Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Eerste vlucht naar Sibiu/Hermannstadt

Wizz Air start nieuwe verbinding met Roemenië

Op zondag steeg voor het eerst een airbus van Wizz Air vanaf Dortmund op richting Sibiu. Twee keer per week (woensdag, zondag) verbindt de grootste luchtvaartmaatschappij van Midden- en Oost-Europa nu het Ruhrgebied met de stad in de Roemeense regio Transsylvanië. Hiermee start de in Zwitserland gevestigde luchtvaartmaatschappij dit jaar al aan zijn vierde nieuwe bestemming vanaf Dortmund. Daarnaast zal er vanaf komende maart vier keer per week een verbinding tussen Warschau en Dortmund zijn. Wizz Air vliegt dan vanaf Dortmund naar 18 bestemmingen.

Sibiu staat ook bekend onder de Duitse naam Hermannstadt. In 2007 was de centraal in Roemenië gelegen stad samen met Luxemburg cultuurhoofdstad van Europa. Sibiu is een van de meest welvarende centra van het land. Ook vele Duitse ondernemingen investeren hier. Bedrijven zoals Continental, Siemens en Thyssen Krupp hebben vestigingen in de directe omgeving van de luchthaven.

Wizz Air is de grootste budgetluchtvaartmaatschappij van Midden- en Oost-Europa, en verbindt met een vloot van 54 Airbus A320-toestellen 104 bestemmingen in 36 landen. In Dortmund is Wizz Air met bijna een miljoen passagiers de sterkst vertegenwoordigde luchtvaartmaatschappij. Bijna 80% van hun Duitse vluchten starten hier.