Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Passagiersgroei in het derde kwartaal

Meer bestemmingen op het wintervluchtschema

News quatal3 2017

De lichte passagiersgroei in de eerste helft van 2017 kon in het derde kwartaal worden verdergezet en op het einde van de maand september, toen 5,3 procent meer passagiers gebruik gemaakt hebben van de luchthaven van Dortmund, duidelijk versterkt worden. In totaal konden in de periode van juli tot september 565.562 passagiers op Dortmund Airport geregistreerd worden - dit komt overeen met een groei van 3,3 procent in het derde kwartaal.

De balans van de eerste negen maanden toont aan dat de luchthaven van Dortmund de groeidaling door de instorting van de vluchten naar Turkije vorig jaar, overwonnen heeft. Van januari tot september hebben in totaal 1.495.661 passagiers voor hun vluchten gebruik gemaakt van de luchthaven van Dortmund. Gecumuleerd zijn dit 2,7 procent meer passagiers dan in dezelfde periode vorig jaar. Luchthavendirecteur Udo Mager kijkt voor deze ontwikkeling met vertrouwen naar het einde van het jaar.

 Met de nieuwe vluchtverbindingen naar de toeristische bestemming Hurghada in Egypte en Wenen in Oostenrijk hebben we in het wintervluchtschema nieuwe motoren voor groei. In combinatie met de gevestigde reisbestemmingen in Centraal- en Oost-Europa wordt deze winter een breed bestemmingenpallet gevormd die naar verwachting voldoende passagiers zal aanspreken om de grens van de 2 miljoen passagiers te overschrijden , aldus Udo Mager.

Dit verandert er in het wintervluchtschema

Vanaf 29 oktober 2017 geldt in heel Duitsland het wintervluchtschema op de 21 internationale passagiersluchthavens. Op de luchthaven van Dortmund worden aan reislustigen in het wintervluchtschema 2017/18 in totaal 29 bestemmingen in het vluchtschema aangeboden waaronder talrijke metropolen, maar ook aantrekkelijke bestemming voor een pauze in de zon. Het wintervluchtschema wordt pas op 25 maart 2018 vervangen door het zomervluchtschema. Dit jaar verschilt het wintervluchtschema vooral van het bestemmingenaanbod van vorig jaar door vier nieuwe bestemmingen:

Thessaloniki in Griekenland: De in de zomer van 2017 gestarte route naar Thessaloniki in Griekenland wordt ook in de winter doorlopend door de vliegmaatschappij Ryanair aangeboden.

Malaga in Spanje: De Ierse vliegmaatschappij vliegt nu ook in de wintermaanden naar Malaga. Van eind oktober 2017 tot eind maart 2018 vertrekken de vliegtuigen van Ryanair telkens op maandag en vrijdag.

Hurghada in Egypte: Pas onlangs, op 4 oktober 2017, heeft de luchthaven van Dortmund met Corendon Airlines Europe de verbinding naar Hurghada geopend, een populaire bestemming in de winter die vorig jaar nog niet in het aanbod zat van vluchtschema van Dortmund. Met Corendon Airlines Europe heeft de luchthaven van Dortmund een nieuwe vliegmaatschappij als een van zijn partners.

Wenen in Oostenrijk: Met zes wekelijkse verbindingen naar de hoofdstad van Oostenrijk vanaf 29 oktober 2017 breidt Eurowings zijn vluchtaanbod vanaf de luchthaven van Dortmund duidelijk uit en onderstreept zodoende het vertrouwen in de locatie van de luchthaven waarmee de vliegmaatschappij nauwe banden heeft.

Met de start van het wintervluchtschema 2017/18 houdt Eurowings ook rekening met de sterke vraag van zakelijke reizigers naar verbindingen naar M¸nchen en vult de drie dagelijkse vluchten aan met een bijkomende vlucht. Van maandag tot vrijdag vertrekt er altijd een extra vliegtuig naar M¸nchen om 10:20 u. Door deze aanvulling is Dortmund perfect met M¸nchen verbonden. De mogelijkheden om aantrekkelijke hub-to-hub-verbindingen te bereiken, worden daardoor nogmaals verhoogd.

Meer informatie over het brede bestemmingenpallet van de luchthaven van Dortmund vinden passagiers onder andere in de reisgids op de website van Dortmund Airport: https://www.dortmund-airport.de/reisefuehrer. Hier vinden reislustigen voorstellen voor hun volgende vakantie vanaf Dortmund Airport en kunnen ze zich laten inspireren.