Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Vanaf nu vanaf Dortmund naar Tirana vliegen

De enige directe verbinding vanuit Noordrijn-Westfalen naar Tirana is van start gegaan

Pressebild erstflug tirana
Voor de eerste vlucht begroette Guido Miletic (rechts), directeur Marketing & Sales van Dortmund Airport, Kreuza Lubonja (2e van rechts), Marketing Director Airport Tirana, alsook de crew aan boord. 

Gisteravond is het eerste vliegtuig op het nieuwe traject van Dortmund naar Tirana opgestegen. De hoofdstad van Albanië is de eerste van vijf bestemmingen die de Hongaarse vliegmaatschappij Airline Wizz in het wintervluchtschema invoert. Voor de eerste vlucht begroette Guido Miletic, directeur Marketing en Sales op Dortmund Airport, Kreuza Lubonja, Marketing Director Airport Tirana, alsook de crew aan boord en overhandigde bloemen. Tot driemaal per week gaan er vluchten aar Tirana en bieden ze reizigers een directe verbinding vanuit Noordrijn-Westfalen naar de hoofdstad van Albanië.

De stad met ongeveer een half miljoen inwoners aan de voet van het Dajti-gebergte en aan de over van de rivier Lana, wordt voor inwoners en toeristen vooral door de nabijheid van de kust gewaardeerd. In de zomermaanden is Tirana het perfecte vertrekpunt voor een strandvakantie in een kustplaats. Bovendien biedt Tirana culturele hoogtepunten zoals het Historische Nationale Museum, het Cultuurpaleis en de opera aan het centrale Skanderberg-plein.

Vliegtickets kunnen reizigers direct op de website van Dortmund Airport boeken op www.dortmund-airport.nl/vluchtschema