Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Coronavirus: Informatie voor reizigers

Belangrijke informatie voor passagiers

Op deze pagina vindt u belangrijke informatie over de situatie op Dortmund Airport - de hier samengestelde links geven u aanvullende informatie en tips.

Algemene verplichting

Personen die aankomen, moeten in alle gevallen, ongeacht of zij in een risicogebied hebben verbleven, aan de luchtvaartmaatschappij een negatief testresultaat, een vaccinatiecertificaat of een herstelcertificaat overleggen.

Het resultaat van de test moet vóór het vertrek beschikbaar zijn, zodat het aan de luchtvaartmaatschappij kan worden overgelegd. De test mag niet meer dan 48 uur voor het vertrek zijn uitgevoerd.

Digitale registratie bij binnenkomst

Voordat u Duitsland binnenkomt, moet u een digitale verklaring van binnenkomst (www.einreiseanmeldung.de) invullen als u in de tien dagen vóór binnenkomst in een gebied met een hoog risico of een virusvariant bent geweest. Dit kan op zijn vroegst drie dagen voor binnenkomst. 

De momenteel geldende inreisbepalingen voor Duitsland zijn te vinden op de website van het Federaal Buitenlands Bureau: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/coronavirus (EN)

Na een verblijf in alle andere gebieden hoeft geen digitale aangifte van binnenkomst te worden ingediend.

Quarantaine- en testvoorschriften

  • Als u in een hoogrisicogebied hebt verbleven, moet u tien dagen in quarantaine. De quarantaine in eigen land kan omzeild worden als via het toegangsportaal van de Bondsrepubliek (https://www.einreiseanmeldung.de/#/) een bewijs van genezing of vaccinatie wordt ingediend. Vanaf de 5e dag kan de quarantaine worden verkort door een negatief testresultaat. Voor kinderen jonger dan 12 jaar eindigt de quarantaine automatisch na de 5e dag.


  • Na een verblijf in gebieden waar het virus heerst, duurt de quarantaine 14 dagen. Een voortijdige beëindiging van de quarantaine is niet mogelijk.

  • Voor alle andere gebieden is de quarantaineverplichting niet van toepassing.

Risicogebieden

Risicogebieden zullen vanaf 1 augustus 2021 nog slechts in twee categorieën worden ingedeeld: gebieden met een hoog risico en gebieden met een virusvariant. De categorie "eenvoudige" risicogebieden is geschrapt. De indeling en publicatie van de risicogebieden wordt uitgevoerd door het Robert Koch Instituut (RKI) op www.rki.de/covid-19-risikogebiete (DE/EN).

Coronatests die voor de inschrijving worden voorbereid, moeten voldoen aan de criteria die door het RKI worden vermeld op www.rki.de/covid-19-tests (DE/EN).

Corona testcentrum op Dortmund Airport

MEDICARE biedt tegen betaling tests aan op het aankomstniveau (niveau 0) in de terminal van de luchthaven van Dortmund. Het testresultaat is al na 15 tot 30 minuten beschikbaar en wordt via QR-code of e-mail doorgegeven.

www.covid-testzentrum.de/dortmund-airport-en (DE/EN)

Brengen en afhalen

We vragen de brenger en afhaler om voor de terminal te wachten, aangezien het max. aantal personen in de terminal vanwege de TDM-verordening voor corona momenteel gelimiteerd is.

Gedragsregels in de terminal

Om uzelf en anderen te beschermen tegen infecties en om geen ziekteverwekkers te verspreiden, is het vooral aan te raden om enkele hygiënemaatregelen in acht te nemen. Vooral de onderlinge afstand van 1,50 meter moet altijd worden aangehouden. Op de informatiestand, de incheckbalies en de veiligheidscontroles worden daarom passende vloermarkeringen en afzetlint aangebracht.

Let op: het aantal beschikbare plaatsen aan de poorten moest tijdelijk worden verminderd in verband met de voorgeschreven afstandsregels. We verontschuldigen ons voor deze omstandigheid.

Houd uw afstand

Flughafen dortmund corona abstand

Houd altijd voldoende afstand van ongeveer 1,50 meter van andere passagiers en ons personeel.

Verplichte mondkapjes

Flughafen dortmund corona maske

U bent verplicht een mondkapje te dragen in de terminal.

Er zij op gewezen dat vanaf 25.01.2021 het dragen van zogenaamde chirurgische maskers of maskers van de normen KN95/N95 of FFP2 verplicht is. Zij bieden een hoger beschermend effect dan gewone maskers.

Lichaamscontact

Flughafen dortmund corona kontakt

Vermijd lichamelijk contact met anderen - schud bijvoorbeeld geen handen.

Was je handen

Flughafen dortmund corona waschen

Was uw handen regelmatig grondig met water en zeep en vermijd aanraking van uw ogen, neus en mond (handhygiëne).

De volgende punten zijn ook belangrijk:

  • Bij niezen en hoesten wegwerpzakdoeken gebruiken
  • Als u geen zakdoek bij de hand hebt: De elleboog voor uw mond en neus houden
  • Aanraken van ogen, neus en mond vermijden
  • Zo weinig mogelijk oppervlaktes in een openbare ruimte aanraken

Openingstijden van de terminal
De reguliere openingstijden zijn geldig voor de terminal:
dagelijks geopend van 03:30 uur tot 23:30 uur.

Bezoekerstersterras

Het bezoekersterras van Dortmund Airport is weer open.

Gastronomie
Een deel van de bistro's/restaurants in de openbare ruimte blijft gesloten. De East Bar in de vertrekhal en de West Bar en de Take Away in het veiligheidsgebied zorgen echter voor verfrissingen en snacks.

De openingstijden zijn gebaseerd op het vluchtschema en kunnen afwijken van de reguliere tijden.

Winkels
De Heinemann Duty Free Shops zijn open.

Autoverhuurbedrijven
De autoverhuurbedrijven zijn slechts gedeeltelijk toegankelijk. Sommige tellers zijn volledig gesloten. De contactgegevens van de autoverhuurbedrijven vindt u op de website huurauto.

Reisbureaus
De meeste reisbureaus in de terminal van Dortmund Airport zijn gesloten, maar zijn nog steeds telefonisch of per e-mail bereikbaar. De contactgegevens van de kantoren vindt u op de pagina Reisbureaus op de luchthaven.

Busverbinding
De AirportExpress (tussen Dortmund Centraal Station en Dortmund Airport) zal zijn activiteiten hervatten vanaf 27.06.2020.  

De buslijn 490 en de AirportShuttle (Bf. Holzwickede - Dortmund Airport) zijn nog steeds in gebruik.

Parkeerplaatsen/parkeergarages
De parkeergarages en parkeergarages op Dortmund Airport zijn regelmatig in bedrijf. In- en uitstappen is te allen tijde mogelijk.

Taxi
Taxi's zijn meestal beschikbaar voor gebruik in de terminal op het aankomstniveau (niveau 0). Als er geen taxi beschikbaar is, kan een auto worden aangevraagd door te bellen naar +49231/144444.

Huurauto
De contactgegevens van de autoverhuurbedrijven op Dortmund Airport zijn te vinden op de website van de luchthaven - de openingstijden van de aanbieders kunnen afwijken van de reguliere openingstijden.

Vanwege de bijzondere situatie bieden wij onze klanten de mogelijkheid om boekingen die niet kunnen worden geannuleerd, te annuleren. Onlineshopklanten ontvangen een voucher ter hoogte van het bedrag van de reeds gedane betaling.

Alle vouchers zijn geldig tot en met 31.12.2021 en kunnen worden gebruikt voor het omboeken van een parkeerplaats via de onlineshop van Dortmund Airport.

Stuur een e-mail (met vermelding van uw boekingsreferentie) naar Dhr. Mark Linnenbrügger (parken@dortmund-airport.de) om de voucher aan te vragen. Gelieve te begrijpen dat de verwerking enige tijd in beslag kan nemen. Wij zullen alle mailings beantwoorden!

Bovendien vindt u antwoorden op veel vragen op de pagina "Veelgestelde vragen".

U kunt uw bestaande parkeerplaatsreservering eenvoudig wijzigen in het servicegedeelte van de online parkeershop. Houd uw reserveringsnummer bij de hand!

Goed voorbereid
Dortmund Airport staat in nauw contact met de gezondheidsafdeling van de stad Dortmund en de andere autoriteiten. Zoals alle Duitse luchthavens zijn wij goed voorbereid om vermoedelijke coronavirusgevallen af te handelen met preventieve maatregelen en noodplannen. Tussen Dortmund en de belangrijkste uitbraakgebieden is er geen direct luchtverkeer.

Omweg bij verdenking aan boord
Als er een vermoeden zou zijn aan boord van een passagiersvliegtuig, dan zal het niet landen in Dortmund, maar zal het worden doorgestuurd naar een van de 5 Duitse luchthavens (Hamburg, Düsseldorf, Frankfurt, München en Berlijn), die hiervoor zijn ontworpen en uitgerust in overeenstemming met de internationale gezondheidsvoorschriften.

Als u zich zorgen maakt dat u bent geïnfecteerd met het nieuwe type coronavirus en u symptomen ervaart zoals koorts, hoesten of kortademigheid, raden we af om aan uw reis te beginnen. Blijf kalm en volg de richtlijnen van het Robert Koch Instituut.

Ondanks zorgvuldige controle van de inhoud is alle informatie zonder garantie. Wij aanvaarden ook geen aansprakelijkheid voor de inhoud van externe links. Voor de inhoud van de gelinkte pagina's zijn uitsluitend de beheerders ervan verantwoordelijk.