Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Coronavirus: Informatie voor reizigers

Belangrijke informatie voor passagiers

Op deze pagina vindt u belangrijke informatie over de situatie op Dortmund Airport - de hier samengestelde links geven u aanvullende informatie en tips.

Toetsplicht

Met ingang van 30 maart: Alle personen die per vliegtuig de Bondsrepubliek Duitsland binnenkomen, moeten voor vertrek worden getest. De testplicht geldt voor reizigers vanaf de leeftijd van 7 jaar.

Het testresultaat moet voor vertrek beschikbaar zijn om aan de luchtvaartmaatschappij te kunnen overleggen. De test mag niet ouder zijn dan 48 uur.

Digitale registratie bij binnenkomst

Alle reizigers naar Duitsland moeten zich voorafgaand aan hun inschrijving op de website www.einreiseanmeldung.de online registreren, indien zij in de laatste 10 dagen voor hun binnenkomst in Duitsland in een risicogebied hebben verbleven. Ook moeten zij bij binnenkomst in Duitsland een bewijs van deze registratie kunnen overleggen.

De momenteel geldende inreisbepalingen voor Duitsland zijn te vinden op de website van het Federaal Buitenlands Bureau: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/coronavirus (EN)

Quarantainevoorschriften

 • Binnenkomst uit gebieden met een virusvariant:

  - Wie Noordrijn-Westfalen binnenkomt vanuit een virusvariantgebied, moet dit melden aan de volksgezondheidsdienst.

  - Bovendien moeten deze personen onmiddellijk gedurende 14 dagen in quarantaine gaan.

  De 14 dagen worden gerekend vanaf de dag van vertrek uit de betrokken landen. De quarantaine kan niet worden verkort door een Coronatest.

 • Binnenkomst uit andere risicogebieden:

  - Voor mensen die Noordrijn-Westfalen binnenkomen vanuit alle andere risico- en hoge-incidentiegebieden (met uitzondering van de virusvariantgebieden), geldt een quarantaineverplichting als zij niet vóór binnenkomst op Corona zijn getest.

Risicogebieden

De indeling en publicatie van de risicogebieden wordt gepubliceerd door het Robert Koch Instituut (RKI) op www.rki.de/covid-19-risikogebiete (DE/EN).

Coronatests die voor de inschrijving worden voorbereid, moeten voldoen aan de criteria die door het RKI worden vermeld op www.rki.de/covid-19-tests (DE/EN).

Corona testcentrum op Dortmund Airport

MEDICARE biedt tegen betaling tests aan op het aankomstniveau (niveau 0) in de terminal van de luchthaven van Dortmund. Het testresultaat is al na 15 tot 30 minuten beschikbaar en wordt via QR-code of e-mail doorgegeven.

www.covid-testzentrum.de/dortmund-airport-en (DE/EN)

Brengen en afhalen

We vragen de brenger en afhaler om voor de terminal te wachten, aangezien het max. aantal personen in de terminal vanwege de TDM-verordening voor corona momenteel gelimiteerd is.

Gedragsregels in de terminal

Om uzelf en anderen te beschermen tegen infecties en om geen ziekteverwekkers te verspreiden, is het vooral aan te raden om enkele hygiënemaatregelen in acht te nemen. Vooral de onderlinge afstand van 1,50 meter moet altijd worden aangehouden. Op de informatiestand, de incheckbalies en de veiligheidscontroles worden daarom passende vloermarkeringen en afzetlint aangebracht.

Let op: het aantal beschikbare plaatsen aan de poorten moest tijdelijk worden verminderd in verband met de voorgeschreven afstandsregels. We verontschuldigen ons voor deze omstandigheid.

Houd uw afstand

Flughafen dortmund corona abstand

Houd altijd voldoende afstand van ongeveer 1,50 meter van andere passagiers en ons personeel.

Verplichte mondkapjes

Flughafen dortmund corona maske

U bent verplicht een mondkapje te dragen in de terminal.

Er zij op gewezen dat vanaf 25.01.2021 het dragen van zogenaamde chirurgische maskers of maskers van de normen KN95/N95 of FFP2 verplicht is. Zij bieden een hoger beschermend effect dan gewone maskers.

Lichaamscontact

Flughafen dortmund corona kontakt

Vermijd lichamelijk contact met anderen - schud bijvoorbeeld geen handen.

Was je handen

Flughafen dortmund corona waschen

Was uw handen regelmatig grondig met water en zeep en vermijd aanraking van uw ogen, neus en mond (handhygiëne).

De volgende punten zijn ook belangrijk:

 • Bij niezen en hoesten wegwerpzakdoeken gebruiken
 • Als u geen zakdoek bij de hand hebt: De elleboog voor uw mond en neus houden
 • Aanraken van ogen, neus en mond vermijden
 • Zo weinig mogelijk oppervlaktes in een openbare ruimte aanraken

Openingstijden van de terminal
De reguliere openingstijden zijn geldig voor de terminal:
dagelijks geopend van 03:30 uur tot 23:30 uur.

Bezoekerstersterras

Het bezoekersterras van Dortmund Airport is weer open.

Gastronomie
Een deel van de bistro's/restaurants in de openbare ruimte blijft gesloten. De East Bar in de vertrekhal en de West Bar en de Take Away in het veiligheidsgebied zorgen echter voor verfrissingen en snacks.

De openingstijden zijn gebaseerd op het vluchtschema en kunnen afwijken van de reguliere tijden.

Winkels
De Heinemann Duty Free Shops zijn gesloten.

Autoverhuurbedrijven
De autoverhuurbedrijven zijn slechts gedeeltelijk toegankelijk. Sommige tellers zijn volledig gesloten. De contactgegevens van de autoverhuurbedrijven vindt u op de website huurauto.

Reisbureaus
De meeste reisbureaus in de terminal van Dortmund Airport zijn gesloten, maar zijn nog steeds telefonisch of per e-mail bereikbaar. De contactgegevens van de kantoren vindt u op de pagina Reisbureaus op de luchthaven.

Busverbinding
De AirportExpress (tussen Dortmund Centraal Station en Dortmund Airport) zal zijn activiteiten hervatten vanaf 27.06.2020.  

De buslijn 490 en de AirportShuttle (Bf. Holzwickede - Dortmund Airport) zijn nog steeds in gebruik.

Parkeerplaatsen/parkeergarages
De parkeergarages en parkeergarages op Dortmund Airport zijn regelmatig in bedrijf. In- en uitstappen is te allen tijde mogelijk.

Taxi
Taxi's zijn meestal beschikbaar voor gebruik in de terminal op het aankomstniveau (niveau 0). Als er geen taxi beschikbaar is, kan een auto worden aangevraagd door te bellen naar +49231/144444.

Huurauto
De contactgegevens van de autoverhuurbedrijven op Dortmund Airport zijn te vinden op de website van de luchthaven - de openingstijden van de aanbieders kunnen afwijken van de reguliere openingstijden.

Vanwege de bijzondere situatie bieden wij onze klanten de mogelijkheid om boekingen die niet kunnen worden geannuleerd, te annuleren. Onlineshopklanten ontvangen een voucher ter hoogte van het bedrag van de reeds gedane betaling.

Alle vouchers zijn geldig tot en met 31.12.2021 en kunnen worden gebruikt voor het omboeken van een parkeerplaats via de onlineshop van Dortmund Airport.

Stuur een e-mail (met vermelding van uw boekingsreferentie) naar Dhr. Mark Linnenbrügger (int-parken@dortmund-airport.de) om de voucher aan te vragen. Gelieve te begrijpen dat de verwerking enige tijd in beslag kan nemen. Wij zullen alle mailings beantwoorden!

Bovendien vindt u antwoorden op veel vragen op de pagina "Veelgestelde vragen".

U kunt uw bestaande parkeerplaatsreservering eenvoudig wijzigen in het servicegedeelte van de online parkeershop. Houd uw reserveringsnummer bij de hand!

Goed voorbereid
Dortmund Airport staat in nauw contact met de gezondheidsafdeling van de stad Dortmund en de andere autoriteiten. Zoals alle Duitse luchthavens zijn wij goed voorbereid om vermoedelijke coronavirusgevallen af te handelen met preventieve maatregelen en noodplannen. Tussen Dortmund en de belangrijkste uitbraakgebieden is er geen direct luchtverkeer.

Omweg bij verdenking aan boord
Als er een vermoeden zou zijn aan boord van een passagiersvliegtuig, dan zal het niet landen in Dortmund, maar zal het worden doorgestuurd naar een van de 5 Duitse luchthavens (Hamburg, Düsseldorf, Frankfurt, München en Berlijn), die hiervoor zijn ontworpen en uitgerust in overeenstemming met de internationale gezondheidsvoorschriften.

Als u zich zorgen maakt dat u bent geïnfecteerd met het nieuwe type coronavirus en u symptomen ervaart zoals koorts, hoesten of kortademigheid, raden we af om aan uw reis te beginnen. Blijf kalm en volg de richtlijnen van het Robert Koch Instituut.

Ondanks zorgvuldige controle van de inhoud is alle informatie zonder garantie. Wij aanvaarden ook geen aansprakelijkheid voor de inhoud van externe links. Voor de inhoud van de gelinkte pagina's zijn uitsluitend de beheerders ervan verantwoordelijk.