Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Nieuw passagiersrecord in Dortmund

2019 is het sterkste jaar in de geschiedenis van Dortmund Airport.

Fluggastrekord dortmund airport
Personen (van links naar rechts): Guido Miletic (hoofd Marketing & Sales), Udo Mager (directeur van de luchthaven Dortmund), Victoria Popp (Passagier)

Victoria Popp was verheugd: Ze is de 2.331.027ste passagier op Dortmund Airport in het jaar 2019. Dit nummer is heel speciaal voor de luchthaven van Dortmund. Omdat met het bereiken van dit aantal passagiers zoveel passagiers de luchthaven van Dortmund gebruikten als nooit tevoren. Op woensdag 13 november werd het vorige record uit 2008 verbroken.

Victoria Popp heeft gisteren bij Wizz Air ingecheckt voor haar vlucht naar Wenen, toen ze werd verrast door Udo Mager, CEO van de luchthaven en Guido Miletic, hoofd marketing en verkoop. Als geschenk voor de recordpassagier was er een waardebon van 100 euro van de Heinemann Duty Free Shop, die Victoria Popp voor haar vertrek kon verzilveren.

Victoria Popp komt uit Berlijn en studeert zang in Hannover. Ze vliegt naar Wenen voor zangrepetities en gebruikt Dortmund Airport vaker voor haar reizen vanwege het goede bestemmingsaanbod en de goede prijs/prestatie-verhouding.

Mager bedankt alle betrokkenen

Het jaar is nog niet ten einde, maar het is al duidelijk dat 2019 het sterkste jaar op het gebied van passagiers ooit in de luchthavengeschiedenis is. We zijn er erg trots op dat we ondanks turbulente tijden in de luchtvaart een nieuw passagiersrecord hebben weten te realiseren, zegt een opgetogen Mager. Hij bedankt iedereen die voor dit succes heeft gewerkt: De groei dit jaar kon alleen worden gerealiseerd dankzij de goede samenwerking met onze systeempartners zoals de federale politie, de districtsregering en de douane. Een hartelijke dank gaat bovendien uit naar aan alle werkneemsters en werknemers die met veel enthousiasme en plezier hier aan mee hebben gewerkt, zodat we vandaag kunnen spreken van een nieuw recordjaar.

Miletic verklaart de redenen voor de groei

Guido Miletic kent de redenen voor het passagiersrecord: De enorme groei dit jaar en het bijbehorende hoge passagiersaantal zijn te danken aan de nieuwe connecties, frequentieverhogingen en route- en luchtvaartmaatschappijenselectie. In 2018 en In 2019 werden in totaal 14 nieuwe bestemmingen geïntroduceerd. Hiermee reageren de luchtvaartmaatschappijen op de sterke vraag in de regio. Voor 2020 is er met Lauda al een nieuwe luchtvaartmaatschappij aangekondigd die in de toekomst vanuit Dortmund zal vliegen.

Met haar vele bestemmingen in Oost-Europa voldoet de luchthaven bovendien ook aan de mobiliteitsvereisten van de regio. Want veel inwoners met Oost-Europese roots gebruiken de connecties van Dortmund Airport om vrienden en familie in het buitenland te bezoeken, zei Miletic. De doelgroep van de luchthaven is echter breder: zonnige bestemmingen zoals Mallorca, Porto en Thessaloniki spreken voornamelijk toeristen aan. Steden als Munchen, Boedapest en Londen maken Dortmund Airport interessant voor zakenreizigers.

De luchthaven van Dortmund vertrouwt op een sterke en solide luchtvaartpartner met haar belangrijkste klant, de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air. De luchtvaartmaatschappij vliegt sinds 2004 vanuit Dortmund en is sindsdien gestaag gegroeid. Aangevuld met Ryanair, Eurowings, Sunexpress, Easyjet en binnenkort Lauda, zet de luchthaven niet alleen op maar één luchtvaartmaatschappij in.