Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Coronavirus: Informatie voor reizigers

Belangrijke informatie voor passagiers

Coronavirus en COVID-19
Het nieuwe type coronavirus (SARS-CoV-2) verspreidt zich sinds januari 2020 in tal van landen, voornamelijk als gevolg van besmetting door druppelinfectie. Het veroorzaakt COVID-19-aandoeningen aan de luchtwegen met symptomen zoals koorts, hoesten en ademhalingsproblemen.

Huidige situatie
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beschouwt de coronavirusepidemie als een gezondheidsnoodsituatie (PHEIC) en evalueert de situatie voortdurend opnieuw. U vindt de huidige inschattingen op de website van het Robert Koch Instituut.

Huidige vluchtuitvoeringen

Aankomst

Quarantaine bij binnenkomst in Duitsland

Een quarantaineaanbeveling wordt gegeven voor binnenkomst na een verblijf van enkele dagen in een EU-lidstaat, een met Schengen geassocieerde staat of het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, indien de respectieve staat een groot aantal nieuw besmette personen heeft in verhouding tot de bevolking (meer dan 50 gevallen per 100 000 inwoners in de afgelopen zeven dagen samen) volgens de statistische evaluaties en publicaties van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC).

Meer informatie: www.rki.de

Ingangscontrole
Vanuit Dortmund zijn er momenteel geen risicogebieden. De bevoegde autoriteiten bevelen momenteel geen ingangscontrole aan, zodat er in Dortmund geen overeenkomstige controles zijn.

Tijdelijke beperkingen

Duitsland heeft op 17 maart 2020 reisbeperkingen ingevoerd voor de toegang van buiten het Schengengebied. Dit zal gevolgen hebben voor de toegang van niet-EU-burgers en burgers van niet-Schengenlanden per vliegtuig of schip. Daarnaast zijn vanaf maandag 16 maart tijdelijke grenscontroles ingevoerd tussen Duitsland en Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en Denemarken. Reizigers die niet-essentiële reizen maken, kan de toegang worden geweigerd.

Bezoek de volgende website voor meer informatie: www.auswaertiges-amt.de/en

Vertrek

Veel landen voeren momenteel toegangsbeperkingen in. Daarom vragen wij alle passagiers dringend de huidige reis- en inreisbeperkingen van hun bestemming te controleren. We raden u ook aan om de status van uw vlucht met uw luchtvaartmaatschappij of touroperator te controleren.

Actuele informatie over de status van uw vlucht vindt u ook op de volgende pagina's:

Aankomst
Vertrek

Huidige regelgeving voor handbagage

Om het risico op infectie tussen alle personen in de passagiers- en handbagagecontrole te verminderen, wordt momenteel slechts 1 stuk handbagage per passagier geaccepteerd!

Gedragsregels in de terminal

Om uzelf en anderen te beschermen tegen infecties en om geen ziekteverwekkers te verspreiden, is het vooral aan te raden om enkele hygiënemaatregelen in acht te nemen. Vooral de onderlinge afstand van 1,50 meter moet altijd worden aangehouden. Op de informatiestand, de incheckbalies en de veiligheidscontroles worden daarom passende vloermarkeringen en afzetlint aangebracht.

Houd uw afstand

Flughafen dortmund corona abstand

Houd altijd voldoende afstand van ongeveer 1,50 meter van andere passagiers en ons personeel.

Verplichte mondkapjes

Flughafen dortmund corona maske

U bent verplicht een mondkapje te dragen in de terminal.

Lichaamscontact

Flughafen dortmund corona kontakt

Vermijd lichamelijk contact met anderen - schud bijvoorbeeld geen handen.

Was je handen

Flughafen dortmund corona waschen

Was uw handen regelmatig grondig met water en zeep en vermijd aanraking van uw ogen, neus en mond (handhygiëne).

De volgende punten zijn ook belangrijk:

  • Bij niezen en hoesten wegwerpzakdoeken gebruiken
  • Als u geen zakdoek bij de hand hebt: De elleboog voor uw mond en neus houden
  • Aanraken van ogen, neus en mond vermijden
  • Zo weinig mogelijk oppervlaktes in een openbare ruimte aanraken

Verschillende openingstijden van de terminal
De terminal is dagelijks geopend van 07:00 tot 19:00 uur (en indien nodig).

Bezoekerstersterras
Het bezoekersterras van Dortmund Airport is momenteel gesloten.

Winkels/Gastronomie
De horecagelegenheden Coffee Fellows, Take Away, East Bar, West Bar en Bella Vista zijn vanaf het komende weekend gesloten. Ook de Duty Free Shop zal vanaf 18.03.2020 gesloten zijn.

Reisbureaus
De meeste reisbureaus in de terminal van Dortmund Airport zijn gesloten, maar zijn nog steeds telefonisch of per e-mail bereikbaar. De contactgegevens van de kantoren vindt u op de pagina Reisbureaus op de luchthaven.

Busverbinding
De verbinding met de AirportExpress (tussen Dortmund Centraal Station en Dortmund Airport) wordt vanaf maandag 23.03.2020 tijdelijk stopgezet.

De buslijn 490 en de AirportShuttle (Bf. Holzwickede - Dortmund Airport) zijn nog steeds in gebruik.

Parkeerplaatsen/parkeergarages
De parkeergarages en parkeergarages op Dortmund Airport zijn regelmatig in bedrijf. In- en uitstappen is te allen tijde mogelijk.

Taxi
Taxi's zijn meestal beschikbaar voor gebruik in de terminal op het aankomstniveau (niveau 0). Als er geen taxi beschikbaar is, kan een auto worden aangevraagd door te bellen naar 0231/144444.

Huurauto
De contactgegevens van de autoverhuurbedrijven op Dortmund Airport zijn te vinden op de website van de luchthaven - de openingstijden van de aanbieders kunnen afwijken van de reguliere openingstijden.

Vanwege de bijzondere situatie bieden wij onze klanten de mogelijkheid om boekingen die niet kunnen worden geannuleerd, te annuleren. Onlineshopklanten ontvangen een voucher ter hoogte van het bedrag van de reeds gedane betaling. Dit geldt in eerste instantie voor boekingen met een ingangsdatum vóór 14.06.2020.

Alle vouchers zijn geldig tot en met 31.12.2021 en kunnen worden gebruikt voor het omboeken van een parkeerplaats via de onlineshop van Dortmund Airport.

Stuur een e-mail (met vermelding van uw boekingsreferentie) naar Dhr. Mark Linnenbrügger (int-parken@dortmund-airport.de) om de voucher aan te vragen. Gelieve te begrijpen dat de verwerking enige tijd in beslag kan nemen. Wij zullen alle mailings beantwoorden!

Bovendien vindt u antwoorden op veel vragen op de pagina "Veelgestelde vragen".

U kunt uw bestaande parkeerplaatsreservering eenvoudig wijzigen in het servicegedeelte van de online parkeershop. Houd uw reserveringsnummer bij de hand!

Goed voorbereid
Dortmund Airport staat in nauw contact met de gezondheidsafdeling van de stad Dortmund en de andere autoriteiten. Zoals alle Duitse luchthavens zijn wij goed voorbereid om vermoedelijke coronavirusgevallen af te handelen met preventieve maatregelen en noodplannen. Tussen Dortmund en de belangrijkste uitbraakgebieden is er geen direct luchtverkeer.

Omweg bij verdenking aan boord
Als er een vermoeden zou zijn aan boord van een passagiersvliegtuig, dan zal het niet landen in Dortmund, maar zal het worden doorgestuurd naar een van de 5 Duitse luchthavens (Hamburg, Düsseldorf, Frankfurt, München en Berlijn), die hiervoor zijn ontworpen en uitgerust in overeenstemming met de internationale gezondheidsvoorschriften.

Als u zich zorgen maakt dat u bent geïnfecteerd met het nieuwe type coronavirus en u symptomen ervaart zoals koorts, hoesten of kortademigheid, raden we af om aan uw reis te beginnen. Blijf kalm en volg de richtlijnen van het Robert Koch Instituut.