Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Einde van de vakantie: Dortmund Airport maakt de balans op

Bijna 385.000 passagiers in de zomervakantie

Guido miletic newsletter
Guido Miletic, Leiter Marketing & Sales (Dortmund Airport / Hans-Jürgen Landes)

Tijdens de zes weken durende zomervakantie in NRW gebruikten in totaal 384.963 passagiers de luchthaven van Dortmund. In vergelijking met vorig jaar betekent dit een stijging van 16,3 procent. "Hoewel de luchthaven van Dortmund in de zomervakantie van 2018 niet meer door zoveel passagiers werd gebruikt als tien jaar geleden, is het aantal passagiers dit jaar aanzienlijk toegenomen", zegt Guido Miletic, hoofd Marketing & Sales bij Dortmund Airport.

Miletic ziet de reden hiervoor onder andere in de verdere uitbreiding van het toerisme op de luchthaven: "Met Palanga in Litouwen, Ohrid in Noord-Macedonië en het eiland Usedom zijn dit jaar drie nieuwe bestemmingen toegevoegd, die erg populair zijn bij toeristen en waar veel vraag naar was tijdens de zomervakantie. De toename van het aantal passagiers is het bewijs van het aantrekkelijke en brede aanbod van korte- en middellangeafstandsvluchten naar Centraal-, Oost- en Zuid-Europa vanaf de luchthaven in het Ruhrgebied, gaat Miletic verder.

Hoewel de nieuwe bestemmingen extra passagiers trokken, kozen de meeste reizigers voor de gevestigde vakantie-oorden: Het Spaanse vakantie-eiland Mallorca was de populairste bestemming tijdens de zomervakantie (37.204 passagiers). Daarna volgden op de plaatsen van de meest geboekte routes de bestemmingen Katowice (31.615 passagiers) en Londen (Luton en Stansted, 26.907 passagiers). De luchthaven groeide ook in termen van klassieke vakantiebestemmingen. Alleen de verbinding met Mallorca werd dit jaar door 20,5 procent meer passagiers gebruikt dan in dezelfde periode vorig jaar. "Verhoogde bezettingsgraad op bestaande routes en frequentieverhogingen zijn ook redenen voor groei tijdens de vakantie", concludeert Miletic.

Begin juli kon Dortmund Airport records in haar passagiersaantallen bekendmaken. Met 1.268.001 passagiers gebruikten in de eerste helft van 2019 meer passagiers dan ooit de luchthaven in deze periode. De groei tijdens de zomervakantie is nu naadloos gekoppeld aan de positieve ontwikkeling. Met dit resultaat onderstreept de luchthaven haar ambitie om in 2019 minstens 2,5 miljoen passagiers te ontvangen.