Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Passagiersaantallen derde kwartaal

Ontwikkeling lager dan het niveau van het voorgaande jaar

News passagierstarkes drittes quartal
Drie maanden voor het einde van het jaar liggen de passagiersaantallen op Dortmund Airport 1,3 procent boven de eerste drie kwartalen van het voorgaande jaar. In totaal 1.522.792 passagiers, 19.000 meer dan in dezelfde periode in 2014, maakten van januari tot september gebruik van de luchthaven in het Ruhrgebied. De maanden juli tot september waren ook in 2015 weer de drukste maanden van het jaar.
 
Desondanks was het derde kwartaal van 2015 met –5,3 procent en 590.689 passagiers zwakker dan hetzelfde kwartaal in 2014. Hierdoor viel het kwartaal, waarop de zomervakantie doorgaans zijn stempel drukt, zoals verwacht zwak uit. Na het vertrek van Air Berlin uit Dortmund was het aanbod aan vluchten naar Mallorca ondanks aanvullende vluchten van Germanwings, Germania en Ryanair lager dan het volume van het voorgaande jaar. Bovendien verkleinde easyJet wegens de beperkte hoeveelheid aan zakelijke vluchten in de vakantieperiode zijn vluchtenaanbod naar Londen.
 
Voor het laatste kwartaal verwachten de luchthavenexploitanten weer een lichte groei. Met name de nieuwe verbinding met de Canarische Eilanden van Germania, naar Fuerteventura, zal voor nieuwe passagiers gaan zorgen. Hiermee zet de stijgende koers wat betreft het gehele jaar ook door.