Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Passagiersaantallen overtreffen records

Meest succesvolle zomervakantie in de geschiedenis van Dortmund Airport

Sommerziele ab dortmund airport

Recordbrekend: De NRW-zomervakantie van 25 juni tot 9 augustus heeft Dortmund Airport dit jaar een nieuw passagiersrecord opgeleverd, waarmee de positieve trend van stijgende passagiersaantallen wordt voortgezet. In totaal maakten 391.900 passagiers gebruik van het aanbod van Dortmund tijdens de vakantie - een stijging van bijna 2 procent ten opzichte van de vorige recordzomer van 2019 en een stijging van 4 procent ten opzichte van 2021. Dat was de zomer toen Wizz Air de luchthaven nog als basis gebruikte. Ondanks het grote aantal passagiers is de situatie op Dortmund Airport rustig gebleven, in tegenstelling tot op veel andere Duitse luchthavens.

Reeds in het tweede kwartaal van 2022 kon Dortmund Airport zich verheugen over hoge passagiersaantallen. Met een stijging van ongeveer 130% op jaarbasis benaderde het passagiersverkeer de cijfers van het recordjaar 2019. Zowel in juni als in juli werden de cijfers zelfs overtroffen, waardoor nieuwe records werden gevestigd. Juli was de meest succesvolle maand in de geschiedenis van de luchthaven met 263.374 passagiers. "Wij zijn zeer verheugd over deze uiterst positieve ontwikkeling," zegt Guido Miletic, hoofd Airport Services en Marketing. "Passagiers zullen op Dortmund Airport een breed aanbod vinden, met voor elk wat wils - zowel voor zakenreizen als privéreizen."

Tijdens de zomervakantie konden passagiers kiezen uit meer dan 50 bestemmingen. Zo had de luchtvaartmaatschappij Wizz Air net voor de schoolvakantie haar aanbod uitgebreid en het populaire Hongaarse water(sport)gebied aan het Balatonmeer in haar vluchtschema opgenomen. Vaak gevraagd tijdens de zes weken durende schoolvakantie: Katowice, Palma de Mallor-ca, Boekarest, Sofia, Wenen en Antalya. De Duits-Turkse luchtvaartmaatschappij SunExpress had Antalya na vier jaar weer in haar vluchtschema opgenomen en breidde haar vluchtaanbod gestaag uit als gevolg van de grote vraag. "De hoge passagiersaantallen tonen aan: Het aanbod wordt door de passagiers met vreugde onthaald. We zijn bijzonder opgetogen dat SunExpress ook in de winter naar het zonnige Antalya zal vliegen," vervolgt Guido Miletic.

Dortmund Airport wenst alle leerlingen een goede start van het nieuwe schooljaar en verheugt zich erop hen en hun familie tijdens de herfstvakantie weer te mogen begroeten!