Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Hoger passagiersaantal in het derde kwartaal

Nieuwe Wizz Air-verbindingen als motor voor groei

Jl17070 0001 pressebild
Udo Mager, Luchthavendirecteur
De luchthaven van Dortmund heeft in het derde kwartaal aangeknoopt met de groeitrend van de voorafgaande perioden en mocht opnieuw meer passagiers verwelkomen. In totaal 16,1 procent meer passagiers dan in dezelfde periode vorig jaar werd er van juli tot september 2018 geteld. Effecten die het aantal passagiers in het derde kwartaal deden stijgen, werden vooral bereikt door de doorheen het jaar ingevoerde, nieuwe verbindingen, frequentieverhogingen op druk bevraagde routes alsook de zomervakantie met bijzonder veel passagiers. De luchthaven van Dortmund is momenteel de enige van 22 internationale ADV-passagiersluchthavens die in totaal een groei van dubbele cijfers kan optekenen.

Luchthavendirecteur Udo Mager beoordeelt de cijfers en verklaart: een blik op de verkeersontwikkeling van 2018 toont aan dat we de nagestreefde drempel van 2,2 miljoen passagiers tot het einde van het jaar zonder problemen bereiken en naar alle verwachting zullen overtreffen. Naast een bevredigende belasting op alle aangeboden verbindingen versnellen vooral de ingevoerde trajecten van Wizz Air d groei op de luchthaven van Dortmund.

Met in totaal tien nieuwe verbindingen in 2018 die de Hongaarse luchtvaartmaatschappij tegen het einde van het jaar ingevoerd zal hebben, vertrouwt de snelst groeiende low-cost-maatschappij steeds meer op de luchthaven van Dortmund. Het aanzienlijke passagierspotentieel in het gebied, dat het dichtbevolkte Ruhrgebied omvat, is voor de luchtvaartmaatschappijen één van de belangrijkste argumenten om een nieuwe vluchtroute op te nemen.