Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Eerste vlucht naar Brasov vertrokken

Wizz Air vliegt naar achtste bestemming in Roemenië

Erstflug brasov dortmund airport
Dortmund Airport | © Hans Juergen Landes

De luchtvaartmaatschappij Wizz Air heeft vandaag voor het eerst de verbinding van Dortmund naar Brasov in haar routenetwerk opgenomen. De Airbus steeg 's ochtends op vanaf Dortmund Airport en huldigde daarmee de achtste route naar Roemenië in. De Hongaarse luchtvaartmaatschappij vliegt de route nu twee keer per week, op dinsdag en zaterdag, en biedt reizigers daarmee nog een directe vluchtmogelijkheid naar Transsylvanië.

Guido Miletic, hoofd Airport Services + Marketing & Sales, verwelkomde de zevenkoppige bemanning persoonlijk op het luchthavenplatform: "Gezien de grote vraag naar Roemeense bestemmingen zijn we bijzonder blij dat we onze passagiers Brasov kunnen aanbieden, nu al de achtste bestemming in Roemenië. We zien aan de bestaande routes dat Roemeense bestemmingen zeer aantrekkelijk zijn voor zowel binnenlandse reizigers als zakenreizigers en toeristen".

Als één van de belangrijkste economische, culturele en sportieve centra van Roemenië ontvangt Brasov elk jaar duizenden toeristen. Een goed bewaard gebleven oude stad met middeleeuwse architectuur en een breed scala aan culturele activiteiten geven de stad haar bijzondere aantrekkingskracht. De omliggende Karpaten zorgen niet alleen voor een schilderachtig stadsbeeld, maar maken van Brasov ook het ideale vertrekpunt voor wintersport- en wandelreizen.

Naast Brasov heeft Dortmund Airport al Boekarest, Cluj-Napoca, Timișoara, Târgu Mureș, Suceava, Sibiu en Lași als Roemeense bestemmingen in haar aanbod. Eind oktober volgt met Craiova de negende bestemming.