Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Sterke cijfers op Dortmund Airport

Groei maakt verdere investeringen in duurzaamheid mogelijk

Airlines vorfeld dortmund airport
Dortmund Airport | © Christian Tietz

Tijdens de vergadering van de raad van toezicht van Flughafen Dortmund GmbH vandaag, bracht het management verslag uit over de huidige verkeerssituatie op Dortmund Airport. Gezien de positieve ontwikkelingen heeft de raad van toezicht verschillende investeringen bevestigd voor de uitbreiding van de infrastructuur.

Luchthaven CEO Ludger van Bebber vatte de afgelopen maanden samen: In de eerste acht maanden van het jaar noteerde de luchthaven een uiterst dynamische ontwikkeling van het passagiersvolume. Eind augustus hadden in totaal 2.041.622 reizigers gekozen voor Dortmund Airport. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar komt dit overeen met een stijging van meer dan 25 procent.

Hoewel het totale luchtverkeer nog steeds onder het niveau van het recordjaar 2019 ligt, maakt Dortmund Airport een razendsnelle inhaalbeweging. De luchthaven behaalde herhaaldelijk nieuwe passagiersrecords, die de cijfers van 2019 ver overtroffen. In een opmerkelijk zomerseizoen boekte de luchthaven in juli 2023 met 307.377 passagiers de succesvolste maand uit haar geschiedenis. Deze ontwikkeling werd bevestigd in augustus met een vergelijkbaar hoog passagiersvolume (306.960 passagiers). De cijfers van de vereniging van luchthavens ADV bevestigen dit: Op nationaal niveau onderscheidt de luchthaven zich duidelijk van andere Duitse luchthavens door de sterkere groei.

De luchthaven zet in op elektrische mobiliteit

In lijn met het klimaatbeschermingsprogramma van de luchthaven heeft de raad van toezicht de aanschaf van een extra elektrisch aangedreven vliegtuigtrekker (pusher) goedgekeurd. Bestaand materieel met elektrische aandrijvingen is overtuigend in het dagelijks gebruik en ondersteunt het plan om het hele wagenpark in de toekomst om te bouwen naar milieuvriendelijke aandrijfsystemen.

De raad van toezicht steunde ook de vervanging van vier GPU's (Ground Power Units) op het afhandelingsplatform. Na de conversie die al is uitgevoerd op de eerste parkeerplaats, worden nu nog vier andere parkeerplaatsen gemoderniseerd met mobiele e-GPU-units. De levering van grondstroom tijdens stilstandtijden van vliegtuigen is een milieuvriendelijk alternatief voor hulpaggregaten op kerosine.