Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Dortmund Airport op recordkoers

Meer dan 1,4 miljoen passagiers in het eerste halfjaar

Dtm fahnen preview 1

In navolging van de eerste drie maanden liet Dortmund Airport ook in het tweede kwartaal een indrukwekkende groei in passagiersaantallen optekenen. In totaal kozen tussen april en juni 834.985 reizigers Dortmund als luchthaven van hun voorkeur. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar betekent dit een stijging van 20,35% (141.187 passagiers). Met 1.427.285 passagiers in de eerste helft van het jaar steeg het passagiersverkeer met 158.311 reizigers ten opzichte van dezelfde periode in het jaar voor Corona 2019.

Het toegenomen aantal passagiers werd gesteund door een aantal maatregelen, waaronder de opening van veiligheidscontrolepunt C midden juni. Zo kon het aantal passagiers gelijkmatig worden verdeeld en konden de reizigers nog meer ontspannen aan hun reis beginnen.

Zelfs drukke dagen aan het begin van de zomervakantie werden met succes afgehandeld dankzij een goede voorbereiding. Tijdens de zomermaanden kunnen reizigers hun gewenste vakantiebestemming kiezen uit een totaal van 43 bestemmingen in 21 landen. Naast de topbestemmingen Katowice en Palma behoren ook Gdansk en Skopje tot de populairste bestemmingen in de maand juni.

Met de gestage uitbreiding van het netwerk van trajecten heeft de luchthaven er alle vertrouwen in dat de groeitrend zich de komende maanden zal voortzetten.

Dortmund Airport werkt nauw samen met de luchtvaartmaatschappijen om het vluchtaanbod voortdurend uit te breiden en tegemoet te komen aan de behoeften van de passagiers. Voor 2023 zijn al vier nieuwe bestemmingen toegevoegd (Yereva/Brasov/Craiova/Sylt).

Vooral voor de rest van de zomervakantie raden we alle passagiers aan om op de dag van vertrek voldoende tijd in te plannen om ontspannen aan hun zomervakantie te beginnen.