Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Eerste vlucht van Dortmund naar Niš

Wizz Air start nieuwe verbinding naar Servië

News eerste vlucht nis
Guido Miletic (rechtsbuiten), hoofd Marketing & Sales, en Annika Neumann (linksbuiten), woordvoerder pers, begroeten de Wizz Air-crew ter gelegenheid van de eerste vlucht met vluchtnummer W64272 naar Niš © Dortmund Airport, Hans-Jürgen Landes.

Op 20 augustus ging de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air van start met een nieuwe verbinding vanaf Dortmund Airport. Reizigers kunnen nu al driemaal per week de Servische stad Niš bezoeken vanaf de luchthaven van Dortmund. Op dinsdag, donderdag en vrijdag staan de Wizz Air-vliegtuigen klaar om reizigers naar de op twee na grootste stad van Servië te brengen. 

Guido Miletic, hoofd Marketing & Sales bij Dortmund Airport, ontving de piloten en bemanning van de eerste vlucht met vluchtnummer W64272 naar Niš op het platform van de luchthaven van Dortmund. 

“Door de uitbreiding van het vluchtaanbod van Wizz Air naar Oost-Europa wordt er meer rekening gehouden met de grote vraag naar etnisch vervoer in het Roergebied. Wij kijken uit naar de gestage ontwikkeling van onze grootste klant bij Dortmund Airport*", lichtte Miletic toe over de nieuwe verbinding van Dortmund naar Niš. 

Wizz Air-woordvoerder Gabor Vasarhelyi legt uit: “De nieuwe bestemming met Wizz Air naar Servië onderstreept nogmaals het vertrouwen in de standplaats Dortmund Airport. Een groot aantal Duitse vluchten van de Hongaarse luchtvaartmaatschappij vertrekt vanaf hier." 

De Servische stad Niš wordt gekenmerkt door een West-Romeinse en Ottomaanse historie. Hierdoor heeft de stad de bijnaam “Poort tussen oost en west" gekregen. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan talrijke historische bezienswaardigheden in de Servische stad, op ongeveer 250 kilometer ten zuidoosten van Belgrado en 160 kilometer ten westen van Sofia. De indrukwekkende vesting van Niš dient tegenwoordig vooral als cultureel trefpunt. Hier worden bijvoorbeeld internationale muziek- en filmfestivals gehouden in een indrukwekkende sfeer.