Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Passagiersaantallen verder gestegen in 2018

Tien nieuwe trajecten zorgen voor groei op de luchthaven van Dortmund

Jl17070 0001 pressebild
Udo Mager, Luchthavendirecteur

De luchthaven van Dortmund tekent opnieuw stimulansen op: 2.284.176 passagiers maakten in 2018 gebruik van de luchthaven voor hun reizen, 14 procent meer nog dan in 2017. Daarmee kon de voorspelde groei overtroffen worden. In totaal vertrokken en landden op Dortmund Airport 15.189 vluchten vanop 38 verschillende bestemmingen.

Uitbreiding van het traject zorgt voor groei

De reden voor groei is vooral de uitbreiding van het trajectaanbod. De Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air heeft in 2018 tien nieuwe trajecten vanaf Dortmund Airport in gebruik genomen. Onder andere wordt er sinds vorig jaar naar nieuwe bestemmingen in Polen, Roemenië, Hongarije, Moldavië, Albanië, Kosovo, Oostenrijk en Oekraïne gevlogen. Wizz Air bouwt daarmee zijn positie als grootste klant op Dortmund Airport verder uit. Twee derde van de passagiers maakte in 2018 gebruik van een vlucht van de Hongaarse luchtvaartmaatschappij. 

Directeur Udo Mager is tevreden met de ontwikkeling in 2018: met de nieuwe bestemmingen is Dortmund Airport zowel voor zakenreizigers, toeristen alsook voor reizigers met familiale of culturele motieven nog interessante geworden. Hij voegt hieraan toe: dat de netuitbreiding gericht is op de wensen van onze passagiers, tonen de cijfers aan: in 2017 was het nog ons doel om de drempel van twee miljoen passagiers te bereiken. Dit resultaat hebben we in 2018 reeds midden november bereikt. De ontwikkeling van de vraag bevestigt het belang van de luchthaven voor de externe verbinding van de metropool Roer en voor de mobiliteitsinfrastructuur in Noordrijn-Westfalen. Deze moeten dan ook haar neerslag vinden in de regionale mobiliteitsontwikkelingsconcepten van het Regionalverband Ruhr (RVR), in het luchtverkeersconcept van het land en in de resultaten van de Roer-conferentie.

Kattowitz, Londen en München zijn de populairste bestemmingen

Dortmund Airport is zowel voor vakantiereizigers, zakenreizigers alsook voor personen die vrienden of familie in het buitenland willen bezoeken, van groot belang. Dat weerspiegelt zich ook in de topbestemmingen. Tot de bij alle doelgroepen populairste bestemmingen horen Kattowitz, Londen en München.

Dortmund Airport rekent ook in 2019 op groei

De groei op Dortmund Airport zal verder lopen: Wizz Air heeft reeds een ander traject aangekondigd. Vanaf 21 april kunnen reizigers met de Hongaarse luchtvaartmaatschappij van Dortmund naar Palanga in Litouwen vliegen. Nieuwe bestemmingen, een bevestiging van de in 2018 ingevoerde bestemmingen en een frequentieverhoging op bestaande trajecten leiden ertoe dat we ook in 2019 met een stijging van het aantal passagiers rekenen. Onze ambitie is om in 2019 ongeveer 2,5 miljoen bezoekers op onze luchthaven te mogen begroeten, aldus mager.