Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Positieve balans herfstvakantie

Passagiersaantallen ruim boven niveau van voor de crisis

Verkehrsentwicklung 06 2022 dortmund airport
Airlines auf dem Vorfeld des Dortmund Airport © Sascha Kamrau

Dortmund Airport is blij te kunnen melden dat de vraag weer groot is: Tijdens de twee weken durende herfstvakantie in Noordrijn-Westfalen had de luchthaven van Dortmund op ongeveer 144.000 passagiers gerekend. Deze voorspelling werd overtroffen met een overschrijding van 7%: In de periode van 1 tot 16 oktober maakten in totaal 154.233 passagiers gebruik van de vliegverbindingen van Dortmund. En dit ondanks een eendaagse pilotenstaking op 6 oktober bij Eurowings en de daarmee gepaard gaande annuleringen van vluchten.

"We zijn blij dat we daarmee opnieuw de passagiersaantallen van het vorige recordjaar 2019 overtreffen", legt luchthaven CEO Ludger van Bebber uit. "Tijdens de herfstvakantie van 2019 hebben we 129.836 passagiers verwelkomd op Dortmund Airport. In directe vergelijking met de cijfers van dit jaar betekent dit een stijging van 19 procent."

De laatste resultaten sluiten daarmee naadloos aan op de uiterst succesvolle zomervakantie. Deze hadden Dortmund Airport een nieuw vakantierecord opgeleverd van 391.900 passagiers, want zelfs de recordzomer van 2019 kon dergelijke cijfers niet halen (2022: plus 2 procent).

De bestemmingen Katowice en Palma de Mallorca waren opnieuw bijzonder populair tijdens deze herfstvakantie.

"De hoge passagiersaantallen van de afgelopen maanden geven ons het vertrouwen dat we ondanks de problemen met Omikron aan het begin van het jaar het oorspronkelijk geplande aantal van 2,45 miljoen passagiers kunnen overtreffen", zegt luchthavendirecteur Ludger van Bebber.