Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Verdere stijging aan passagiers

Dortmund-passagiers vliegen naar Londen

News wachstum

De passagiersaantallen op Dortmund Airport blijven stijgen. Ook in 2014 zijn in vergelijking met het voorgaande jaar meer passagiers vanaf Dortmund vertrokken en op Dortmund aangekomen. In totaal 1.965.802 passagiers gebruikten de luchthaven in het Ruhrgebied, waardoor het aantal passagiers met 2,2 procent steeg ten opzichte van 2013. Tegelijkertijd is duidelijk: Dortmundse passagiers vliegen naar Londen. Met 235.636 passagiers staat Londen (totaalaantal Luton en Stansted) voor het eerst voor Palma de Mallorca (217.949 passagiers) en verliest het lievelingseiland van de Duitsers zijn eerste plaats. De verbindingen in de Engelse hoofdstad werden door 37,1 procent meer passagiers gebruikt dan in 2013. Daarna komen Katowice (215.242 passagiers), München (168.276 passagiers) en Boekarest (112.171 passagiers).

De passagiersaantallen zijn vooral in het eerste kwartaal sterk toegenomen. Ze lagen 8 procent hoger dan diezelfde periode in het voorgaande jaar. Hierbij was de groei het sterkst in januari en februari. Zo waren de passagiersaantallen in januari 18 procent en in februari 20 procent hoger dan in dezelfde maanden van het voorgaande jaar. "Met name door afgeschafte verbindingen van de maatschappijen easyJet en airberlin namen de passagiersaantallen in het eerste kwartaal van 2013 af. De eerste drie maanden van 2014 hebben daarentegen aangetoond dat we duidelijk in staat waren deze dalingen te vereffenen," vertelt luchthavendirecteur Udo Mager. Ook in het laatste kwartaal stegen de passagiersaantallen van de luchthaven. In de laatste drie maanden van het jaar vlogen 4,9 procent meer passagiers dan in die periode in het voorgaande jaar.

In zijn geheel ziet Mager het verstreken jaar als een jaar van afsplitsingen. "De EU-Commissie heeft niet alleen ons financieringsmodel bevestigd, maar ook het belang van Dortmund Airport voor het Ruhrgebied belicht. Tegelijkertijd geven de nieuwe EU-richtlijnen voor luchthavenfinanciering ons tien jaar de tijd om ons bedrijfsresultaat te vereffenen. Dortmund Airport is een essentieel onderdeel van de mobiliteitsinfrastructuur van Noordrijn-Westfalen. Dit verandert echter niets aan de doelstelling om de financiële belasting voor onze vennoten en daardoor ook voor de burgers van Dortmund aanzienlijk te verlagen. Hiervoor hebben we het Toekomstconcept 2023 ontwikkeld en ter kennisgeving voorgelegd aan de EU-Commissie. Met nieuwe dienstverleningsaanbiedingen en nieuwe distributiekanalen zoals het voor de zomer geplande online boekingsportaal voor parkeerplaatsen zetten we al de eerste stappen op deze weg," resumeerde Mager, waarbij hij zich vol vertrouwen op de toekomst richtte. Ook wat betreft de passagiersaantallen voor het zojuist begonnen 2015 is Mager optimistisch: "Wanneer het ons lukt om de voor de zomer geschrapte airberlin-vluchten naar Mallorca te compenseren, passeren we bij een constante groei wellicht al in 2015 de twee miljoen."