Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Dortmund Airport evalueert vakantiedrukte

278.501 passagiers tijdens de zomervakantie

Dortmund airport evalueert vakantiedrukte
Tijdens de zes weken durende zomervakantie hebben in totaal 278.501 passagiers gebruik gemaakt van de luchthaven van Dortmund. Daarvan vlogen 34.675 passagiers op het traject van en naar Palma de Mallorca. Het Balearische eiland is daardoor de meest favoriete reisbestemming dit jaar. Daarna volgt Katowice met 29.940 passagiers. Op de derde plek staat de verbinding Dortmund-München, met in totaal 19.785 passagiers.
 
Udo Mager, woordvoerder van de luchthaven, licht toe: “Kenmerkend voor de luchthaven van Dortmund is dat behalve zonnige bestemmingen zoals Palma de Mallorca ook bestemmingen in Oost-Europa kunnen worden bereikt. Deze vluchten spelen vooral in op de grote vraag naar etnisch maar ook zakelijk vervoer.” De verbindingen naar Katowice en Boedapest zijn het hele jaar erg in trek. Schommelingen verband houdend met de vakantie zijn hierdoor niet bijzonder groot voor Dortmund Airport. Voor zakelijke reizigers zijn er bovendien aantrekkelijke aanbiedingen met verbindingen naar München en Londen, waarop door Eurowings of Ryanair en easyjet wordt gevlogen. Met onze grootste klant Wizz Air bieden wij twaalf maanden lang stabiele vluchtverbindingen naar circa 20 bestemmingen in Midden- en Oost-Europa.” 
 
De zomervakantie valt met 278.501 passagiers ongeveer 5,6% lager uit dan de prognose. De passagiersaantallen op de verbindingen met Turkije lagen met circa 4.205 passagiers duidelijk onder het aantal van het vorige jaar. De belangrijkste reden daarvoor is vooral de schrapping van de chartervluchten van Freebird, BoraJet en een deel van Corendon naar Antalya. In heel Europa kampen luchthavenexploitanten en luchtvaartmaatschappijen dit jaar met een uitzonderlijke situatie, die het passagiersaantal ook in de vakantietijd aanzienlijk heeft beïnvloed. De wereldwijd politieke situatie heeft geleid tot verminderd reisgedrag. Dit valt af te leiden uit de passagiersaantallen bij Dortmund Airport en meer dan de helft van de Duitse vervoersluchthavens, na 4% groei in april volgend op een sterk eerste kwartaal.
 
Dankzij een toename van het aantal Mallorca-verbindingen kon de luchthaven van Dortmund het passagiersverlies als gevolg van een afname van het aantal reizigers naar Turkije deels al compenseren. Er vertrokken tijdens de zomervakantie wekelijks in totaal 17 vluchten naar Mallorca. Dat zijn drie verbindingen meer per week ten opzichte van het vorige jaar.
 
Ondanks de door externe factoren veroorzaakte passagiersterugloop valt de drukste maand van het jaar samen met de zomervakantie. In juli 2016 werden de hoogste passagiersaantallen behaald met 185.562 reizigers op de luchthaven van Dortmund. “Ongeacht de oorzaak van de passagiersterugloop is het nu belangrijk deze trend gericht te keren.” Onze bedrijfsprocessen zijn erop gericht nieuwe, aantrekkelijke reisbestemmingen aan te bieden vanaf het zomervluchtenplan 2017. Hierdoor moet niet alleen de afname van het jaar 2016 worden gecompenseerd, maar moet ook de groeitrend van het voorjaar worden gecontinueerd. Wij blijven ernaar streven de grens van 2 miljoen passagiers te overschrijden”, aldus Udo Mager.