Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Uitbreiding A40/B1

Blokkering van de uitgang Holzwickede in de richting van Dortmund

Umbau b1 a40 dortmund airport
Blick auf A40/B1 an der Anschlussstelle Sölde/Aplerbeck View of A40/B1 at the junction Sölde/Aplerbeck

Automobilisten en Gebruikers van de AirportExpress opgelet: De uitbreiding van de snelweg A40 draait op volle toeren. Tussen de aansluiting Dortmund-Ost en het snelwegkruispunt Dortmund/Unna wordt de huidige rijksweg B1 over een lengte van 9,5 km uitgebreid van vier naar zes rijstroken. Daardoor wordt de verkeersstroom op de belangrijkste toegangsweg naar Dortmund Airport verbeterd en voorbereid op de toekomst. Naar verwachting zullen zich in het jaar 2025 dagelijks meer dan 100.000 voertuigen verplaatsen in dit gebied.

Voor de eigenlijke uitbreiding van de snelweg van start kan gaan, moeten echter in totaal 13 bouwwerken langs de route vernieuwd of vervangen worden. Dit leidt tijdens de gehele bouwperiode altijd opnieuw tot constructiegerelateerde sluitingen van de B1. Tijdens de hele bouwperiode zullen er onderbrekingen of zelfs sluitingen zijn wegens bouwwerkzaamheden. Let op de volgende verkeersinformatie:

Er zijn op dit moment geen verslagen.

Geef meer tijd

Passagiers, Gebruikers van de AirportExpress en bezoekers die op deze data op de luchthaven van Dortmund aankomen of van daaruit willen vertrekken, moeten op een langere aankomst-/vertrektijd rekenen en hiermee rekening houden bij hun planning. Dortmund Airport raadt reizigers principieel aan om 90 tot 120 minuten voor vertrek aanwezig te zijn aan de check-in balie van hun vliegmaatschappij. Ook passagiers die reeds online ingecheckt hebben en enkel met handbagage reizen, moeten voldoende tijd inplannen voor de veiligheidscontrole en ten laatste 40 minuten voor vertrek aan de gate aanwezig zijn.

Verdere uitbreiding van de snelweg

De volledige uitbreiding van de snelweg A40 tussen de aansluiting Dortmund-Ost en het snelwegkruispunt Dortmund/Unna wordt geschat op een bouwduur van 5 tot 6 jaar en zou in 2023 afgerond zijn. Verdere data en projectdetails vindt u op de internetpagina van de projectbeheersmaatschappij DEGES die door de federale overheid en het land Noordrijn-Westfalen is aangesteld.

Meer informatie over aanpak en parkeren

Meer informatie over het thema route met de auto, parkeren en reismogelijkheden met de bus of trein vindt u op de website van Dortmund Airport.