Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Meer aanbod in het winterseizoen

Wizz Air voert nieuwe trajecten in

Flughafen dortmund vorfeld flugzeuge wizzair ryanair

Vanaf zondag 28 oktober 2018 start het winterseizoen op de luchthaven van Dortmund met in totaal 37 bestemmingen in 22 verschillende landen. Naast metropolen zoals München, Londen of Boedapest zijn er ook talrijke aantrekkelijke steden in Midden-, Zuid- en Oost-Europa via een kort traject vanaf Dortmund Airport bereikbaar. Riga, Krakau of Wroclaw zijn in de adventsperiode prachtige uitstappen en brengen bezoekers met hun unieke historische coulisse en betoverende stadsversieringen in de stemming voor het feest. Wie het liever zonnig heeft en de koelere temperaturen wil ontvluchten, kan gebruik maken van vluchtverbindingen vanaf Dortmund Airport naar Porto, Malaga, Thessaloniki of Palma de Mallorca. Bovendien neemt de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air vijf nieuwe bestemmingen in haar vluchtschema op die reeds geboekt kunnen worden.

Nieuwe vliegroutes voor de winter

Bij de wissel van de seizoenen neemt Wizz Air een nieuw traject van Dortmund naar Tirana op. De hoofdstad van Albanië wordt vanaf 30 oktober 2018 tot driemaal per week met Dortmund verbond en zal het doel van vele reizigers naar hun thuisland zijn. In Noordrijn-Westfalen zal dit de enige directe verbinding tijdens het winterseizoen zijn. De nabijheid tot de kust van de stad met 500.000 inwoners is niet enkel voor vele inheemse bewoners aantrekkelijk, maar lokt meer en meer toeristen naar de stranden van de Ionische en Adriatische zee.

In november komt er een echte klassieker bij de favorieten voor Europese metropolen voor een uitstap terug in het vluchtschema: de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Vliegtuigen van Wizz Air zullen vanaf 25 november 2018 dagelijks van Dortmund Airport naar Wenen opstijgen en toeristen en zakenreizigers naar het culturele en economische centrum in het hart van Europa brengen. Vluchttickets zijn op de website van Dortmund Airport op https://www.dortmundairport.de/flug-buchen verkrijgbaar.

Bovendien nieuw in het winterseizoen 18/19: Debrecen. De tweede grootste stad van Hongarije is vanaf midden december in goed twee uur vliegen bereikbaar vanaf Dortmund Airport. Vanuit Noordrijn-Westfalen zal het tot dusver de enige directe verbinding zijn om de cultureel en historisch beladen stad te bereiken. Het gereformeerde college als geestelijk centrum van de Hongaarse reformatie hoort net zoals de beleveniswereld van het Neveltheater, een multimediale fontein in de nabijheid van de Nagyerdei-stadion tot de onmisbare bezienswaardigheden van de stad.

Vanaf 15 december 2018 is Pristina in Kosovo ook bereikbaar vanaf de luchthaven van Dortmund. De actieve luchtvaartmaatschappij voor dit nieuwe traject is eveneens Wizz Air, de low-cost-specialist voor vluchten naar Oost-Europa. Driemaal per week, telkens op dinsdag, donderdag en zaterdag, zullen de vliegtuigen van Wizz Air naar Pristina opstijgen.

In december wordt ook het nieuwe traject van Dortmund naar Chisinau in Moldavië ingevoerd. Telkens op woensdag en zondag kunnen reizigers op Dortmund Airport in het vliegtuig naar Chisinau stappen. Met meer dan 530.000 inwoners is het de grootste en meest levendige stad van Moldavië, de perfecte locatie om te wandelen en te vertoeven in een van de vele groene parken. Op slechts enkele kilometers van Chisinau bevinden zich twee van de grootste wijnkelders ter wereld - zo vinden vooral wijnliefhebbers hier wat hun hartje verlangt. Vluchttickets zijn verkrijgbaar via de website van de luchthaven of de boekingsmachine van Wizz Air.

Alle vluchtverbindingen in een oogopslag

Het vluchtschema is voor reizigers vanaf nu beschikbaar op de website van de luchthaven van Dortmund. Tot acht maanden op voorhand kunnen de vluchttijden hier bekeken worden.