Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Coronavirus: Informatie voor reizigers

Belangrijke informatie voor passagiers

Coronavirus en COVID-19
Het nieuwe type coronavirus (SARS-CoV-2) verspreidt zich sinds januari 2020 in tal van landen, voornamelijk als gevolg van besmetting door druppelinfectie. Het veroorzaakt COVID-19-aandoeningen aan de luchtwegen met symptomen zoals koorts, hoesten en ademhalingsproblemen.

Huidige situatie
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschouwt de coronavirusepidemie als een gezondheidsnoodsituatie (PHEIC) en evalueert de situatie voortdurend opnieuw. U vindt de huidige inschattingen op de website van het Robert Koch Instituut.

Corona-testcentrum 

De deelstaatregering heeft op de luchthaven van Dortmund in samenwerking met de Nordrhein-Westfalen-Lippe-Vereinigung der gesellschaftlichen Gesellschaftsgesellschaft für Sicherheitsversicherung een Corona-testcentrum opgericht. Alleen passagiers die uit risicovolle gebieden komen, krijgen de mogelijkheid om zich daar direct na aankomst gratis te laten testen.

Reisbeperkingen en quarantaine

De momenteel geldende inreisbepalingen voor Duitsland zijn te vinden op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken:

https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/coronavirus (EN)

Brengen en afhalen

We vragen de brenger en afhaler om voor de terminal te wachten, aangezien het max. aantal personen in de terminal vanwege de TDM-verordening voor corona momenteel gelimiteerd is.

Gedragsregels in de terminal

Om uzelf en anderen te beschermen tegen infecties en om geen ziekteverwekkers te verspreiden, is het vooral aan te raden om enkele hygiënemaatregelen in acht te nemen. Vooral de onderlinge afstand van 1,50 meter moet altijd worden aangehouden. Op de informatiestand, de incheckbalies en de veiligheidscontroles worden daarom passende vloermarkeringen en afzetlint aangebracht.

Let op: het aantal beschikbare plaatsen aan de poorten moest tijdelijk worden verminderd in verband met de voorgeschreven afstandsregels. We verontschuldigen ons voor deze omstandigheid.

Houd uw afstand

Flughafen dortmund corona abstand

Houd altijd voldoende afstand van ongeveer 1,50 meter van andere passagiers en ons personeel.

Verplichte mondkapjes

Flughafen dortmund corona maske

U bent verplicht een mondkapje te dragen in de terminal.

Lichaamscontact

Flughafen dortmund corona kontakt

Vermijd lichamelijk contact met anderen - schud bijvoorbeeld geen handen.

Was je handen

Flughafen dortmund corona waschen

Was uw handen regelmatig grondig met water en zeep en vermijd aanraking van uw ogen, neus en mond (handhygiëne).

De volgende punten zijn ook belangrijk:

  • Bij niezen en hoesten wegwerpzakdoeken gebruiken
  • Als u geen zakdoek bij de hand hebt: De elleboog voor uw mond en neus houden
  • Aanraken van ogen, neus en mond vermijden
  • Zo weinig mogelijk oppervlaktes in een openbare ruimte aanraken

Openingstijden van de terminal
De reguliere openingstijden zijn geldig voor de terminal:
dagelijks geopend van 02:00 uur tot 24:00 uur.

Bezoekerstersterras
Het bezoekersterras van Dortmund Airport is weer open.

Winkels/Gastronomie
Een deel van de bistro's/restaurants in de openbare ruimte blijft gesloten. De East Bar in de vertrekhal en de West Bar in het veiligheidsgebied zorgen echter voor verfrissingen en snacks.

De Heinemann Duty Free Shop is sinds 01.07.2020 weer geopend - de openingstijden zijn gebaseerd op het vluchtschema en kunnen afwijken van de reguliere tijden.

Reisbureaus
De meeste reisbureaus in de terminal van Dortmund Airport zijn gesloten, maar zijn nog steeds telefonisch of per e-mail bereikbaar. De contactgegevens van de kantoren vindt u op de pagina Reisbureaus op de luchthaven.

Busverbinding
De AirportExpress (tussen Dortmund Centraal Station en Dortmund Airport) zal zijn activiteiten hervatten vanaf 27.06.2020.  

De buslijn 490 en de AirportShuttle (Bf. Holzwickede - Dortmund Airport) zijn nog steeds in gebruik.

Parkeerplaatsen/parkeergarages
De parkeergarages en parkeergarages op Dortmund Airport zijn regelmatig in bedrijf. In- en uitstappen is te allen tijde mogelijk.

Taxi
Taxi's zijn meestal beschikbaar voor gebruik in de terminal op het aankomstniveau (niveau 0). Als er geen taxi beschikbaar is, kan een auto worden aangevraagd door te bellen naar 0231/144444.

Huurauto
De contactgegevens van de autoverhuurbedrijven op Dortmund Airport zijn te vinden op de website van de luchthaven - de openingstijden van de aanbieders kunnen afwijken van de reguliere openingstijden.

Vanwege de bijzondere situatie bieden wij onze klanten de mogelijkheid om boekingen die niet kunnen worden geannuleerd, te annuleren. Onlineshopklanten ontvangen een voucher ter hoogte van het bedrag van de reeds gedane betaling.

Alle vouchers zijn geldig tot en met 31.12.2021 en kunnen worden gebruikt voor het omboeken van een parkeerplaats via de onlineshop van Dortmund Airport.

Stuur een e-mail (met vermelding van uw boekingsreferentie) naar Dhr. Mark Linnenbrügger (int-parken@dortmund-airport.de) om de voucher aan te vragen. Gelieve te begrijpen dat de verwerking enige tijd in beslag kan nemen. Wij zullen alle mailings beantwoorden!

Bovendien vindt u antwoorden op veel vragen op de pagina "Veelgestelde vragen".

U kunt uw bestaande parkeerplaatsreservering eenvoudig wijzigen in het servicegedeelte van de online parkeershop. Houd uw reserveringsnummer bij de hand!

Goed voorbereid
Dortmund Airport staat in nauw contact met de gezondheidsafdeling van de stad Dortmund en de andere autoriteiten. Zoals alle Duitse luchthavens zijn wij goed voorbereid om vermoedelijke coronavirusgevallen af te handelen met preventieve maatregelen en noodplannen. Tussen Dortmund en de belangrijkste uitbraakgebieden is er geen direct luchtverkeer.

Omweg bij verdenking aan boord
Als er een vermoeden zou zijn aan boord van een passagiersvliegtuig, dan zal het niet landen in Dortmund, maar zal het worden doorgestuurd naar een van de 5 Duitse luchthavens (Hamburg, Düsseldorf, Frankfurt, München en Berlijn), die hiervoor zijn ontworpen en uitgerust in overeenstemming met de internationale gezondheidsvoorschriften.

Als u zich zorgen maakt dat u bent geïnfecteerd met het nieuwe type coronavirus en u symptomen ervaart zoals koorts, hoesten of kortademigheid, raden we af om aan uw reis te beginnen. Blijf kalm en volg de richtlijnen van het Robert Koch Instituut.