meer ervaren
 • Dortmund ontvangt prijs
  Dortmund luchthaven beste Duitse Eurowings-station, 3e plaats op Europese ranglijst

  Dortmund luchthaven versloeg met succes de concurrentie en werd uitgeroepen tot het beste Duitse Eurowings-station door de Eurowings Station Award.

  meer ervaren
 • Eerste vlucht naar Brasov vertrokken
  Wizz Air vliegt naar achtste bestemming in Roemenië

  De luchtvaartmaatschappij Wizz Air heeft vandaag voor het eerst de verbinding van Dortmund naar Brasov in haar routenetwerk opgenomen. De Airbus steeg 's ochtends op vanaf Dortmund Airport en huldigde daarmee de achtste route naar Roemenië in.

  meer ervaren
 • Airport maakt balans op van de vakantie
  Juli 2023 is de meest succesvolle maand in de geschiedenis van de luchthaven

  Dortmund Airport kijkt tevreden terug op de zes weken durende zomervakantie in Noordrijn-Westfalen. Sinds het begin van de vakantie eind juni zijn er in totaal 449.571 reizigers geregistreerd op de luchthaven tot 06/08/2023. Vergeleken met de zomervakantie van 2022 betekent dit een toename van meer dan 57.000 passagiers (14,7%).

  meer ervaren
 • Dortmund Airport op recordkoers
  Meer dan 1,4 miljoen passagiers in het eerste halfjaar

  In navolging van de eerste drie maanden liet Dortmund Airport ook in het tweede kwartaal een indrukwekkende groei in passagiersaantallen optekenen.

  meer ervaren
 • Wizz Air breidt routenetwerk uit
  Nieuwe vliegverbinding van Dortmund naar Craiova vanaf 30/10/2023

  Dortmund Airport kondigt met trots aan dat vluchten met Wizz Air van Dortmund naar Craiova, een fascinerende stad in het zuiden van Roemenië, zullen worden aangeboden vanaf 30 oktober 2023. Met de toevoeging van dit traject breidt Dortmund Airport zijn routenetwerk uit en biedt het passagiers de mogelijkheid om een veelzijdige bestemming te ontdekken. Wizz Air is van plan om het traject twee keer per week aan te bieden, waarmee het zijn aanwezigheid in Roemenië versterkt met zijn negende bestemming in het land.

  meer ervaren
 • Nieuwe voorzitter van Raad van Bestuur
  Boekhoudkantoor bevestigt jaarresultaat

  Op 16 juni 2023 koos de raad van toezicht van Dortmund Airport Heike Heim als nieuwe voorzitter. Daarnaast bevestigde het accountantskantoor PricewaterhouseCoopers GmbH de jaarrekening voor 2022.

  meer ervaren
 • Geen verandering in openingstijden
  Dortmund Airport krijgt aanvullende goedkeuring

  Flughafen Dortmund GmbH heeft vandaag de tweede aanvullende goedkeuring van haar luchtvaartvergunning ontvangen van de districtsautoriteiten van Münster. Door de aanvulling op de vergunning blijven de huidige openingstijden ongewijzigd van toepassing.

  meer ervaren
 • Eerste vlucht naar Yerevan gelanceerd
  Wizz Air vliegt non-stop van Dortmund naar Armenië op zondag en woensdag

  Op zondag 30 april 2023 steeg de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air voor het eerst op van Dortmund naar Yerevan. Guido Miletic, hoofd Airport Services en Marketing & Sales van de luchthaven van Dortmund, verwelkomde de bemanning op het platform. 

  meer ervaren
 • Meer passagiers tijdens de paasvakantie
  Dortmund Airport trekt positief vakantiesaldo

  Met 142.425 passagiers en daarmee een stijging van 21,6 procent ten opzichte van het voorgaande jaar (117.098 passagiers) trekt Dortmund Airport een constant positief vakantiesaldo. De cijfers van het recordjaar 2019, waarin 127.829 reizigers tijdens de paasvakantie gebruik hadden gemaakt van het vluchtaanbod, werden daarmee duidelijk overtroffen. 

  meer ervaren
 • Achtste bestemming in Roemenië
  Nieuwe bestemming: Brasov

  Vanaf 2 september zet Wizz Air koers naar Brasov in Roemenië. Passagiers kunnen dan twee keer per week vanaf Dortmund Airport naar de grootste stad in Transsylvanië vliegen.

  meer ervaren
 • Dortmund Airport blijft groeien
  Aantal passagiers op recordhoogte in eerste kwartaal 2023

  In het eerste kwartaal van 2023 maakten in totaal 592.300 passagiers gebruik van Dortmund Airport voor hun reizen. Dit komt overeen met een stijging van 46,2% ten opzichte van het voorgaande jaar en betekent de beste start van het jaar in de geschiedenis van de luchthaven.

  meer ervaren
 • Met een nieuw vluchtschema in de zomer
  43 bestemmingen vanaf Dortmund

  Dortmund Airport is op zondag 26 maart 2023 begonnen aan haar zomerseizoen en biedt vluchten aan naar in totaal 43 bestemmingen in 22 landen. Cultuur, natuur of ontspanning - er is voor elk wat wils in het gevarieerde aanbod van bestemmingen.

  meer ervaren
 • Ver.di staakt op 27 maart 2023 
  Regelmatige vluchtoperaties niet mogelijk

  De United Services Union (ver.di) heeft het personeel van de openbare dienst op de luchthaven van Dortmund opgeroepen om op maandag 27 maart 2023 een volledige dag te staken. Door de staking zal het niet mogelijk zijn om de reguliere vluchtoperaties te handhaven.

  meer ervaren
 • Laatste vergadering van de raad van toezicht met Guntram Pehlke
  Na 17 jaar gaat de voorzitter en chef van DSW21 met pensioen

  De laatste vergadering van de raad van toezicht van Flughafen Dortmund GmbH vond plaats op vrijdag 17 maart 2023, onder voorzitterschap van Guntram Pehlke. Het is zeventien jaar geleden dat Pehlke in 2006 tot lid van de raad van toezicht en voorzitter werd gekozen. 

  meer ervaren
 • Positief bedrijfsresultaat EU
  Dortmund Airport voldoet 2 jaar eerder dan gepland aan de richtlijnen van de EU

  Het verwachte jaarresultaat voor 2022 is min 8,5 miljoen euro.  Dit betekent dat Dortmund Airport voor het eerst het door de EU-richtsnoeren vereiste positieve bedrijfsresultaat (jaarresultaat exclusief afschrijvingen, rente en overheidskosten) met 1,4 miljoen euro zal behalen. Daarmee voldoet de luchthaven eerder dan gepland aan de verplichtingen om in 2024 een evenwichtig exploitatieresultaat te behalen.

  meer ervaren
 • Rechtstreekse vluchten naar Armenië
  Nieuwe reisbestemming: Jerevan

  Wizz Air heeft aangekondigd dat het vanaf 29 april een rechtstreekse vlucht naar Jerevan zal aanbieden. Passagiers zullen dan twee keer per week vanaf Dortmund Airport naar de hoofdstad van Armenië kunnen vliegen: elke zondag en woensdag.

  meer ervaren
 • Airport maakt de jaarbalans op
  Prognoses overtroffen dankzij talrijke passagiersrecords

  Vorig jaar maakten in totaal 2.586.342 passagiers gebruik van Dortmund Airport. Dankzij sterke zomermaanden met talrijke passagiersrecords werd de prognose van ongeveer 2,45 miljoen passagiers overtroffen, ondanks de pandemie en de oorlog in Europa.

  meer ervaren
 • Gewijzigde openingstijden
  De terminal van de luchthaven van Dortmund zal tijdens de feestdagen andere openingstijden hebben.

  Let op de gewijzigde openingstijden van de terminal van Dortmund Airport voor Kerstmis en Oud en Nieuw.

  meer ervaren
 • Sterke herstelpercentages op Airport
  Evaluatie van 2022 en vooruitzichten voor 2023

  De CEO van de luchthaven, Ludger van Bebber, heeft tijdens de laatste vergadering van de raad van toezicht van Flughafen Dortmund GmbH in 2022 de voorlopige luchtverkeercijfers voor 2022 gepresenteerd. Verder werd het economisch en financieel plan voor het komende jaar goedgekeurd en werden vooruitzichten voor de komende maanden gegeven.

  meer ervaren
 • Positieve balans herfstvakantie
  Passagiersaantallen ruim boven niveau van voor de crisis

  Dortmund Airport is blij te kunnen melden dat de vraag weer groot is: Tijdens de twee weken durende herfstvakantie in Noordrijn-Westfalen had de luchthaven van Dortmund op ongeveer 144.000 passagiers gerekend.

  meer ervaren
 • Staking bij Eurowings
  Onregelmatigheden en vertragingen ook in Dortmund mogelijk

  Als gevolg van een staking bij Eurowings kunnen er tijdens de stakingsperiode van maandag 17.10.2022 om 00.00 uur tot woensdag 19.10.2022 om 23.59 uur ook in Dortmund storingen zijn.

  meer ervaren
 • De positieve trend zet zich voort
  Passagiersrecords ook in het derde kwartaal van 2022

  In het derde kwartaal van 2022 gebruikten 796.663 passagiers Dortmund Airport als vertrek- of bestemmingsluchthaven - een stijging van ongeveer 10 procent ten opzichte van vorig jaar (726.583 passagiers).

  meer ervaren
 • Staking van luchtverkeersleiders
  Beperking vliegoperaties ook mogelijk in Dortmund

  Als gevolg van een staking van de luchtverkeersleiders in Frankrijk kunnen ook in Dortmund vertragingen en annuleringen van vluchten optreden in de periode tot 30 september 2022.

  meer ervaren
 • De eerste vlucht naar Rome vertrekt
  Wizz Air bouwt zijn trajectaanbod verder uit

  De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air vloog vanmiddag voor het eerst van Dortmund naar Rome.

  meer ervaren
 • Dortmund Airport op recordsnelheid
  Aantal passagiers hoger dan ooit

  De directie van Dortmund Airport heeft tijdens de vergadering van de Raad van toezicht van vandaag verslag uitgebracht over de huidige verkeerssituatie op Dortmund Airport. De luchthaven van Dortmund is er al een aantal maanden op rij in geslaagd om eerdere passagiersrecords te verbreken.

  meer ervaren
 • Vluchten naar Moldavië opnieuw hervat
  Voor het eerst sinds het begin van de oorlog in Oekraïne

  Door de Russische aanvalsoorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande vliegverboden was het ook niet meer mogelijk om vanuit Dortmund naar individuele bestemmingen te vliegen. Daaronder ook Chisinau, de hoofdstad van de Republiek Moldavië. Vluchten van Dortmund naar Chisinau zijn sinds 6 september opnieuw mogelijk.

  meer ervaren
 • Liczba pasażerów bije najwyższe rekordy
  Najbardziej udane wakacje w historii lotniska w Dortmundzie

  Rekordowy okres: Tegoroczne wakacje NRW od 25 czerwca do 9 sierpnia przyniosły lotnisku w Dortmundzie nowy rekord liczby pasażerów, kontynuując pozytywny trend wzrostu w tym zakresie. Z usług Dortmundu w czasie wakacji skorzystało łącznie 391 900 pasażerów.

  meer ervaren
 • Passagiersaantallen overtreffen records
  Meest succesvolle zomervakantie in de geschiedenis van Dortmund Airport

  Recordbrekend: De NRW-zomervakantie van 25 juni tot 9 augustus heeft Dortmund Airport dit jaar een nieuw passagiersrecord opgeleverd, waarmee de positieve trend van stijgende passagiersaantallen wordt voortgezet. In totaal maakten 391.900 passagiers gebruik van het aanbod van Dortmund tijdens de vakantie.

  meer ervaren
 • Passagiersaantallen op recordhoogte
  Juni 2022 de beste juni-maand in de geschiedenis van de luchthaven in Dortmund

  Het aantal passagiers op Dortmund Airport bevindt zich in stijgende lijn: in het tweede kwartaal van 2022 hebben 693.798 reizigers vanaf Dortmund Airport een vlucht genomen.

  meer ervaren
 • Coronavirus: Informatie voor reizigers
  Veilig reizen vanaf de luchthaven van Dortmund

  Hier vindt u actuele informatie over het coronavirus, informatieve links en praktische gezondheidstips.

  meer ervaren
 • Van Dortmund naar Rome
  Wizz Air lanceert nieuwe bestemming in Italië

  De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air vliegt vanaf 5 september drie keer per week van Dortmund naar Rome-Fiumicino.

  meer ervaren
 • Van Dortmund naar Hévíz (Balaton)
  Wizz Air vliegt naar nieuwe bestemming in Hongarije

  De luchtvaartmaatschappij Wizz Air breidt haar diensten vanaf Dortmund Airport uit: Vanaf deze zomer hebben passagiers de mogelijkheid om met Wizz Air rechtstreeks van Dortmund naar het Balatonmeer te vliegen.

  meer ervaren
 • Meer aanbiedingen dan vóór de pandemie
  Nieuw zomervluchtschema biedt grote variëteit in reizen

  Dortmund Airport is precies voor de start van het zomerseizoen op 27 maart een groeikoers ingeslagen: Het nieuwe vluchtschema biedt passagiers ongeveer 30 procent meer bestemmingen dan vóór de pandemie.

  meer ervaren
 • Eurowings zet koers naar Venetië
  Nieuwe bestemming toegevoegd aan zomervluchtschema

  Vanaf deze zomer kunnen passagiers vanuit Dortmund met Eurowings rechtstreeks naar de populaire vakantiebestemming vliegen.

  meer ervaren
 • Wizz Air schort vluchten uit Oekraïne op
  Ga voor meer informatie naar wizzair.com of neem contact op met het callcenter van de luchtvaartmaatschappij

  Als gevolg van de huidige gebeurtenissen in Oekraïne en de sluiting van het luchtruim aldaar, moet Wizz Air haar klanten helaas mededelen dat de luchtvaartmaatschappij tijdelijk alle activiteiten in het land moet opschorten.

  meer ervaren
 • Waarschuwingen voor zwaar weer
  Verstoringen in het luchtverkeer mogelijk door storm op 18 februari

  Door de voorspelde harde wind en stormen kan het luchtverkeer worden verstoord.

  meer ervaren
 • Storm waarschuwing voor NRW
  Verstoringen van het luchtverkeer mogelijk door storm op 17 februari

  Door de voorspelde harde wind en stormen kan het luchtverkeer worden verstoord.

  meer ervaren
 • Nieuwe Fast Lane op de luchthaven van Dortmund

  Op Dortmund Airport kunnen passagiers sinds 10 januari gebruik maken van een extra toegang tot de veiligheidscontrole: De Fast Lane maakt het mogelijk de reguliere rij voor de ingang van de veiligheidszone te omzeilen.

  meer ervaren
 • Met Wizz Air weer naar Larnaca
  Vanaf 9 oktober zijn er weer non-stop vluchten van Dortmund naar Cyprus

  Wizz Air, de snelst groeiende luchtvaartmaatschappij van Europa, verbindt nu opnieuw West-Duitsland met Larnaca, de havenstad in het zuidoosten van het eiland in de Middellandse Zee.

  meer ervaren
 • Ryanair vliegt van Dortmund naar Zagreb
  Vliegtuigen vertrekken op maandag en vrijdag

  De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair vliegt altijd op maandag en vrijdag naar de Kroatische hoofdstad. Ryanair consolideert zo zijn positie als derde grootste luchtvaartmaatschappij inDortmund.

  meer ervaren
 • SunExpress vliegt weer vanaf Dortmund
  Directe vlucht naar Turkije mogelijk

  Sinds het weekend vliegt SunExpress weer regelmatig van Dortmund naar Izmir. Reizigers kunnen tijdens de zomermaanden op dinsdag en zaterdag gebruik maken van deze aansluiting.

  meer ervaren
 • Van Dortmund naar Zagreb
  Vlieg met Ryanair vanaf september naar de hoofdstad van Kroatië

  De Ierse vliegmaatschappij Ryanair vliegt vanaf 3 september twee keer per week van Dortmund naar Zagreb. Telkens op vrijdag en maandag staan reizigers in minder dan twee uur in de hoofdstad van Kroatië.

  meer ervaren
 • Van Dortmund naar Rhodos
  Zeven nieuwe bestemmingen in de zomer

  Pas enkele dagen geleden heeft Eurowings bekend gemaakt dat de vliegmaatschappij een tweede vliegtuig op Dortmund Airport stationeert. Dat zorgt voor een duidelijke uitbreiding van het huidige aanbod, vooral voor toeristische bestemmingen.

  meer ervaren
 • Eurowings kondigt nieuwe bestemmingen aan
  Dortmund Airport wordt de officiële thuisluchthaven van het BVB-team Airbus

  De luchtvaartmaatschappij Eurowings vertrouwt op Dortmund: In het zomervluchtschema van 2021 breidt de dochter van Lufthansa haar aanbod aanzienlijk uit en biedt reizigers uit Dortmund zes extra aantrekkelijke vakantiebestemmingen aan in Spanje, Italië en Griekenland.

  meer ervaren
 • Wizz Air vliegt naar Mallorca
  Luchtvaartbedrijf reageert op de grote vraag

  Vanaf 1 april vliegt Wizz Air elke donderdag en zondag van Dortmund naar Mallorca. Het luchtvaartbedrijf reageert daarmee op de grote vraag en neemt het populairste vakantie-eiland van de Duitsers op in zijn vluchtschema.

  meer ervaren
 • Wizz Air geeft wintervluchtschema vrij
  Meer flexibiliteit voor reizigers

  Enkele dagen geleden heeft Wizz Air zijn zomervluchtschema 2021 voor boeking vrijgegeven. Nu kunnen reizigers als vluchten boeken voor het winterseizoen 2021/2022. Passagiers hebben de keuze uit 41 bestemmingen in 23 landen.

  meer ervaren
 • Nieuwe zomerbestemming vanuit DTM
  Vlieg met Wizz Air naar de Zwarte zee

  Tussen 10 juni en 11 september hebben passagiers de mogelijkheid om vanaf Dortmund Airport naar Burgas te reizen. Wizz Air vliegt op dinsdag, donderdag en zaterdag naar deze stad in Bulgarije.

  meer ervaren
 • Wizz Air publiceert zomervluchtschema
  45 bestemmingen in 24 landen

  De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air heeft de meeste zomerbestemmingen vanaf Dortmund Airport al boekbaar gemaakt. De luchtvaartmaatschappij is van plan om tussen april en oktober rechtstreeks vanuit Dortmund naar 45 bestemmingen in 24 landen te vliegen.

  meer ervaren
 • PCR-testen op Dortmund Airport
  Medicare reageert op de vraag

  Medicare exploiteert sinds 1 januari 2021 een COVID-19-testcentrum op het aankomstniveau van Dortmund Airport. Vanaf 8 februari kunnen burgers die zich willen laten testen, daar een PCR-test doen.

  meer ervaren
 • Van Dortmund naar Sarajevo
  Wizz Air bouwt zijn trajectaanbod verder uit 

  De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air breidt haar diensten vanaf de luchthaven van Dortmund uit: Vanaf 20 mei 2021 krijgen passagiers de mogelijkheid om op dinsdag, donderdag en zaterdag van Dortmund naar Sarajevo te vliegen.

  meer ervaren
 • Diversiteit luchtvaartmaatschappijen op DTM groeit
  Sky Express vliegt van Dortmund naar Heraklion 

  Goed nieuws voor alle Griekenland-fans: Vanaf 23 mei 2021 vliegt Sky Express elke dinsdag en zondag van Dortmund naar Heraklion. Het is het eerste traject dat de Griekse luchtvaartmaatschappij vanaf de luchthaven van Dortmund exploiteert.

  meer ervaren
 • EasyJet keert terug naar Dortmund Airport
  Londen-Luton terug in het aanbod

  Nadat de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet alle vluchten vanaf de luchthaven van Dortmund had geannuleerd vanwege de coronapandemie, zal zij de verbinding met Londen-Luton hervatten voor het zomervluchtschema van 2021.

  meer ervaren
 • Dortmund Airport maakt de balans op: In golven door de crisis
  Het aantal passagiers is in 2020 met 55 procent gedaald

  In 2020 maakten 1.220.624 passagiers gebruik van Dortmund Airport voor hun reis. Ten opzichte van het recordjaar 2019 is het aantal passagiers met 55 procent gedaald. Het aantal vliegbewegingen is in dezelfde periode met 48 procent gedaald.

  meer ervaren
 • COVID-19 - Sneltestcentrum
  Het testcentrum op Dortmund Airport gaat open op 01/01/2021

  Volgens de nieuwe verordening van de deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen moeten alle passagiers die uit risicogebieden komen, een COVID-19-test laten uitvoeren of kunnen voorleggen na landing op de luchthaven.

  meer ervaren
 • Gewijzigde openingstijden
  Voor de terminal van de luchthaven van Dortmund gelden andere openingstijden voor oud en nieuw.
 • Wissel van algemeen directeur
  Udo Mager gaat na zeven jaar met pensioen

  Het is één van de laatste dagen dat Udo Mager als algemeen directeur op Dortmund Airport doorbrengt. Ruim zeven jaar zette hij zich in voor de belangen van het bedrijf en voor zijn medewerkers. De opvolger van Mager is geen onbekende in de branche. Vanaf 1 oktober zal Ludger van Bebber, voorheen algemeen directeur bij Weeze Airport, de leiding hebben over de dagelijkse gang van zaken op Dortmund Airport.

  meer ervaren
 • 18 nieuwe bestemmingen
  Wizz Air stationeert drie vliegtuigen op Dortmund Airport

  Op donderdag 18 juni maakten de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air en Dortmund Airport tijdens een gezamenlijke persconferentie bekend dat Wizz Air vanaf augustus 2020 drie Airbus A320's op Dortmund Airport zal stationeren.

  meer ervaren
 • Hervatting van het vliegverkeer
  Maatregelen ter bescherming van passagiers en werknemers toegepast

  Dortmund Airport heeft de afgelopen weken gebruikt om zich voor te bereiden op de hervatting van de vliegactiviteiten. Dortmund Airport vertrouwt hierbij op uitgebreide hygiënemaatregelen om passagiers in staat te stellen veilig te reizen, zelfs tijdens de Corona-pandemie.

  meer ervaren
 • Storm warning
  Air traffic at Dortmund Airport may be affected

  Weather warning from the German Meteorological Service (DWD): A severe storm is expected to hit North Rhine-Westphalia from Sunday (09.02.2020). Depending on the strength of the storm, this may lead to disruptions and restrictions in air traffic.

  meer ervaren
 • Recordjaar voor de luchthaven
  Dortmund Airport bij de 10 grootste luchthavens in Duitsland

  “We hebben niet alleen ons doel bereikt om 2,5 miljoen passagiers op onze luchthaven te verwelkomen in 2019, we hebben ons doel ook duidelijk overtroffen. We kunnen hier heel tevreden mee zijn, omdat de toename niet alleen ver boven de groei in de industrie ligt, maar ze maakt ons ook, na 2018, voor de tweede keer op rij de koploper inzake de passagiersontwikkeling'', zegt luchthavenbaas Udo Mager, die hiermee commentaar geeft op de passagiersbalans van Dortmund Airport voor 2019.

  meer ervaren
 • Gewijzigde openingstijden
  De openingstijden van de luchthaventerminal van Dortmund verschillen van die van de feestdagen.

  Vanwege de verminderde vluchtverbindingen op kerstavond en oudejaarsavond zal de terminal op de luchthaven van Dortmund niet meer open zijn zoals gewoonlijk. Ook de reistijden van de bussen veranderen.

  meer ervaren
 • Nieuw passagiersrecord in Dortmund
  2019 is het sterkste jaar in de geschiedenis van Dortmund Airport.

  Victoria Popp was verheugd: Ze is de 2.331.027ste passagier op Dortmund Airport in het jaar 2019. Dit nummer is heel speciaal voor de luchthaven van Dortmund. Omdat met het bereiken van dit aantal passagiers zoveel passagiers de luchthaven van Dortmund gebruikten als nooit tevoren. Op woensdag 13 november werd het vorige record uit 2008 verbroken.

  meer ervaren
 • Laudamotion kondigt een route aan vanaf Dortmund Airport
  Vanaf maart 2020 dagelijks naar Wenen

  Laudamotion vliegt vanaf 29  maart 2020 dagelijks van Dortmund Airport naar Wenen. De Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij vervolledigt zo vanaf het zomerschema 2020 het aanbod van Wizz Air op deze route.

  meer ervaren
 • Dortmund Airport gaat een recordjaar tegemoet
  De twee miljoen grens is al in het derde kwartaal overschreden

  De drempel van de twee miljoen passagiers, die twee jaar geleden nog het aangekondigde doel was van de luchthaven van Dortmund, werd dit jaar al in het derde kwartaal overschreden.

  meer ervaren
 • Einde van de vakantie: Dortmund Airport maakt de balans op
  Bijna 385.000 passagiers in de zomervakantie

  Tijdens de zes weken durende zomervakantie in NRW gebruikten in totaal 384.963 passagiers de luchthaven van Dortmund. In vergelijking met vorig jaar betekent dit een stijging van 16,3 procent.

  meer ervaren
 • Eerste vlucht naar Ohrid vertrokken
  Wizz Air is al 15 jaar aanwezig op Dortmund Airport

  15 jaar geleden vertrok het eerste vliegtuig van Wizz Air van Dortmund Airport naar Katowice. Voor dit jubileum wordt een nieuwe route ingehuldigd: De Hongaarse luchtvaartmaatschappij vliegt sinds 02/07/2019 op dinsdagen en zaterdagen naar Ohrid in het noorden van Macedonië.

  meer ervaren
 • Eerste vlucht naar Palanga
  Wizz Air breidt zijn aanbod in Dortmund uit

  Op paaszondag maakten de eerste reizigers van de gelegenheid gebruik om met Wizz Air naar het populaire vakantieoord Palanga te vliegen. Twee keer per week, altijd op zondag en midweek, biedt de Hongaarse luchtvaartmaatschappij vluchten aan naar de badplaats aan de Oostzee in Litouwen. Guido Miletic, hoofd Marketing & Sales op de luchthaven van Dortmund, en Davina Ungruhe, persvoorlichter op de luchthaven van Dortmund, verwelkomden de bemanning op het platform voor de eerste vlucht.

  meer ervaren
 • Nieuwe airline op Dortmund Airport
  BUZZ vliegt vanaf de winter naar Kattowitz

  De Poolse dochtermaatschappij van Ryanair BUZZ vliegt vanaf het winterseizoen 2019/2020 tien maal per week naar Kattowitz. 

  meer ervaren
 • Volledige versperring B1 in het gebied AS Sölde
  Uitbreiding van de snelweg A40 heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de luchthaven van Dortmund

  Automobilisten opgelet: de uitbreiding van de snelweg A40 draait op volle toeren. Tussen de aansluiting Dortmund-Ost en het snelwegkruispunt Dortmund/Unna wordt de huidige rijksweg B1 over een lengte van 9,5 km uitgebreid van vier naar zes rijstroken.

  meer ervaren
 • Online een parkeerplaats reserveren
  Tickets met Wallet-functie voor een papierloze reis naar Dortmund Airport

  Veel mensen zijn alvast hun reis aan het plannen. Vluchten en hotels zijn vaak al gereserveerd. Nu is het dus tijd voor de details. De reis naar de luchthaven speelt daarbij een belangrijke rol. Hoe beter u hierover heeft nagedacht, hoe meer u kunt ontspannen bij het begin van uw vakantie.

  meer ervaren
 • Passagiersaantallen verder gestegen in 2018
  Tien nieuwe trajecten zorgen voor groei op de luchthaven van Dortmund

  De luchthaven van Dortmund tekent opnieuw stimulansen op: 2.284.176 passagiers maakten in 2018 gebruik van de luchthaven voor hun reizen, 14 procent meer nog dan in 2017. Daarmee kon de voorspelde groei overtroffen worden. In totaal vertrokken en landden op Dortmund Airport 15.189 vluchten vanop 38 verschillende bestemmingen.

  meer ervaren
 • Nieuwe bestemming in zicht: Van Dortmund naar Palanga in Litouwen
  Wizz Air kondigt een nieuwe route aan voor zomer 2019

  De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air, de grootste klant van Dortmund Airport, lanceert op 21 april 2019 een rechtstreekse vlucht van Dortmund naar Palanga in Litouwen. 

  meer ervaren
 • De groeitrend zet zich door in de herfstvakantie
  Dortmund Airport tekent 12,8 procent meer passagiers op

  De herfstvakantie sluit Dortmund Airport met een stijging van de het passagiersaantal van 12,8 procent af. Tijdens de twee wekende durende vakantie in Noordrijn-Westfalen maakten in totaal 108.678 passagier gebruik van de luchthaven van Dortmund. 

  meer ervaren
 • Vanaf nu vanaf Dortmund naar Tirana vliegen
  De enige directe verbinding vanuit Noordrijn-Westfalen naar Tirana is van start gegaan

  Gisteravond is het eerste vliegtuig op het nieuwe traject van Dortmund naar Tirana opgestegen. De hoofdstad van Albanië is de eerste van vijf bestemmingen die de Hongaarse vliegmaatschappij Airline Wizz in het wintervluchtschema invoert.

  meer ervaren
 • Ryanair wijzigt bagagerichtlijn
  Vanaf 1.11.2018 is enkel nog kleine handbagage gratis

  Ryanair wijzigt vanaf 1.11.2018 de richtlijnen voor de reisbagage. Hierdoor worden vooral passagiers getroffen die enkel met handbagage willen reizen. 

  meer ervaren
 • Winterseizoen 2018/2019
  37 bestemmingen in 22 landen direct bereikbaar vanuit Dortmund

  Sinds 28.10.2018 tikken de klokken in Duitsland opnieuw anders. Het is winteruur! Gelijk met de tijdomschakeling is Dortmund Airport ook aan het winterseizoen 2018/2019 begonnen en dat met 5 nieuwe resp. terugkerende bestemmingen.

  meer ervaren
 • Nieuwe regels voor bagage bij Wizz Air
  De wijzigingen voor handbagage en bagage in een oogopslag

  Vanaf 1.11.2018 gelden er bij de Hongaarse vliegmaatschappij Wizz Air nieuwe regels voor de reisbagage. 

  meer ervaren
 • Meer aanbod in het winterseizoen
  Wizz Air voert nieuwe trajecten in

  Vanaf zondag 28 oktober 2018 start het winterseizoen op de luchthaven van Dortmund met in totaal 37 bestemmingen in 22 verschillende landen. Naast metropolen zoals München, Londen of Boedapest zijn er ook talrijke aantrekkelijke steden in Midden-, Zuid- en Oost-Europa via een kort traject vanaf Dortmund Airport bereikbaar.

  meer ervaren
 • Hoger passagiersaantal in het derde kwartaal
  Nieuwe Wizz Air-verbindingen als motor voor groei

  De luchthaven van Dortmund heeft in het derde kwartaal aangeknoopt met de groeitrend van de voorafgaande perioden en mocht opnieuw meer passagiers verwelkomen. In totaal 16,1 procent meer passagiers dan in dezelfde periode vorig jaar werd er van juli tot september 2018 geteld. Effecten die het aantal passagiers in het derde kwartaal deden stijgen, werden vooral bereikt door de doorheen het jaar ingevoerde, nieuwe verbindingen, frequentieverhogingen op druk bevraagde routes alsook de zomervakantie met bijzonder veel passagiers. De luchthaven van Dortmund is momenteel de enige van 22 internationale ADV-passagiersluchthavens die in totaal een groei van dubbele cijfers kan optekenen.

  meer ervaren
 • Tussentijdse resultaten met meer passagiers op de luchthaven
  Ongeveer 1,5 miljoen passagiers van januari tot augustus 2018

  De verkeersontwikkeling van januari tot augustus 2018 werd gepresenteerd tijdens de vergadering van de toezichtsraad van Flughafen Dortmund GmbH. Luchthavendirecteur Udo Mager keek tevreden terug op de verkeerscijfers van de eerste acht maanden, aangezien de luchthaven met een totaal van ongeveer 1,5 miljoen passagiers een aanzienlijke stijging van het aantal passagiers kon noteren. 

  meer ervaren
 • Langere openingstijden toegestaan
  Beperkte vluchtoperaties tussen 22 en 23:30 uur nu mogelijk

  De directie van Flughafen Dortmund GmbH ontvangt het volgende managementrapport over het besluit van het districtsbestuur van Münster om de bedrijfstijden te verlengen: Luchthavendirecteur Udo Mager: "Het verheugt ons dat het districtsbestuur van Münster nu heeft besloten om de openingstijden van de luchthaven Dortmund te verlengen. Helaas hebben we geen goedkeuring gekregen voor de dienstregeling en vliegbewegingen die vanuit het oogpunt van de luchthaven vereist zijn.”

  meer ervaren
 • Vlieg van Dortmund naar Albanië en Kosovo 
  Wizz Air zal Dortmund in de toekomst verbinden met Tirana en Pristina 
 • Nog een Roemeense bestemming in het routenetwerk van Dortmund 
  Nieuwe vliegroute naar Iasi ingewijd
 • Wizz Air kondigt nieuwe vluchtroute naar Chisinau aan
  Vliegtickets van Dortmund naar Moldavië kunnen geboekt worden
 • Nu aan het parkeren denken!
  Een parkeerplaats vanaf €19 voor de hele parkeerduur op Dortmund Airport garanderen

  De vakantieplanning van 2018 loopt op vele plaatsen volop, als ze al niet voltooid is. De vlucht werd met vroegboekkorting geboekt, het gewenste hotel aan de gewenste prijs gereserveerd. Maar wat met de rit naar en van de luchthaven? Waar moet de auto tijdens de vakantie staan?

  meer ervaren
 • Gratis WLAN
  Vanaf nu onbegrensd surfen in de terminal van Dortmund Airport

  Het WLAN in de terminal van Dortmund Airport is sinds 5 maart 2018 vrij toegankelijk en gratis bruikbaar voor passagiers en bezoekers. 

  meer ervaren
 • De nieuwe PANTHER is er
  De luchthavenbrandweer is de eerste in Duitsland die het nieuwe Rosenbauer-model ontvangt.

  Begin oktober was het zo ver - de brandweer op Dortmund Airport kon zijn in spanning verwachte vlaggenschip in ontvangst nemen: een PANTHER 6 x 6 van blusvoertuigenbouwer Rosenbauer.

  meer ervaren
 • Constante passagiersaantallen
  96.321 reizigers hebben gebruik gemaakt in de herfstvakantie

  Tijdens de twee weken durende herfstvakantie, die dit jaar in de laatste week van oktober en de eerste week van november viel, hebben in totaal 96.321 passagiers gebruik gemaakt van de luchthaven van Dortmund. Het aantal passagiers bedroeg daardoor ongeveer hetzelfde als vorig jaar (2016: 96.386 passagiers).

  meer ervaren
 • Passagiersgroei in het derde kwartaal
  Meer bestemmingen op het wintervluchtschema

  De lichte passagiersgroei in de eerste helft van 2017 kon in het derde kwartaal worden verdergezet en op het einde van de maand september, toen 5,3 procent meer passagiers gebruik gemaakt hebben van de luchthaven van Dortmund, duidelijk versterkt worden. 

  meer ervaren
 • Nieuwe vliegroute naar Varna ingewijd
  Wizz Air stelt een nieuwe vluchtverbinding van Dortmund naar Bulgarije in

  Het vluchtaanbod op de luchthaven van Dortmund wordt aan het begin van de vakantie uitgebreid met een nieuwe verbinding van de Hongaarse vliegmaatschappij Wizz Air. Vandaag hebben passagiers voor het eerst plaatsgenomen in het vliegtuig van Wizz Air dat Dortmund vanaf nu tweemaal per week verbindt met Varna aan de kust van de Zwarte Zee. 

  meer ervaren
 • Fijn jaarresultaat 2016
  Modernisering van de General Aviation Terminal is gepland

  Op de 13e vergadering van de toezichtraad van Flughafen Dortmund Gmbh heeft de directeur van de luchthaven Udo Mager het voorlopige jaarresultaat 2016 van min 14,9 miljoen euro voorgesteld.

  meer ervaren
 • Dortmund Airport is een pionier is nieuwsbriefmarketing
  Plaats 1 bij de mobiliteitsbedrijven

  In een studie van het adviesbureau Absolit Consulting voor de analyse van nieuwsbrief- en e-mailactiviteiten van de in Duitsland actieve toeristische bedrijven staat de luchthaven van Dortmund op de eerste plaats bij 20 onderzochte mobiliteitsbedrijven.

  meer ervaren
 • Tweede toegang naar het veiligheidsgedeelte
  Nieuwe controlerijen in gebruik genomen

  Op 19 december 2016 werd een tweede toegang naar het veiligheidsgedeelte op het vertrekniveau van de terminal in gebruik genomen. Met de passagierscontroleplaatsen A en B en voortaan zeven controlerijen zal binnenkort ook op piekmomenten een snelle controle van alle reizigers gegarandeerd worden.

  meer ervaren
 • Dortmund Airport evalueert vakantiedrukte
  278.501 passagiers tijdens de zomervakantie

  Tijdens de zes weken durende zomervakantie hebben in totaal 278.501 passagiers gebruik gemaakt van de luchthaven van Dortmund. Daarvan vlogen 34.675 passagiers op het traject van en naar Palma de Mallorca.

  meer ervaren
 • Eerste vlucht van Dortmund naar Niš
  Wizz Air start nieuwe verbinding naar Servië

  Op 20 augustus ging de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air van start met een nieuwe verbinding vanaf Dortmund Airport. Reizigers kunnen nu al driemaal per week de Servische stad Niš bezoeken vanaf de luchthaven van Dortmund.

  meer ervaren
 • Nieuwe bestemming vanaf Dortmund Airport
  Wizz Air verbindt Dortmund met Niš

  Vanaf 20 augustus 2016 zal het Ruhrgebiet met de Servische luchthaven Niš - Konstantin Veliki verbonden worden.

  meer ervaren
 • Voor het eerst naar Georgië
  Wizz Air verbindt Dortmund met Kutaisi

  Voor het eerst is er een luchtverbinding tussen het Ruhrgebied en Georgië. Vanaf 25 september vliegt Wizz Air twee keer per week van het Georgische Kopitnari naar Dortmund.

  meer ervaren
 • Een website voor vele eindapparaten
  De website van Dortmund Airport

  Of u nu een computer, smartphone of tablet gebruikt op uw kantoor, onderweg of thuis: de website van Dortmund Airport wordt onafhankelijk van het eindapparaat altijd in een passende indeling getoond.

  meer ervaren
 • Passagiersaantallen derde kwartaal
  Ontwikkeling lager dan het niveau van het voorgaande jaar

  Drie maanden voor het einde van het jaar liggen de passagiersaantallen op Dortmund Airport 1,3 procent boven de eerste drie kwartalen van het voorgaande jaar.

  meer ervaren
 • Heinemann breidt aanbod uit
  Tweede Heinemann Duty Free-Shop geopend

  Heinemann biedt u op Dortmund Airport vanaf nu een tweede mogelijkheid om ontspannen te shoppen voor uw vlucht. In het oostelijke deel van het luchthavengebouw, dichtbij gates 7 tot 12, is een tweede Heinemann Duty Free-Shop met een selectief assortiment geopend.

  meer ervaren
 • Nieuwe regelgeving voor e-sigaretten
  Voortaan alleen nog toegestaan in handbagage

  Al meerdere keren hebben e-sigaretten in ingecheckte bagage door onbedoelde inschakeling brand veroorzaakt. Voor passagiers is het daarom alleen nog toegestaan e-sigaretten mee te nemen in de handbagage.

  meer ervaren
 • Positieve halfjaarbalans
  Passagiersaantallen stijgen ook in het tweede kwartaal

  In het eerste halfjaar van 2015 maakten bijna één miljoen passagiers gebruik van Luchthaven Dortmund (932.103). Dat is een stijging van 6,0% ten opzichte van de eerste helft van het jaar ervoor. 

  meer ervaren
 • Nieuwe service voor passagiers
  Inpakinstallatie voor bagage in de terminal

  Gedeukte koffers, beschadigde handgrepen en sloten, zoekgeraakte kofferinhoud: dankzij de nieuwe inpakinstallatie voor bagage in de terminal van Luchthaven Dortmund kunnen deze horrorscenario's tot het verleden behoren. Voor € 7 kunnen passagiers nu het zekere voor het onzekere nemen.

  meer ervaren
 • Handbagageregeling
  Elektrische apparaten in de handbagage

  Vanaf 10 april zullen de passagiers bij de veiligheidscontroleposten verplicht worden om grotere elektronische apparaten (bijv. smartphones, haardrogers, camera's, scheerapparaten) uit de zakken te halen. De apparaten worden apart bestuurd in de röntgeninstallatie. Voorheen was deze regeling beperkt tot tablets en laptops.

  meer ervaren
 • Enorme vraag naar vluchten naar Warschau
  Wizz Air breidt aanbod uit, nog voor de eerste vlucht

  Vanwege de enorme vraagt breidt Wizz Air zijn aanbod aan vluchten naar Warschau vanuit Dortmund uit, nog voor de start van de verbinding. Vanaf maart 2015 zal de luchtvaartlijn een verbinding vormen tussen de luchthaven in het Ruhrgebied en de Poolse hoofdstad.

  meer ervaren
 • De op twee na grootste luchthaven in Noordrijn-Westfalen
  Dortmund Airport na Düsseldorf en Köln-Bonn

  Dortmund Airport is de op twee na grootste luchthaven in Noordrijn-Westfalen. Alleen in Düsseldorf en de luchthaven Köln-Bonn zijn in 2014 meer passagiers vervoerd. Dit blijkt uit de recent door de luchthavenbond ADV gepubliceerde branchecijfers.

  meer ervaren
 • Verdere stijging aan passagiers
  Dortmund-passagiers vliegen naar Londen

  De passagiersaantallen op Dortmund Airport blijven stijgen. Ook in 2014 zijn in vergelijking met het voorgaande jaar meer passagiers vanaf Dortmund vertrokken en op Dortmund aangekomen. In totaal 1.965.802 passagiers gebruikten de luchthaven in het Ruhrgebied, waardoor het aantal passagiers met 2,2 procent steeg ten opzichte van 2013.

  meer ervaren
 • Nieuwe website
  Communicatie volgens de modernste normen

  U bent passagier en zoekt meer informatie over aankomst- en vertrektijden? Wilt u weten bij welke balie en gate uw reis begint? Of woont u nabij de luchthaven en zoekt u informatie over geluidsniveaus? Wellicht wilt u zakenpartner worden en zoekt u meer informatie over advertentiemogelijkheden voor uw bedrijf? Dortmund Airport heeft zijn website bijgewerkt naar de modernste normen.

  meer ervaren
 • Eerste vlucht naar Sibiu/Hermannstadt
  Wizz Air start nieuwe verbinding met Roemenië

  Op zondag steeg voor het eerst een airbus van Wizz Air vanaf Dortmund op richting Sibiu. Twee keer per week (woensdag, zondag) verbindt de grootste luchtvaartmaatschappij van Midden- en Oost-Europa nu het Ruhrgebied met de stad in de Roemeense regio Transsylvanië.

  meer ervaren