Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Informatie Champions League-weekend

Terminal alleen open voor passagiers

Dortmund airport wichtiger hinweis gelb

Het eerste weekend van juni staat alles in Dortmund in het teken van de Champions League-finale. Dortmund Airport is verheugd BVB uit Londen te verwelkomen. In overeenstemming met de aanbevelingen van de veiligheidsautoriteiten, die werden toegelicht in het persbericht van de stad Dortmund van 14 mei 2024, raadt Dortmund Airport ook sterk af om naar de luchthaven te reizen om de ploeg te verwelkomen in het kader van mogelijke festiviteiten. Ongeacht de uitslag van de finale zal de ploeg direct na de landing in de teambus stappen en niet bereikbaar zijn voor de supporters.

Ondanks eventuele festiviteiten hebben een soepele afhandeling van passagiers en de veiligheid van passagiers en werknemers de hoogste prioriteit. Om dit te garanderen wordt de toegang tot de luchthaven op 2 juni 2024 strikt gereguleerd. Als voorzorgsmaatregel is de toegang tot de terminal tussen 11.00 uur en 16.00 uur uitsluitend gereserveerd voor passagiers en hun begeleiders. Daarom wordt de toegang tot de terminal gecontroleerd en mogen mensen zonder geldig vliegticket de terminal niet in.

In plaats daarvan worden supporters gevraagd om op tijd een goede plek te vinden langs de ongeveer vier kilometer lange route van de autocolonne in het centrum van Dortmund. De start is gepland om 16.09 uur en begint met een ereronde rond de Borsigplatz. Reizigers wordt aangeraden voldoende tijd uit te trekken voor hun verplaatsing naar de luchthaven.

Dortmund Airport wenst BVB veel succes en alle supporters een geslaagd weekend.