Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Wizz Air verbindt Dortmund met Craiova

Van het Ruhrgebied tot Klein Walachije

Dtm 20231030 erstflug craiova
Dortmund Airport, Erstflug nach Craiova, 30.10.2023 | © Hans Jürgen Landes

Met de eerste vlucht van vandaag is een nieuwe route toegevoegd aan het aanbod van bestemmingen van de Hongaarse luchtvaartmaatschappij Wizz Air. Vanaf nu kunnen reizigers vanuit Dortmund de universiteitsstad Craiova in het zuidwesten van Roemenië bereiken in iets minder dan tweeënhalf uur vliegen. Vanaf nu zal deze negende Roemeense bestemming twee keer per week, op maandag en vrijdag, in het wintervliegschema van Dortmund Airport worden opgenomen.

Guido Miletic, hoofd Airport Services + Marketing & Sales, is erg blij met de nieuwste trajectuitbreiding en verwelkomde de bemanning in Craiova op de tarmac. "De viering van deze eerste vlucht van Dortmund naar Craiova is een spannende mijlpaal voor Wizz Air en onze passagiers," kondigt Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager bij Wizz Air, aan. "Dit nieuwe traject benadrukt niet alleen ons engagement om lage tarieven aan te bieden, maar opent ook een toegangspoort tot de bruisende stad Craiova. We kijken ernaar uit om deel uit te maken van de reis van onze passagiers, om hen een naadloze en betaalbare ervaring te bieden en tegelijkertijd bij te dragen aan hun onvergetelijke herinneringen."

Craiova, gelegen in de regio Klein Walachije, wordt gekenmerkt door een rijke geschiedenis. Artistieke gebouwen, musea en culturele bezienswaardigheden karakteriseren het stadsbeeld. Met de idyllische Botanische Tuin en het uitgestrekte Nicolae Romanescu Park heeft de stad een aantrekkelijk aanbod voor natuurliefhebbers, ideaal voor wandelingen en ontspanning in de natuur. Een andere bezoekersmagneet is de plaatselijke kerstmarkt. Bekend en gewaardeerd buiten de landsgrenzen, trekt deze in de aanloop naar Kerstmis talloze vakantiegangers van heinde en verre naar Craiova.