Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Hervatting van het vliegverkeer

Maatregelen ter bescherming van passagiers en werknemers toegepast

Plexiglasschutz info ohne personen

Dortmund Airport heeft de afgelopen weken gebruikt om zich voor te bereiden op de hervatting van de vliegactiviteiten. Dortmund Airport vertrouwt hierbij op uitgebreide hygiënemaatregelen om passagiers in staat te stellen veilig te reizen, zelfs tijdens de Corona-pandemie.

"De bescherming van onze passagiers en alle medewerkers is onze topprioriteit", zegt luchthavenbaas Udo Mager. “De maatregelen die we hebben genomen, dienen om vluchten zelfs tijdens de Corona-pandemie zo risicoloos mogelijk te kunnen uitvoeren. We komen zo onze verantwoordelijkheid na jegens onze werknemers maar ook onze passagiers, die binnenkort hun familie in het buitenland weer willen bezoeken of uitkijken naar hun zomervakantie."

Dortmund Airport heeft in de hele terminal een maskerplicht geïntroduceerd. Dit geldt voor alle mensen die het luchthavengebouw binnenkomen. Zo beschermen werknemers en passagiers zichzelf en elkaar. Overal waar werknemers en passagiers in direct contact met elkaar staan en het mogelijk is, zijn plexiglas panelen geplaatst voor extra bescherming. Deze zijn bijvoorbeeld te vinden bij de incheckbalies, bij de boarding en aan de informatiebalie.

Op het gehele luchthaventerrein geldt een minimale afstand van 1,5 meter. Hiervoor werden de wachtruimtes voor de controleposten en check-in aangepast. Zowel vloermarkeringen als displays en digitale informatiemonitoren vestigen de aandacht op de minimale afstand. Bovendien verwijzen meertalige luidsprekeraankondigingen naar de geldende hygiënevoorschriften. Wachtruimtes werden samengevoegd om het voor passagiers mogelijk te maken de minimumafstand goed te kunnen bewaren.

"We hebben alle nodige en vereiste maatregelen genomen om veilig reizen mogelijk te maken, zelfs tijdens de Corona-pandemie. Uiteraard worden de maatregelen continu gecontroleerd en aangepast. We vertrouwen op het gezonde verstand van alle betrokkenen om zich aan de toepasselijke regels te houden om risicoloos reizen te garanderen ”, zegt Udo Mager.