Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Dortmund Airport op recordsnelheid

Aantal passagiers hoger dan ooit

Dtm fahnen preview 1

De directie van Dortmund Airport heeft tijdens de vergadering van de Raad van toezicht van vandaag verslag uitgebracht over de huidige verkeerssituatie op Dortmund Airport. De luchthaven van Dortmund is er al een aantal maanden op rij in geslaagd om eerdere passagiersrecords te verbreken.

Luchthavendirecteur Ludger van Bebber informeerde over de ontwikkelingen sinds de laatste vergadering in juni: "Zowel in de maand juni als in juli en augustus 2022 kon Dortmund Airport genieten van een record aantal passagiers. De passagiersaantallen waren hoger dan in dezelfde maanden in het recordjaar 2019 van vóór de Corona-pandemie."

In augustus bijvoorbeeld werden in Dortmund ongeveer 264.400 passagiers verwelkomd, meer dan 3.000 passagiers meer dan in de vorige piekmaand augustus 2019. Nog nooit zijn er zoveel passagiers van en naar Dortmund gevlogen. Daarmee onderscheidt Dortmund Airport zich van de rest van Duitsland. In tegenstelling tot de luchthaven van Dortmund is het aantal passagiers in het luchtverkeer in Duitsland als geheel nog niet terug op het niveau van vóór de pandemie. Volgens de Duitse luchthavenvereniging (ADV) hebben de Duitse luchthavens tussen januari en juli 2022 een daling van het aantal passagiers van 39,6 procent geregistreerd in vergelijking met 2019.

De NRW-zomervakantie van 25 juni tot 9 augustus heeft Dortmund Airport dit jaar ook een nieuw passagiersrecord opgeleverd: Met een totaal van 391.900 passagiers was dit het meest succesvolle vakantieseizoen in de geschiedenis van de luchthaven.

"Deze cijfers zijn bijzonder verheugend en geven ons vertrouwen," zegt Ludger van Bebber. Hij gaf echter ook stof tot nadenken: "Ondanks de hoge passagiersaantallen in het zomerseizoen gaan de vooruitzichten voor de komende winter op dit moment gepaard met onzekerheden. De gevolgen van de pandemie en de stijging van de energieprijzen, alsook de ontwikkeling van de inflatie moeten nog worden afgewacht."

Wat wel zeker is, is de introductie van een nieuwe bestemming: Vanaf eind september vliegt de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air naar de Italiaanse hoofdstad Rome.