Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Coronavirus: Informatie voor reizigers

Belangrijke informatie voor passagiers

Op deze pagina vindt u belangrijke informatie over de situatie op Dortmund Airport - de hier samengestelde links geven u aanvullende informatie en tips.

Algemene verplichting

Sinds 1.6.2022 en aanvankelijk tot 31.8.2022 is in Duitsland een gewijzigde Corona-binnenkomstverordening van toepassing. Voorlopig hebben reizigers bij binnenkomst in Duitsland geen 3G-bewijs meer nodig voor gevaccineerde, herstelde of geteste personen.

De inreisverordeningen blijven echter van kracht voor reizigers uit landen waar nieuwe varianten van het Coronavirus circuleren. In de lijst van het Robert Koch Institute (RKI) kunt u nagaan welke landen door de federale regering zijn aangemerkt als gebieden met een virusvariant.

Antwoorden op de belangrijkste vragen voor reizigers zijn te vinden op de homepage van de federale regering.

Digitale registratie bij binnenkomst

Als u in een virusgevaarlijk gebied bent geweest, moet u een digitale inreisaangifte invullen voordat u Duitsland binnenkomt. Dit kan op zijn vroegst drie dagen voor binnenkomst.

Op de website www.einreiseanmeldung.de vult u de gegevens in van uw verblijven in de afgelopen tien dagen. Zodra u alle nodige informatie hebt verstrekt, ontvangt u een PDF-bestand ter bevestiging. In de regel zal uw luchtvaartmaatschappij controleren of u een bevestiging hebt voordat u wordt vervoerd. Anders kan je niet gedragen worden.

Indien het in uitzonderlijke gevallen niet mogelijk is om een digitale aangifte bij binnenkomst te doen, moeten reizigers in plaats daarvan een vervangende kennisgeving op papier invullen. Het formulier is te vinden op de website van het federale ministerie van Volksgezondheid.

Na een verblijf in landen die niet zijn aangemerkt als gebieden met een virusvariant, hoeft geen digitale kennisgeving van binnenkomst te worden ingediend.

Quarantaine- en testvoorschriften

Na een verblijf in gebieden waar het virus heerst, duurt de quarantaine 14 dagen. Een voortijdige beëindiging van de quarantaine is niet mogelijk.

Na een verblijf in landen die niet als virusvariantgebied zijn aangemerkt, geldt de quarantaineverplichting niet.

Risicogebieden

Sinds 01.06.2022 worden risicogebieden nog slechts in één categorie aangewezen, namelijk de virusvariantgebieden. De classificatie en publicatie van de virusvariantgebieden wordt uitgevoerd door het Robert Koch Instituut (RKI) op www.rki.de/covid-19-risikogebiete (DE/EN).

Coronatests die voor de inschrijving worden voorbereid, moeten voldoen aan de criteria die door het RKI worden vermeld op www.rki.de/covid-19-tests (DE/EN).

Corona testcentrum op Dortmund Airport

MEDICARE biedt tegen betaling tests aan op het aankomstniveau (niveau 0) in de terminal van de luchthaven van Dortmund. Het testresultaat is al na 15 tot 30 minuten beschikbaar en wordt via QR-code of e-mail doorgegeven.

www.covid-testzentrum.de/dortmund-airport-en (DE/EN)

Gedragsregels in de terminal

Vanaf 2 april 2022 is het dragen van maskers niet langer verplicht in de terminal van de luchthaven van Dortmund. Dit is gebaseerd op de gewijzigde Corona-beschermingsverordening van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Ondanks het feit dat het dragen van een masker niet langer verplicht is, bevelen wij als exploitant van de infrastructuur onze bezoekers en passagiers aan een masker te blijven dragen. Vooral in gebieden waar afstanden niet voor korte perioden kunnen worden aangehouden.

Houd uw afstand

Flughafen dortmund corona abstand

Houd altijd voldoende afstand van ongeveer 1,50 meter van andere passagiers en ons personeel.

Corona beschermingsmaskers

Flughafen dortmund corona maske

Wij blijven het dragen van zogenaamde chirurgische maskers of maskers van de KN95/N95-normen aanbevelen.

Lichaamscontact

Flughafen dortmund corona kontakt

Vermijd lichamelijk contact met anderen - schud bijvoorbeeld geen handen.

Was je handen

Flughafen dortmund corona waschen

Was uw handen regelmatig grondig met water en zeep en vermijd aanraking van uw ogen, neus en mond (handhygiëne).

De volgende punten zijn ook belangrijk:

  • Bij niezen en hoesten wegwerpzakdoeken gebruiken
  • Als u geen zakdoek bij de hand hebt: De elleboog voor uw mond en neus houden
  • Aanraken van ogen, neus en mond vermijden
  • Zo weinig mogelijk oppervlaktes in een openbare ruimte aanraken

Openingstijden van de terminal
De reguliere openingstijden zijn geldig voor de terminal:
dagelijks geopend van 03:30 uur tot 23:30 uur.

Bezoekerstersterras

Het bezoekersterras van Dortmund Airport is weer open.

Gastronomie
Een deel van de bistro's/restaurants in de openbare ruimte blijft gesloten. De East Bar in de vertrekhal en de West Bar en de Take Away in het veiligheidsgebied zorgen echter voor verfrissingen en snacks.

De openingstijden zijn gebaseerd op het vluchtschema en kunnen afwijken van de reguliere tijden.

Winkels
De Heinemann Duty Free Shops zijn open.

Autoverhuurbedrijven
De autoverhuurbedrijven zijn slechts gedeeltelijk toegankelijk. Sommige tellers zijn volledig gesloten. De contactgegevens van de autoverhuurbedrijven vindt u op de website huurauto.

Reisbureaus
De meeste reisbureaus in de terminal van Dortmund Airport zijn gesloten, maar zijn nog steeds telefonisch of per e-mail bereikbaar. De contactgegevens van de kantoren vindt u op de pagina Reisbureaus op de luchthaven.

Busverbinding
De AirportExpress (tussen Dortmund Centraal Station en Dortmund Airport) zal zijn activiteiten hervatten vanaf 27.06.2020.  

De buslijn 490 en de AirportShuttle (Bf. Holzwickede - Dortmund Airport) zijn nog steeds in gebruik.

Parkeerplaatsen/parkeergarages
De parkeergarages en parkeergarages op Dortmund Airport zijn regelmatig in bedrijf. In- en uitstappen is te allen tijde mogelijk.

Taxi
Taxi's zijn meestal beschikbaar voor gebruik in de terminal op het aankomstniveau (niveau 0). Als er geen taxi beschikbaar is, kan een auto worden aangevraagd door te bellen naar +49231/144444.

Huurauto
De contactgegevens van de autoverhuurbedrijven op Dortmund Airport zijn te vinden op de website van de luchthaven - de openingstijden van de aanbieders kunnen afwijken van de reguliere openingstijden.

Goed voorbereid
Dortmund Airport staat in nauw contact met de gezondheidsafdeling van de stad Dortmund en de andere autoriteiten. Zoals alle Duitse luchthavens zijn wij goed voorbereid om vermoedelijke coronavirusgevallen af te handelen met preventieve maatregelen en noodplannen. Tussen Dortmund en de belangrijkste uitbraakgebieden is er geen direct luchtverkeer.

Omweg bij verdenking aan boord
Als er een vermoeden zou zijn aan boord van een passagiersvliegtuig, dan zal het niet landen in Dortmund, maar zal het worden doorgestuurd naar een van de 5 Duitse luchthavens (Hamburg, Düsseldorf, Frankfurt, München en Berlijn), die hiervoor zijn ontworpen en uitgerust in overeenstemming met de internationale gezondheidsvoorschriften.

Als u zich zorgen maakt dat u bent geïnfecteerd met het nieuwe type coronavirus en u symptomen ervaart zoals koorts, hoesten of kortademigheid, raden we af om aan uw reis te beginnen. Blijf kalm en volg de richtlijnen van het Robert Koch Instituut.

Ondanks zorgvuldige controle van de inhoud is alle informatie zonder garantie. Wij aanvaarden ook geen aansprakelijkheid voor de inhoud van externe links. Voor de inhoud van de gelinkte pagina's zijn uitsluitend de beheerders ervan verantwoordelijk.