Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Wizz Air kondigt nieuwe vluchtroute naar Chisinau aan

Vliegtickets van Dortmund naar Moldavië kunnen geboekt worden

Dtm wizzair flugzeuge auf dem vorfeld
© Hans-Jürgen Landes / Dortmund Airport
Wizz Air, een van de snelst groeiende Europese luchtvaartmaatschappijen en de grootste low-cost maatschappij in Centraal- en Oost-Europa, kondigde begin juli een nieuwe route aan van Dortmund naar Chisinau. Vanaf 16 december 2018 verbindt de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air Dortmund met de hoofdstad van Moldavië. De vluchten van Dortmund naar Chisinau zullen elke woensdag en zondag plaatsvinden.

Met meer dan 530.000 inwoners is Chisinau de grootste en meest levendige stad van Moldavië, de perfecte locatie om te wandelen en te vertoeven in een van de vele groene parken. Op slechts enkele kilometers van Chisinau bevinden zich twee van de grootste wijnkelders ter wereld - zo vinden ook wijnliefhebbers hier wat hun hartje verlangt.

Wizz Air biedt sinds 2004 met succes vluchten aan vanaf Dortmund Airport. Alleen al dit jaar zal de Hongaarse luchtvaartmaatschappij in totaal acht nieuwe routes vanaf de luchthaven van het Ruhr-gebied introduceren. Lviv (Oekraïne), Poznan (Polen), Kharkiv (Oekraïne) en Olsztyn-Mazury (Polen) zijn bestemmingen die in de eerste helft van 2018 werden toegevoegd. Iasi (Roemenië), Wenen (Oostenrijk), Debrecen (Hongarije) en tot slot Chisinau (Moldavië) volgen in de tweede helft van het jaar als nieuwe bestemmingen vanaf Dortmund Airport met Wizz Air. De grootste klant op de luchthaven Dortmund breidt daarmee haar routenetwerk uit naar 27 vluchten in 13 landen op de luchthaven van het Ruhrgebied.