Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

COVID-19 - Sneltestcentrum

Het testcentrum op Dortmund Airport gaat open op 01/01/2021

Corona schnelltest medicare
© Medicare Testzentrum

Volgens de nieuwe verordening van de deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen moeten alle passagiers die uit risicogebieden komen, een COVID-19-test laten uitvoeren of kunnen voorleggen na landing op de luchthaven. Dortmund Airport reageert op deze nieuwe verordening en heeft in Medicare een partner weten te vinden die een sneltestcentrum zal installeren op het niveau van de aankomsthal in de luchthaventerminal. Medicare heeft 17 testcentra in Duitsland en 13 daarvan bevinden zich in Noordrijn-Westfalen.

De aanbieder Medicare zal op 01/01/2021 vanaf 12.00 uur op de luchthaven van Dortmund zijn eerste testcentrum in Dortmund in gebruik nemen. Medicare biedt alle passagiers van de luchthaven, maar ook burgers uit de regio, COVID-19 antigeen sneltests aan. De resultaten van de tests zijn na 15 tot 30 minuten beschikbaar en worden via QR-code, link of e-mail naar de smartphone van de geteste persoon gestuurd. Als u graag een geprint testresultaat wilt hebben, moet u rekening houden met een korte wachttijd.

Burgers die zich willen laten testen, moeten vanaf 01/01/2021 online een afspraak maken voor de antigeen sneltest op www.covid-testzentrum.de om wachttijden te vermijden.