Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Airport maakt de jaarbalans op

Prognoses overtroffen dankzij talrijke passagiersrecords

Dortmund aiport news allgemein terminal 1

Vorig jaar maakten in totaal 2.586.342 passagiers gebruik van Dortmund Airport. Dankzij sterke zomermaanden met talrijke passagiersrecords werd de prognose van ongeveer 2,45 miljoen passagiers overtroffen, ondanks de pandemie en de oorlog in Europa. In vergelijking met het voorgaande jaar is Dortmund Airport erin geslaagd het aantal passagiers met ongeveer 53% te verhogen (voorgaande jaar: 1.692.960), waardoor het niveau van het vorige recordjaar 2019 (ong. 2,7 miljoen passagiers) bijna is bereikt. Dit was het op één na beste resultaat in de geschiedenis van de luchthaven.

"Wij zijn blij met het zeer goede jaarresultaat. Dank aan al onze passagiers en de luchtvaartmaatschappijen die zoveel vertrouwen hebben in onze locatie. Ik wil ook alle medewerkers van de luchthaven bedanken die, zoals gewoonlijk, ervoor hebben gezorgd dat alles het hele jaar door soepel en ordelijk is verlopen, zelfs in tijden van zeer hoge werkdruk", vat Ludger van Bebber, algemeen directeur van de luchthaven, samen.

Balans van de kerstvakantie

Dortmund Airport verwelkomde 127.460 passagiers tijdens de kerstvakantie in Noordrijn-Westfalen van 23 december 2022 tot 8 januari 2023. Dit betekent dat het vakantiesaldo ook de prognose van 110.000 passagiers en het cijfer van het voorgaande jaar aanzienlijk heeft overtroffen. Toen reisden 103.375 passagiers rond de feestdagen. De bestemmingen Katowice, Boekarest en Gdansk waren bijzonder populair tijdens de laatste schoolvakanties.

Vooruitzicht

In 2023 verwacht Dortmund Airport dankzij de zeer goede ontwikkeling meer dan 2,6 miljoen passagiers en is het verheugd zijn passagiers weer een gevarieerd aanbod aan bestemmingen te kunnen bieden. Nog niet alle luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchtschema's voor de zomermaanden bekendgemaakt, maar bestemmingen zoals de Europese metropolen Rome en Boedapest en de klassieke vakantiebestemmingen Split, Rhodos en Antalya liggen al vast.

Dortmund Airport wenst alle passagiers een gelukkig nieuwjaar!