Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Tweede toegang naar het veiligheidsgedeelte

Nieuwe controlerijen in gebruik genomen

Nl news security
Vliegtuigpassagiers aan de nieuwe veiligheidscontroleplaats A op de luchthaven van Dortmund © Dortmund Airport, Hans-Jürgen Landes.

Tweede toegang naar het veiligheidsgedeelte

Nieuwe controlerijen in gebruik genomen

Afbeeldingstitel: Vliegtuigpassagiers aan de nieuwe veiligheidscontroleplaats A op de luchthaven van Dortmund © Dortmund Airport, Hans-Jürgen Landes.

Op 19 december 2016 werd een tweede toegang naar het veiligheidsgedeelte op het vertrekniveau van de terminal in gebruik genomen. Met de passagierscontroleplaatsen A en B en voortaan zeven controlerijen zal binnenkort ook op piekmomenten een snelle controle van alle reizigers gegarandeerd worden. 

De nieuw opgerichte controleplaats A bevindt zich in het westen van de terminal in de onmiddellijke nabijheid van de eveneens uitgebouwde Duty Free Shop en heeft twee controlerijen. De veiligheidscontrole B bevindt zich nog steeds centraal en biedt vijf controlerijen. 

Om een vlot verloop en zo kort mogelijke wachttijden te kunnen realiseren, is het belangrijk dat passagiers zich direct naar de correcte controleplaats begeven. Reizigers vinden op de volgende plaatsen informatie over de betreffende controleplaats (A of B): 

op de internetpagina van Dortmund Airport onder vluchten en arlines > vertrek

op de vertrekmonitoren in de terminal alsook op de folderweergave boven controleplaats B

bij de check-in resp. bagage-afgifte bij de medewerkers aan de check-in- resp. baggage-drop-off-desks.

Bij de medewerkers aan informatiedesks (vertrekniveau)

De basis voor een aangenaam reisverloop blijft dat passagiers in het algemeen twee uur voor vertrekt op de luchthaven aanwezig moeten zijn.

In het kader van de huidige verbouwingen op Dortmund Airport werden reeds andere projecten voor de optimalisering van de servicekwaliteit afgesloten - daaronder de kernsanering en uitbreiding van de WC-installaties op het vertrekniveau alsook de verbetering van het restaurant- en shoppingaanbod in de terminal.