Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Vlieg van Dortmund naar Albanië en Kosovo 

Wizz Air zal Dortmund in de toekomst verbinden met Tirana en Pristina 

Dtm wizzair flugzeuge auf dem vorfeld
© Hans-Jürgen Landes / Dortmund Airport
De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air richt haar aandacht op het wintervluchtenschema en kondigt twee nieuwe directe bestemmingen aan, die het vluchtaanbod van Dortmund Airport in de winter zullen aanvullen.

Vanaf 30 oktober 2018 vliegt de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air drie keer per week op de route Dortmund - Tirana. Dortmund is de enige NRW-luchthaven die in de winterdienstregeling een directe vlucht naar Tirana aanbiedt. In de hoofdstad van Albanië wonen ongeveer een half miljoen mensen aan de voet van het Dajti-gebergte en aan de oevers van de Lana rivier. Bewoners en toeristen waarderen vooral de nabijheid van de kust. Het nieuwe vluchtaanbod is met name gericht op passagiers die hun roots in Albanië hebben en zo snel hun land van herkomst kunnen bereiken, bijvoorbeeld om familieleden en kennissen te bezoeken. In de zomer is Tirana ook een perfect vertrekpunt voor een strandvakantie in een van de nabijgelegen kustplaatsen.

Vanaf 15 december 2018 is Pristina in Kosovo ook bereikbaar vanaf de luchthaven van Dortmund. Wizz Air vliegtuigen vliegen ook drie keer per week naar het politieke, economische en culturele centrum van Kosovo.