Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Eerste vlucht naar Ohrid vertrokken

Wizz Air is al 15 jaar aanwezig op Dortmund Airport

2019 07 02 erstflug nach ohrid gestartet
Guido Miletic, Head of Marketing & Sales at Dortmund Airport, and Airport Spokeswoman Davina Ungruhe welcomed the Wizz Air crew on their first flight from Dortmund to Ohrid. Photo: Hans Jürgen Landes

15 jaar geleden vertrok het eerste vliegtuig van Wizz Air van Dortmund Airport naar Katowice. Voor dit jubileum wordt een nieuwe route ingehuldigd: De Hongaarse luchtvaartmaatschappij vliegt sinds 02/07/2019 op dinsdagen en zaterdagen naar Ohrid in het noorden van Macedonië.

Ohrid is hiermee de 30ste bestemming van de luchtvaartmaatschappij vanaf Dortmund Airport. Het routenetwerk vanuit het Ruhrgebied is de afgelopen 15 jaar continu uitgebreid. Vorig jaar bereikte de luchtvaartmaatschappij, met 1,45 miljoen passagiers vanuit Dortmund, een voorlopig hoogtepunt. Guido Miletic, hoofd Marketing & Sales op Dortmund Airport, kent de redenen hiervoor: Wizz Air en Dortmund Airport kunnen terugkijken op een langdurige samenwerking, die gestaag is gegroeid. De routes naar Oost-Europa zijn goed ingeburgerd in het Ruhrgebied en zijn populair bij zakenreizigers, toeristen en passagiers die gezinnen in hun land van herkomst willen bezoeken. De hoge bezettingsgraad op alle routes en het grote gecoverde gebied zijn goede argumenten voor de locatie Dortmund

Andras Rado, Corporate Communication Manager van Wizz Air, legt uit: het is een groot plezier voor ons om de laatste vijftien jaar van en naar Dortmund te mogen vliegen. Dortmund is sinds het begin van ons bedrijvigheden een stabiel punt in ons uitgebreide netwerk. Sinds onze eerste vlucht hebben we meer dan 13 miljoen passagiers van en naar Dortmund vervoerd. We zijn erg verheugd dat we onze samenwerking samen verder hebben ontwikkeld en van het Ruhrgebied naar 30 bestemmingen in 15 landen vliegen! We hopen dat we ook in de toekomst goedkope vluchten van Wizz Air vanuit Dortmund naar de rest van Europa kunnen blijven aanbieden aan miljoenen mensen in de regio.

Ohrid; geheime tip voor reizigers

De Noord-Macedonische stad wordt beschouwd als een geheime tip voor reizigers, vooral vanwege het meer van Ohrid. Als een van de oudste meren ter wereld, nodigt het u uit om te zwemmen en te verpozen in schoon water met drinkwaterkwaliteit. Met haar eerder mediterrane klimaat is Ohrid de ideale plek om strandvakantie en sightseeing te combineren. De oude stad, het fort Kale evenals kleine kerken trekken veel reizigers aan.