Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Balans van de herfstvakantie

Katowice en Mallorca zegevieren als populairste reisbestemmingen

Airlines vorfeld dortmund airport

Dortmund Airport kan opnieuw een positieve vakantiebalans melden. Voor de periode van de herfstvakantie in Noordrijn-Westfalen had de luchthaven een passagiersaantal van iets minder dan 110.000 reizigers voorspeld. Bij de afsluiting van 15 oktober werd deze prognose met meer dan 25.000 passagiers overtroffen. In totaal verwelkomde de luchthaven 135.108 reizigers tijdens het vakantieseizoen en noteerde een stijging van het aantal passagiers met 4 procent ten opzichte van dezelfde periode in het jaar 2019 vóór de crisis.

De drukste dag van de herfstvakantie was 2 oktober - meer dan 9.200 passagiers kozen op deze maandag voor Dortmund Airport. Zoals verwacht werd de aantrekkingskracht van de warmere vakantieregio's tijdens de vakantieperiode bekrachtigd door een sterke vraag. Vooral de bestemmingen aan de Middellandse Zee, Palma de Mallorca (13.694 passagiers) en Antalya (5.815 passagiers), kenden opnieuw een grote populariteit. Daarnaast viel ook het aantal passagiers dat naar Polen reisde op. 17.465 passagiers maakten gebruik van de vluchten tussen Dortmund en Katowice die werden uitgevoerd door Wizz Air en Ryanair. De havenstad Gdansk scoort ook hoog op de populariteitsschaal met 6.960 reizigers.

Het einde van de vakantie en de op handen zijnde introductie van het vluchtschema voor de winter in het laatste weekend van oktober bieden een welkome gelegenheid om alvast te beginnen met het plannen van de volgende reis.