Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Eurowings zet koers naar Venetië

Nieuwe bestemming toegevoegd aan zomervluchtschema

Pressebild eurowings holiday
Een Airbus in Eurowings Holidays Design vertrekt op de luchthaven van Dortmund / Dortmund Airport, Sascha Kamrau.

De zon glinstert op het water. Een gondel glijdt over het kanaal; Italiaanse muziek op de achtergrond. We passeren talloze bruggen en beroemde bezienswaardigheden zoals het Dogenpaleis. We hebben het over de beroemdste stad aan het water: Venetië. Vanaf deze zomer kunnen passagiers vanuit Dortmund met Eurowings rechtstreeks naar de populaire vakantiebestemming vliegen.

De laatste keer dat zij daartoe de gelegenheid hadden, was in 2004. Eurowings biedt nu van 4 juni tot 29 oktober twee keer per week rechtstreekse vluchten naar de Italiaanse stad aan. Elke woensdag en zaterdag kunnen reizigers met een Airbus A320 naar het zuiden reizen. Vluchten kunnen nu al geboekt worden. "We zijn blij met de nieuwe bestemming. Het is een aanvulling op ons gevarieerde aanbod in het zomerseizoen voor onze passagiers," zegt luchthavendirecteur Ludger van Bebber.

De stad

Flug dortmund venedig italien 1
Canal Grande in Venedig | © iStock.com/bloodua

Venetië is vanuit Dortmund in minder dan twee uur met het vliegtuig snel te bereiken en trekt in juni al bezoekers met zomerse temperaturen tot 26 graden Celsius. Ideaal voor een zonvakantie of een weekendje weg.

Over Eurowings

Eurowings is de vakantieluchtvaartmaatschappij van de Lufthansa Group en maakt daarmee deel uit van de grootste luchtvaartgroep ter wereld. De luchtvaartmaatschappij, die haar roots in Dortmund heeft, beschikt momenteel over een vloot van ongeveer 100 vliegtuigen en richt zich op lagekostenproducten en -diensten voor non-stopvluchten binnen Europa. De luchtvaartmaatschappij vliegt momenteel naar meer dan 100 bestemmingen in haar vluchtschema. Met  zijn uitgebreide routenetwerk en 11 internationale vliegbasissen - waaronder het nummer één vakantie-eiland van Europa, Palma de Mallorca - is Eurowings de grootste vakantieluchtvaartmaatschappij in Duitsland. Eurowings heeft momenteel in heel Europa ongeveer 3.500 mensen in dienst.