Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Nieuwe website

Communicatie volgens de modernste normen

20141216 neue website

U bent passagier en zoekt meer informatie over aankomst- en vertrektijden? Wilt u weten bij welke balie en gate uw reis begint? Of woont u nabij de luchthaven en zoekt u informatie over geluidsniveaus? Wellicht wilt u zakenpartner worden en zoekt u meer informatie over advertentiemogelijkheden voor uw bedrijf? Dortmund Airport heeft zijn website bijgewerkt naar de modernste normen.

Hier vinden passagiers, zakenpartners, particuliere vliegers en mensen die nabij de luchthaven wonen uitgebreide informatie over onze activiteiten en ons bedrijf. Overzichtelijk, gemakkelijk in het gebruik en vol informatie die met slechts een paar klikken te vinden is. Zo wordt de website gepresenteerd, die in één jaar door projectleider Tim Elsdörfer in samenwerking met partners zoals 'Infopark' is ontwikkeld. "De oude website werd meer dan zeven jaar met laatstelijk elf miljoen hits per jaar zeer actief gebruikt." De techniek heeft zich gelijktijdig snel verder ontwikkeld. "Het werd tijd om de luchthavenwebsite te vernieuwen en aan te passen aan de huidige gebruiksgewoonten," vertelt Elsdörfer. De online community is in het bijzonder betrokken bij de nieuwe vormgeving. "Wij hebben bijvoorbeeld onze vele Facebook-fans om verbeteringssuggesties gevraagd. Het resultaat is een zeer ordelijke website. Elke gebruiker kan zonder lang te zoeken informatie vinden“, aldus Elsdörfer.

"We zagen het als belangrijke prioriteit om de nieuwe website als transparant communicatiekanaal richting de omwonenden te gebruiken," vult luchthavendirecteur Udo Mager aan. "We maken informatie over vliegroutes, vliegtuiglawaai en ontwikkelingsperspectieven beschikbaar en verwijzen naar aanvullende informatieplatformen. Zo kunnen alle geïnteresseerden, met name onze omwonenden, een mening over luchthaventhema's vormen." Mensen die in de buurt van de luchthaven wonen, kunnen hierdoor informatie inwinnen over vertragingen, vliegtuiglawaaimetingen en bedrijfstijden. Advies,

Contactadressen voor correspondenten en verdere links maken de service compleet. De huidige homepage van Dortmund Airport heeft meer dan 2,2 miljoen bezoekers per jaar. In de toekomst kunnen dat er nog meer worden: www.dortmund- airport.de is nu niet alleen via pc, maar ook via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets volledig te gebruiken. Projectleider Tim Elsdörfer: "Gebruikers vinden informatie zonder lang te hoeven zoeken." Overzichtelijk, eenvoudig in het gebruik en informatief: de nieuwe website van Dortmund Airport laat bij de bezoeker geen enkele vraag onbeantwoord. "We hebben de website aangepast aan de hedendaagse gebruiksgewoonten," vertelt projectleider Tim Elsdörfer.