Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

PCR-testen op Dortmund Airport

Medicare reageert op de vraag

Corona schnelltest medicare
© Medicare Testzentrum

Medicare exploiteert sinds 1 januari 2021 een COVID-19-testcentrum op het aankomstniveau van Dortmund Airport. Vanaf 8 februari kunnen burgers die zich willen laten testen, daar een PCR-test doen. Tot nu toe werden er alleen sneltesten aangeboden. Alleen al in de maand januari maakten ongeveer 14.000 personen gebruik van het aanbod.

Medicare speelt hiermee in op de toenemende vraag: “In het verleden is ons herhaaldelijk gevraagd of we ook PCR-testen kunnen uitvoeren. Met name vliegtuigpassagiers hebben deze tests vaak nodig om bepaalde landen binnen te komen. We hebben nu op de grote vraag gereageerd en zullen in de toekomst ook PCR-testen in Dortmund aanbieden”, deelt Sven Stute, organisatiemanager van het testcentrum op de luchthaven mee.

De PCR-test kost 79,90 Euro. Degenen die zijn getest, ontvangen het resultaat binnen 24 uur per e-mail. Maar er zijn nog steeds sneltesten mogelijk voor 39,90 euro. Het testcentrum staat niet alleen open voor vliegtuigpassagiers, maar ook voor burgers die zich willen laten testen. "Als je ervoor zorgt dat je op een tijdstip komt dat er geen vliegtuigen landen, heb je zo goed als geen wachttijd", weet Stute. Hij raadt ook aan om vooraf online een afspraak te maken op www.covid-testzentrum.de.