Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Passagiersgroei in het eerste kwartaal

Stijgende passagiersaantallen zorgen voor een succesvolle start van het jaar

Dtm terminal stele

Dortmund Airport is verheugd positieve resultaten te kunnen melden voor het eerste kwartaal van 2024. Met een toename van 6,6 procent in vliegbewegingen op jaarbasis en ongeveer 7,2 procent in passagiersaantallen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, kende de luchthaven een succesvolle start. In totaal maakten 635.107 passagiers gebruik van de luchthaven in de eerste drie maanden (2023: 592.300 passagiers).

De resultaten weerspiegelen de voortdurende inspanningen van de luchthaven om tegen het einde van het jaar de doelstelling van 3 miljoen passagiers te halen. Toch zijn de vooruitzichten voor de komende maanden eerder voorzichtig: “De luchthaven en haar partners hebben opnieuw een zeer mooi resultaat behaald. Het is nu al te voorzien dat luchtvaartmaatschappij Wizz Air dit jaar haar capaciteit met 10 procent zal moeten verlagen vanwege de buitengewone revisie van de Pratt & Whitney-motoren voor sommige series van de A321neo. Dit zal ook gevolgen hebben voor de diensten die Wizz Air aanbiedt op Dortmund Airport," zegt luchthavendirecteur Ludger van Bebber.

In het eerste kwartaal waren vooral de reizen naar Katowice (99.112 passagiers) en Boekarest (41.834 passagiers) populair. Daarnaast lieten verbindingen naar bestemmingen als Gdansk (+90 procent), Pristina (+60 procent), Tirana (+46 procent) en Palma de Mallorca (+39 procent) een aanzienlijke passagiersgroei optekenen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De weken van de kerst- en paasvakantie, die beide verhoudingsgewijs in het eerste kwartaal vielen, behoorden tot de periodes met de hoogste passagiersaantallen in de verslagperiode.

Met de overgang naar het zomervluchtschema heeft de luchthaven sinds eind maart haar aanbod van bestemmingen uitgebreid en tegelijkertijd de frequenties van sommige bestaande trajecten verhoogd. Nu het zomervluchtschema zich uitstrekt tot in het vierde kwartaal loopt, kunnen reizigers vanuit Dortmund kiezen uit 41 bestemmingen in meer dan 20 landen.