Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

De nieuwe PANTHER is er

De luchthavenbrandweer is de eerste in Duitsland die het nieuwe Rosenbauer-model ontvangt.

Panther 6x6
PANTHER Flughafen-Feuerwehr @Dortmund Airport

Begin oktober was het zo ver - de brandweer op Dortmund Airport kon zijn in spanning verwachte vlaggenschip in ontvangst nemen: een PANTHER 6 x 6 van blusvoertuigenbouwer Rosenbauer.

De rode reus

Het uitgebreide model heeft een milieuvriendelijke Euro 6-motor met 750 PK en versnelt in slechts 29 seconden van 0 tot 80 km/u, de topsnelheid bedraagt 120 km/u. 12.500 liter water, 1.500 liter schuim, 250 kilogram poeder en 120 kilogram koolstofdioxide (CO2) vinden een plaats in de rode reus. Krachtige pompen in het voertuig zorgen ervoor dat tot 6.000 liter blusmiddel per minuut door de grote dakspuiten naar buiten komt. De straallengte bedraagt ong. 100 meter.

De brandweervloot

De nieuwe PANTHER 6 X 6 vervangt op Dortmund Airport een 17 jaar oud blusvoertuig. Met de nieuwe aankoop beschikt de luchthavenbrandweer over drie vliegveldblusvoertuigen van de categorie Panther, meerdere kleine blusvoertuigen, een ziekenwagen, een commandowagen en een commandovoertuig. De brandbestrijders zijn daardoor technisch modern uitgerust en leveren een aanzienlijke bijdrage tot de duurzaamheid en bescherming van het milieu op de luchthaven van Dortmund.

De nieuwe PANTHER in afbeeldingen