Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

18 nieuwe bestemmingen

Wizz Air stationeert drie vliegtuigen op Dortmund Airport

Wizzair news
© Hans-Jürgen Landes / Dortmund Airport

Op donderdag 18 juni maakten de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air en Dortmund Airport tijdens een gezamenlijke persconferentie bekend dat Wizz Air vanaf augustus 2020 drie Airbus A320's op Dortmund Airport zal stationeren. De eerste twee toestellen zullen vanaf 1 augustus worden ingezet, het derde volgt op 7 augustus.

Met de stationering zijn 18 nieuwe bestemmingen rechtstreeks vanaf Dortmund Airport bereikbaar: Alghero, Bari, Catania, Napels (Italië), Athene, Corfu, Heraklion, Thessaloniki, Santorini, Rhodos (Griekenland), Fuerteventura (Spanje), Reykjavik (IJsland), Lissabon (Portugal), Zaporizhia (Oekraïne), Marrakesh ( Marokko), Suceava (Roemenië), Split (Kroatië), Podgorica (Montenegro). Daarmee breidt Dortmund Airport haar aanbod van warmwaterbestemmingen en bestemmingen in West-Europa aanzienlijk uit. “We verwachten op basis van de nieuwe bestemmingen jaarlijks ongeveer één miljoen extra passagiers op Dortmund Airport te kunnen verwelkomen. Voor 2020 verwachten we 250.000 extra passagiers”, voorspelt Guido Miletic, afdelingshoofd marketing en sales op Dortmund Airport.

De vreugde van de aankondiging valt af te lezen op het gezicht van algemeen directeur Udo Mager:

“De stationering van drie vliegtuigen is een grote blijk van vertrouwen van Wizz Air in de locatie Dortmund en het resultaat van een jarenlange en succesvolle samenwerking. De aankondiging geeft ons alle reden om aan te nemen dat de herstart na de corona-shutdown een succes zal zijn en een reëel perspectief biedt. ”Ook voor de toekomstige directeur Ludger van Bebber, die op 1 oktober de rol overneemt van Udo Mager. Guntram Pehlke, CEO van DSW21, is zeker: “Wizz Air brengt de luchthaven in een veel betere uitgangspositie om opnieuw op te starten. Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat de toekomstige directeur de luchthaven consequent verder zal blijven ontwikkelen.

Met de heer van Bebber hebben we een bewezen specialist voor de spannende taak in Dortmund weten te winnen, die veel ervaring heeft in de branche en een goed netwerk heeft.

Doorslaggevend voor de stationering waren onder meer de met goedkeuring van 1 augustus 2018 verlengde werktijden, waardoor Wizz Air drie rondes per dag kan vliegen op middellange afstandsvluchten met vliegtuigen gestationeerd n Dortmund. Bovendien is met de geplande aanleg van de drempels een veilige en soepele afhandeling van vluchtuitvoeringen op lange termijn gegarandeerd, zelfs onder ongunstige meteorologische omstandigheden.

In de ogen van Wizz Air is Dortmund Airport niet alleen een aantrekkelijke bestemming, maar ook een technisch efficiënte luchthaven die is afgestemd op de behoeften van reizigers.