Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

DAN AIR verbindt Dortmund met Bacău

Nieuwe luchtvaartmaatschappij en nieuwe bestemming

Kirche bacau rumaenien dortmund airport
Christlich-orthodoxe Kirche in Bacau, Rumänien |© Serenity-H / Shutterstock.com

Dortmund Airport is verheugd om een nieuwe partner te introduceren, de Roemeense luchtvaartmaatschappij DAN AIR. Vanaf 18 december 2024 zal DAN AIR twee keer per week, namelijk op woensdag en zondag, tussen Dortmund en Bacău in het noordoosten van Roemenië vliegen. Met de toevoeging van de Roemeense luchtvaartmaatschappij wordt het aanbod van luchtvaartmaatschappijen op Dortmund Airport verder uitgebreid, zodat passagiers in de toekomst kunnen kiezen uit in totaal zeven verschillende luchtvaartmaatschappijen.

“De vraag naar Roemeense bestemmingen blijft hoog. Met Bacău bieden we een nieuwe bestemming aan die zeer aantrekkelijk is voor zowel binnenlandse reizigers als toeristen”, legt Guido Miletic, hoofd van Airport Services + Marketing & Sales, uit. Met de toevoeging van dit route heeft Dortmund Airport nu in totaal acht Roemeense bestemmingen in haar vluchtschema.

Bacău, een van de grootste steden in de regio Moldavië, ligt met ongeveer 150.000 inwoners aan de oevers van de rivier de Bistrița. De stad wordt beschouwd als een belangrijk economisch en cultureel centrum van de regio en maakt indruk met haar historische gebouwen, idyllische landschap en levendige kunst- en cultuurscene.

Vluchten kunnen al worden geboekt via DAN AIR en de website van de luchthaven.