Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Wissel van algemeen directeur

Udo Mager gaat na zeven jaar met pensioen

Wechsel gf 2020 am dortmund airport

Het is één van de laatste dagen dat Udo Mager als algemeen directeur op Dortmund Airport doorbrengt. Ruim zeven jaar zette hij zich in voor de belangen van het bedrijf en voor zijn medewerkers. Op de persconferentie van vandaag besprak Guntram Pehlke, voorzitter van de Raad van Toezicht van Dortmund Airport en voorzitter van de Raad van Bestuur van het moederbedrijf DSW21, de ambtstermijn van Udo Mager.

En er valt veel te vertellen, want de afgelopen zeven jaar zijn buitengewoon succesvol geweest voor Dortmund Airport. In 2013, het jaar waarin Udo Mager toetrad tot het bedrijf, maakten maar liefst 1,92 miljoen passagiers gebruik van Dortmund Airport. In 2019 was dit met 2,72 miljoen passagiers niet alleen ruim 40 procent meer, maar ook het beste resultaat dat de luchthaven ooit heeft behaald. Naast het vergroten van het aantal passagiers, was het verklaarde doel van Mager om zo dicht mogelijk bij de zwarte nul in het bedrijfsresultaat te komen. Het toekomstige concept dat de weg daarnaartoe zou moeten effenen, werd in de zomer van 2019 goedgekeurd door de Europese Commissie. In hetzelfde jaar werd het exploitatietekort teruggebracht tot 0,4 miljoen euro. "Als men kijkt naar de ontwikkeling van zowel de passagiersaantallen als de resultaten, verdient Udo Mager in de getuigenis een één met sterretjes", oordeelt Pehlke.

Toen kwam het jaar 2020, dat één van de moeilijkste had moeten zijn voor de vertrekkende algemeen directeur. "Ik herinner me 13 maart 2020 nog precies. Op die dag presenteerde ik onze Raad van Commissarissen de beste jaarresultaten in de geschiedenis van de luchthaven", zegt Mager. Een dag later werden alle vluchten naar Polen, één van de belangrijkste markten van Dortmund Airport, opgeschort. Minder dan een week later daalde het aantal passagiers tot minder dan 1.000 passagiers per dag en waren alle eetgelegenheden, het bezoekersterras en de duty free shop gesloten. Het crisisteam werd bijeengeroepen. "Dit waren moeilijke tijden voor ons allemaal. Als algemeen directeur dacht ik: "Hopelijk lukt het!". Het aantal passagiers bleef in de loop van april en mei afnemen en in sommige gevallen hadden we helemaal geen passagiers", zegt Mager. Dan het lichtpuntje: Op 18 juni maakte de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air bekend, midden in de coronapandemie een basis te openen op Dortmund Airport." Het feit dat Dortmund Airport momenteel de coronaperiode veel beter doorkomt dan de meeste andere luchthavens en de samenwerking met Wizz Air in deze periode nog verder heeft kunnen uitbreiden, is ook grotendeels te danken aan Udo Mager'', zegt Pehlke.

Uiteindelijk blijft er voor Pehlke maar één ding over om te zeggen: "Ik wil Udo Mager bedanken voor zijn uitstekende werk als algemeen directeur. Persoonlijk wil ik hem bedanken voor de vertrouwensvolle samenwerking. Ik wens hem het allerbeste voor zijn nieuwe levensfase, vooral gezondheid en tijd voor alle dingen waarvoor de afgelopen jaren geen tijd was."

Ludger van Bebber volgt Udo Mager op

De opvolger van Mager is geen onbekende in de branche. Vanaf 1 oktober zal Ludger van Bebber, voorheen algemeen directeur bij Weeze Airport, de leiding hebben over de dagelijkse gang van zaken op Dortmund Airport.

Ludger van Bebber treedt in grote voetsporen, maar is zich bewust van de verantwoordelijkheid en kijkt uit naar de nieuwe uitdaging: "De luchthaven van Dortmund heeft zich de afgelopen jaren uitstekend ontwikkeld. Ik ben enthousiast over de taak om deze locatie in een welvarende stad met een professioneel team verder te ontwikkelen."

Ook hij komt niet zonder doelen: "Het jaar 2021 zal zeker nog duidelijk in het licht staan van het opvangen van de gevolgen van de coronapandemie. Daarna is het de topprioriteit om zo snel mogelijk terug te keren naar het vorige verkeersniveau en de goede economische ontwikkeling voort te zetten", zegt van Bebber.

"Met de opening van de basis, de wijziging van de werkingstijden en de aanvraag van de verlenging van de start- en landingsbaan, is het bedrijf goed gepositioneerd voor de toekomst. Zelfs als de luchtvaartbranche moeilijke maanden of jaren doormaakt, is Dortmund Airport goed uitgerust. Ik wens meneer van Bebber veel succes en het allerbeste!", zegt Mager.

Pehlke is er zeker van dat van Bebber zijn doelen gaat halen en de best mogelijke opvolger voor Mager is: "Ludger van Bebber is een absolute vakman. Hij is goed bekend met de luchtvaartbranche, brengt veel ervaring mee en beschikt over een groot netwerk. Daarnaast heeft hij in Weeze twee dingen bewezen: Enerzijds dat hij kan omgaan met moeilijke situaties. Anderzijds dat hij ook de nevenactiviteiten, het zogenaamde non-aviation gebied, verder kan ontwikkelen. Al met al zijn dit precies de kenmerken en kwalificaties die nodig zijn om het buitengewoon succesvolle werk van Udo Mager voort te zetten. Samen staan ​​we de komende jaren voor grote uitdagingen. Ik kijk erg uit naar de samenwerking."