Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Meer aanbiedingen dan vóór de pandemie

Nieuw zomervluchtschema biedt grote variëteit in reizen

Airlines vorfeld dortmund airport
Dortmund Airport | © Christian Tietz

Dortmund Airport is precies voor de start van het zomerseizoen op 27 maart een groeikoers ingeslagen: Het nieuwe vluchtschema biedt passagiers ongeveer 30 procent meer bestemmingen dan vóór de pandemie. U kunt kiezen uit ongeveer 50 bestemmingen in meer dan 20 landen. Het aantal vliegbewegingen zal ook met meer dan 10 procent toenemen in vergelijking met het zomerseizoen van 2019.

"Wij zijn verheugd over de positieve ontwikkeling. Het lijdt geen twijfel - de pandemie heeft ook ons hard getroffen. In een nationale vergelijking heeft Dortmund Airport tot dusver echter laten zien dat het dankzij zijn goede aanbod van luchtvaartmaatschappijen beter bestand is tegen een daling van het aantal reizigers als gevolg van de pandemie", aldus luchthavendirecteur Ludger van Bebber.

"Het verlangen om te reizen is onverminderd aanwezig en lijkt toe te nemen met het vooruitzicht van de zonnige maanden. We zien een toename van het aantal boekingen en de luchtvaartmaatschappijen reageren daarop met een overeenkomstig divers en aantrekkelijk aanbod van vluchten," vervolgt van Bebber. Wizz Air bijvoorbeeld biedt het grootste aanbod vanuit Dortmund met meer dan 30 bestemmingen, maar ook Eurowings en Ryanair hebben hun marktaandeel in Dortmund tijdens de pandemie aanzienlijk vergroot.

Maskers nog steeds verplicht op Dortmund Airport

Het valt nog af te wachten hoe de pandemische situatie zich zal ontwikkelen en wat de mogelijke gevolgen daarvan zullen zijn voor het reizen. Op dit moment is het dragen van maskers nog verplicht op Dortmund Airport. "Op deze manier willen wij onze passagiers, bemanningen en medewerkers zo goed mogelijk beschermen en tegelijkertijd een ontspannende reis mogelijk maken", verklaart de directeur van Flughafen Dortmund GmbH.

Naast gevestigde bestemmingen zoals Palma de Mallorca, Porto en Boedapest biedt Dortmund Airport vakantiegangers deze zomer nieuwe bestemmingen in Turkije aan. SunExpress neemt Antalya weer op in het zomervluchtschema na een onderbreking van enkele jaren. Vanaf 30 juni wordt Zonguldak de derde bestemming van de Duits-Turkse luchtvaartmaatschappij vanaf Dortmund, naast Izmir en Antalya - de stad aan de Zwarte Zee wordt elke donderdag rechtstreeks met Dortmund verbonden. SunExpress verhoogt ook de frequentie van zijn verbindingen naar Izmir.

Zonnekloppers kunnen zich ook verheugen op een aanbod van Griekse bestemmingen. Waaronder: Kreta, Rhodos en Thessaloniki. Ook in het zuiden: het Italiaanse eiland Sicilië en Split in Kroatië. 

Aanbod voor vakantiegangers, zakenreizigers en citytrippers

"De ruime keuze aan bestemmingen is meer dan aantrekkelijk. Niet alleen vakantiegangers, maar ook zakenreizigers en liefhebbers van steden kunnen profiteren van ons gevarieerde aanbod," zegt Guido Miletic, hoofd Airport Services en Marketing van Dortmund Airport. In de zomer vliegen Wizz Air, SunExpress, Eurowings en Ryanair van en naar Dortmund. Trade Air en ETF Airways vliegen ook op Pristina.

"We zijn ook verheugd dat we binnenkort een andere populaire attractie kunnen aanbieden," zegt luchthavendirecteur van Bebber. "We zijn momenteel van plan om weer rondleidingen op de luchthaven aan te bieden en zo een kijkje achter de schermen te nemen. Als gevolg van de pandemie moesten deze tot nu toe worden opgeschort. Dortmund Airport zal de precieze startdatum tijdig op haar website bekendmaken.

Overzicht van de bestemmingen

Alle bestemmingen zijn te vinden op de website van de luchthaven in het vluchtplan: https://www.dortmund-airport.de/flugplan. Daar kunt u bovendien ook inspiratie opdoen in de gratis online reisgidsen. Goede reis!