Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Uitbreiding vliegroutes. Van Dortmund Airport naar Istanbul

De luchthaven verbindt het Ruhrgebied met een belangrijk knooppunt

Bosporus bruecke istanbul dortmund airport
Bosporus Brücke in Istanbul © istock.com / Muhur

Na lang wachten is het zover: Vanaf december kunnen passagiers van Dortmund Airport naar Sabiha Gökçen Airport in Istanbul reizen. Vanaf 19 december vliegt de Turkse luchtvaartmaatschappij Pegasus Airlines drie keer per week naar de op twee na grootste commerciële luchthaven van Turkije.

Als eindbestemming of als tussenstop - de uitbreiding van de vliegroutes opent nieuwe mogelijkheden voor passagiers en betekent een belangrijke ontwikkeling voor Dortmund Airport. Sabiha Gökçen Airport ligt in het Klein-Aziatische deel van Istanbul, ten oosten van de Bosporus, en verwerkte meer dan 30 miljoen passagiers in 2022 - en zelfs meer dan 35 miljoen in 2019.

Dortmund Airport is verheugd om de grootste metropool van Turkije in haar bestemmingen te kunnen opnemen: "In het Ruhrgebied is Istanbul een van de meest populaire bestemmingen en een toeristische magneet voor reizigers van over de hele wereld," zegt Guido Miletic, Hoofd Airport Services + Marketing & Sales. "Met de nieuwe verbinding kunnen onze passagiers deze fascinerende stad met meer dan een miljoen inwoners leren kennen en ook naar bestemmingen over de hele wereld reizen via doorvluchten."

Pegasus Airlines, gevestigd in Istanbul, is een van de grootste low-cost luchtvaartmaatschappijen van Turkije en is sterk vertegenwoordigd op Sabiha Gökçen Airport. Naast een groot binnenlands netwerk van vliegroutes biedt Pegasus talrijke andere verbindingen vanuit Istanbul naar het Midden-Oosten, Centraal-Azië en Afrika, zoals Abu Dhabi, Doha, Astana of Caïro.

Tickets voor de nieuwe connectie kunnen nu al geboekt worden via Pegasus Airlines.