Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Fijn jaarresultaat 2016

Modernisering van de General Aviation Terminal is gepland

News aufsichtsratsitzung

Op de 13e vergadering van de toezichtraad van Flughafen Dortmund Gmbh heeft de directeur van de luchthaven Udo Mager het voorlopige jaarresultaat 2016 van min 14,9 miljoen euro voorgesteld. Daarmee behaalt de luchthaven van Dortmund het beste jaarresultaat sinds 2001 (inclusief afschrijvingen, rentes en overheidskosten). In vergelijking met het jaar ervoor wist de luchthaven van Dortmund zijn jaarresultaat met ongeveer 3 miljoen te verbeteren en ook het geplande jaarresultaat duidelijk te overtreffen. Udo Mager geeft uitleg bij het verbeterde resultaat: Naast een significante reductie van de inspanningen is het ons gelukt om de effecten van het ingestorte charterverkeer naar Turkije via bijzonder sterke wintermaanden duidelijk te verzachten.

Het toegenomen aantal passagiers in het eerste kwartaal (plus 4 procent) alsook in de maanden november (plus 1 procent) en december (plus 5 procent) heeft ertoe geleid dat de effecten door de teruglopende passagierscijfers uit de zomer getemperd werden.  Het bedrijfsresultaat volgens de EU-richtlijnen daalde tot op het tot nu toe laagste punt van min 1,87 miljoen. Slotresultaten werden na de controle door de accountantfirma PwC in de vergadering van de toezichtraad in juni voorgesteld. De positieve ontwikkelingstrend aan het einde van het jaar 2016 kon in de eerste twee maanden van het jaar 2017 voortgezet worden. Gecumuleerd vlogen in de maanden januari en februari 3,2 procent meer passagiers vanaf Dortmund Airport , benadrukt Udo MAGER;

Het fijne jaarresultaat en de verhoging van het aantal passagiers zijn een bewijs voor de effectiviteit van de getroffen en omgezette maatregelen van de bedrijfsontwikkeling 2020 en het toekomstconcept 2023. Reductie van de inspanningen en verbetering van het rendement zijn belangrijke mijlpalen op het pad naar een evenwichtig bedrijfsresultaat en worden daardoor consequent voortgezet door de luchthaven van Dortmund.

Meer comfort voor private en professionele vliegtuigpassagiers

Naast de versteviging van de lijn- en chartervluchten moet ook het aantrekkelijker maken van de zakelijke en private luchtvaart op lange termijn bijdragen tot omzetstijgingen in de sector Aviation. In 2016 maakte de algemene luchtvaart met ongeveer 16.000 starts en landingen meer dan de helft van het totale aantal bewegingen op de luchthaven van Dortmund uit. Deze tweede poot van de luchthaven benadrukt de positie als hybride luchthaven met aanbiedingen in alle segmenten van het luchtverkeer , verklaart Udo Mager de strategie.

Sinds de ingebruikname van de terminal in het jaar 2000 worden private en zakelijke passagiers van de algemene luchtvaart via de toenmalige verzendingsruimtes van de luchthaven bediend. Het in de jaren 80 gebouwde gebouw C  (toenmalig verzendingsgebouw) heeft een eigen veiligheids-, douane- en paspoortcontrole alsook de GAT-verkeerscentrale voor het aanmelden en het afrekenen van vluchten. In het kader van de maatregelenbundel voor het garanderen van het infrastructurele concurrentie- en prestatievermogen van Dortmund Airport plant de luchthaven de herinrichting van het GAT-gedeelte met een totaal investeringsvolume van 1,6 miljoen euro.

Eind dit jaar wordt er nog gestart met de omvangrijke bouwwerken voor de herinrichting. De terminal voor private en zakelijke vliegtuigpassagiers zal na afloop van de omvangrijke moderniseringswerken, naar verwachting eind 2018, een uitnodigend toegangsgedeelte alsook een ruime verblijfsruimte met comfortabele lounge en zicht op het luchthavenplatform bieden. Eigen parkeerplaatsen zullen in de tegenoverliggende parking geboekt kunnen worden. Gasten en crews kunnen zich binnenkort direct voor de hoofdingang laten brengen. Met de herinrichting en de moderne technische uitrusting van de GAT verhogen we de kwaliteit en het comfort voor onze klanten , zegt luchthavendirecteur Udo Mager. De toezichtraad van Flughafen Dortmund GmbH ging akkoord met de modernisering van de General Aviation Terminal met advies aan de algemene verzameling.

Wijziging van de veiligheidsinfrastructuur

Bodemmarkeringen, bewegwijzering en verlichting langs de taxibaan dienen voor de oriÎntatie en veiligheid op vliegvelden. In de toezichtraad informeerde de luchthaven van Dortmund zijn leden over de door de pilotenberoepsvereniging Vereinigung cockpit  voor alle alle internationale luchthavens bijkomend vereiste installatie van Runway Guard Lights . Deze moeten onbedoeld taxiÎn op een start- of landingsbaan voorkomen. De werkzaamheden worden in de herfst van 2017 zonder beperkingen voor het vluchtverkeer bij Dortmund Airport uitgevoerd. De toezichtraad van de luchthaven van Dortmund heeft een besluit genomen over de installatie van de Runway Guard Lights  alsook pver de vernieuwingen van de markeringen op het luchthavenplatform.