Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Volledige versperring B1 in het gebied AS Sölde

Uitbreiding van de snelweg A40 heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van de luchthaven van Dortmund

Ausrufezeichen

Automobilisten opgelet: de uitbreiding van de snelweg A40 draait op volle toeren. Tussen de aansluiting Dortmund-Ost en het snelwegkruispunt Dortmund/Unna wordt de huidige rijksweg B1 over een lengte van 9,5 km uitgebreid van vier naar zes rijstroken. Daardoor wordt de verkeersstroom op de belangrijkste toegangsweg naar Dortmund Airport verbeterd en voorbereid op de toekomst. Naar verwachting zijn in het jaar 2025 dagelijks meer dan 100.000 voertuigen in beweging in dit gebied.

Voor de eigenlijke uitbreiding van de snelweg van start kan gaan, moeten echter in totaal 13 bouwwerken langs de route vernieuwd of vervangen worden. In het midden van vorig jaar zijn reeds de werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe brug aan de aansluiting Sölde van start gegaan. Het verkeer werd tot nog toe langs versmalde rijstroken verder geleid. Nu staan echter de eerste data voor een volledige versperring van de B1 die voor de bouw nodig is, vast:

  • Volledige versperring: 6 april 2019, 20 uur tot 8 april 2019, 5 uur
  • Volledige versperring: 4 mei 2019 20 uur tot 6 mei 2019, 5 uur
  • Volledige versperring: 30 november 2019, 20 uur tot 2 december 2019, 5 uur 

Omleidingen worden met overeenkomstige borden aangegeven. Passagiers die op deze data vanaf de luchthaven van Dortmund willen opstijgen, moeten echter een langere reistijd in acht nemen en hiermee rekening houden in hun planning. Dortmund Airport raadt reizigers principieel aan om 90 tot 120 minuten voor vertrek aan de check-in balie van hun vliegmaatschappij aanwezig te zijn. Ook passagiers die reeds online ingecheckt hebben en enkel met handbagage reizen, moeten voldoende tijd voor de veiligheidscontrole inplannen en ten laatste 40 minuten voor vertrek aan de gate aanwezig zijn.

Meer informatie over het thema route met de auto, parkeren en reismogelijkheden met de bus of trein vindt u op de website van Dortmund Airport.

De volledige uitbreiding van de snelweg A40 tussen de aansluiting Dortmund-Ost en het snelwegkruispunt Dortmund/Unna wordt geschat op een bouwduur van 5 tot 6 jaar en zou in 2023 afgerond zijn. Verdere data en projectdetails vindt u op de internetpagina van de projectbeheersmaatschappij DEGES die door de federale overheid en het land Noordrijn-Westfalen is aangesteld.