Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Germanwings

Bedrijfsgeschiedenis van Germanwings

Airlinelogo germanwings

Als dochteronderneming van Eurowings Luftverkehrs AG zette Germanwings in 1997 haar eerste stappen in de luchtvaartwereld onder de naam Eurowings Flug GmbH. In 2002 werd die naam verandert in Germanwings GmbH.

De airline heeft Köln Bonn Airport als thuisbasis. Daarnaast is Germanwings gestationeerd op vier andere luchthavens in Duitsland, waaronder vanaf 22 juni 2007 ook Dortmund Airport. In 2009 vervoerde Germanwings circa 7,2 miljoen passagiers naar meer dan 75 bestemmingen in heel Europa. Zowel op Dortmund Airport als op de andere knooppunten maakt de luchtvaartmaatschappij gebruik van een moderne en technisch hoogwaardig uitgeruste vloot.

Deze Duitse prijsvechter heeft meer dan 1300 medewerkers in dienst. Zij zetten zich ervoor in om hun gasten altijd met vakkundige en vriendelijke service een ontspannen en comfortabele reis te garanderen.

Bij Germanwings kunnen vluchten worden geboekt per telefoon, aan de balie of in alle rust thuis achter de computer. U kunt dan tevens via internet inchecken en al drie dagen voor de vlucht een zitplaats reserveren en de instapkaart printen. In de app store vindt u bovendien de gratis Germanwings-app voor iPhone, iPad en iPod waarmee u tot 72 uur voor de vlucht kunt inchecken en die fungeert als mobiele instapkaart. Wie zich graag laat verrassen, kan bij Germanwings ook een Blind Booking kiezen: tot het einde van de boeking blijft de luchthaven van bestemming onbekend. Alleen het gewenste reisthema en de luchthaven van vertrek worden van tevoren vastgelegd.

Met Basic, Best en Flex biedt Germanwings haar gasten vanaf Dortmund Airport bijvoorbeeld persoonlijke wenstarieven tegen extreem gunstige prijzen. Tegen een extra vergoeding kunnen reizigers ook een XL Seat met meer beenruimte of een Private Seat boeken, waarbij een lege stoel naast de eigen plaats extra comfort biedt.

Prijzen en onderscheidingen

  • Airbus Award Winner for Operational Excellence 2005-2007. 
  • Stiftung Warentest 8/2007: Germanwings krijgt de kwaliteitsbeoordeling
    “Goed“ (bij een test van goedkope vluchten).

  • Multimedia Award 2008 (DMMA): onderscheiden als meest succesvolle
    e-commerceplatform van de Duitse toeristensector.

Germanwings-vliegtuigen op Dortmund Airport

Germanwings maakt gebruik van vliegtuigen van het type Airbus A319 met 150
respectievelijk 144 zitplaatsen. De prijsvechter heeft momenteel één vliegtuig permanent gestationeerd in Dortmund.