Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Airport maakt balans op van de vakantie

Juli 2023 is de meest succesvolle maand in de geschiedenis van de luchthaven

News ferienpassagiere preview

Dortmund Airport kijkt tevreden terug op de zes weken durende zomervakantie in Noordrijn-Westfalen. Sinds het begin van de vakantie eind juni zijn er in totaal 449.571 reizigers geregistreerd op de luchthaven tot 06/08/2023. Vergeleken met de zomervakantie van 2022 betekent dit een toename van meer dan 57.000 passagiers (14,7%). In vergelijking met het jaar 2019, het jaar voorafgaand aan de crisis, steeg het passagiersverkeer met 16,8%.

Juli was opmerkelijk positief: de luchthaven verwelkomde voor het eerst in haar geschiedenis meer dan 300.000 passagiers in een kalendermaand (307.377). Terwijl het aantal passagiers in juli vorig jaar ook een record bereikte, is dit nu overtroffen met bijna 44.000 passagiers. Vergeleken met de maand juli 2019 is de luchthaven trots om een stijging van 18,8% in het aantal passagiers te kunnen melden. "Dortmund Airport is een van de weinige luchthavens in Duitsland die het niveau van voor de crisis niet alleen benadert, maar duidelijk heeft overtroffen. Nieuwe bestemmingen, de groeiende populariteit van bestaande bestemmingen en de onverminderde reislust van mensen hebben dit zeer positieve resultaat mogelijk gemaakt," zegt Guido Miletic, hoofd Airport Services + Marketing & Sales.

Om te ontsnappen aan het overwegend sombere zomerweer in Duitsland, viel de keuze dit jaar vaak op de klassieke vakantiebestemmingen. Bestemmingen aan de Middellandse Zee zoals Palma de Mallorca en Antalya waren erg populair onder reizigers uit Dortmund.

Katowice, een bestemming die altijd populair is geweest tijdens het vakantieseizoen, staat ook aan de top met een opmerkelijke 50.393 passagiers. Boekarest, Belgrado, Tirana en Londen werden ook vaak gekozen tijdens de zes weken durende schoolvakantie. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar werden veel bestaande trajecten drukker benut. Alleen al op de vluchten van en naar Tirana en Londen steeg het aantal passagiers met ongeveer 75%.

Dankzij de huidige stijgende trend is de luchthaven optimistisch over de tweede helft van het jaar en kijkt ernaar uit om reizigers uiterlijk voor de herfstvakantie weer te verwelkomen.