Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Coronavirus: Informatie voor reizigers

Veilig reizen vanaf de luchthaven van Dortmund

Vanaf 2 april 2022 is het dragen van maskers niet meer verplicht in de terminal van Dortmund Airport. Dit is gebaseerd op de gewijzigde Corona-beschermingsverordening van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ondanks het vervallen van de verplichting om een masker te dragen, raden wij als exploitant van de infrastructuur onze bezoekers en passagiers aan om een masker te blijven dragen. Vooral in gebieden waar afstanden niet gedurende korte tijd kunnen worden aangehouden.

Gedrag in de terminal

Corona verhalten terminal 4topics 1

Om uzelf en andere personen tegen besmetting te beschermen en de verspreiding van ziekteverwekkers te voorkomen, verzoeken wij u de maatregelen ter bescherming tegen besmetting in acht te nemen. Met name het dragen van zogenaamde chirurgische maskers of maskers van de KN95/N95-normen en het bewaren van een afstand van ten minstevan zogenaamde chirurgische maskers of maskers van de KN95/N95-normen 1,5 meter worden aanbevolen.

Regeling van binnenkomst en vertrek

De corona-gerelateerde inreisregels voor de bestemmingen waarop vanuit Dortmund wordt gevlogen, zijn grotendeels opgeheven. De situatie kan echter op elk moment veranderen. Actuele informatie over de inreisvoorschriften van de afzonderlijke landen vindt u op de pagina's van het Bondsministerie van Buitenlandse Zaken.

Actuele informatie over de toegang tot Duitsland vindt u ook op de website van het Bondsministerie van Buitenlandse Zaken.

Actuele informatie

  • Opmerking voor het gebruik van bussen: Passagiers zijn verplicht een medisch masker te dragen.
  • Het testcentrum op de luchthaven van Dortmund is sinds 26.11.2022 tot nader order gesloten.

Openingstijden van de terminal
De terminal is momenteel als volgt geopend:
Dagelijks geopend van 03:30 tot 23:30.

Let op: buiten deze uren is het terminalgebouw gesloten - overnachten is niet mogelijk!

Bezoekers terras
Het bezoekersterras op Dortmund Airport is geopend.

Gastronomie
Het restaurant Bella Vista op het galerijniveau/niveau 2 in de terminal van de luchthaven van Dortmund is momenteel gesloten. De overige bistro's zijn echter open en bieden verfrissingen en snacks aan.

De openingstijden van de cateringfaciliteiten zijn over het algemeen gebaseerd op het vluchtschema, maar kunnen afwijken van de reguliere tijden.

Shops
De Heinemann Duty Free Shops zijn open.

Autoverhuurbedrijven
De autoverhuurbalies op het aankomstniveau (niveau 0) zijn geopend. Contactgegevens vindt u op de pagina Autoverhuur.

Reisbureaus
De meeste reisbureaus in de terminal van Dortmund Airport zijn geopend - de openingstijden kunnen variëren. De contactgegevens van de kantoren vindt u op de pagina Reisbureaus op de luchthaven.

Ondanks zorgvuldige controle van de inhoud is alle informatie zonder garantie. Wij aanvaarden ook geen aansprakelijkheid voor de inhoud van externe links. Voor de inhoud van de gelinkte pagina's zijn uitsluitend de beheerders ervan verantwoordelijk.