Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

Ryanair

Bedrijfsgeschiedenis van Ryanair

Airlinelogo ryanair

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair, in 1985 oorspronkelijk opgericht als regionale vliegmaatschappij, wordt tegenwoordig beschouwd als meest geliefde airline ter wereld. Met een reizigersaanbod van 79 miljoen passagiers per jaar en een netwerk van meer dan 1500 verbindingen vanaf 51 bases behoort Ryanair tot een van de sterkst groeiende en grootste internationale luchtvaartmaatschappijen. Met ingang van de zomerdienstregeling van 2013 vliegt Ryanair vanaf Dortmund Airport naar 7 aantrekkelijke bestemmingen.

Boegbeeld van de meest toonaangevende low-cost-airline van Europa, met hoofdkantoor in Dublin, is directeur Michael O’Leary die de onderneming al sinds 1993 leidt. Hij staat bekend om zijn consequente prijsbeleid. De stelregel van Ryanair: lagere prijzen dan de concurrentie. Om de prijzen zo laag mogelijk te houden, werkt Ryanair met een moderne en jonge vloot waardoor geen dure onderhoudswerkzaamheden nodig zijn. De vliegtuigen zijn gemiddeld 4 jaar oud. Verdere kostenbesparingen worden behaald door alleen vliegtuigen te gebruiken die gelijk zijn aan het type Boeing 737, wat de vluchtplanning beduidend makkelijker maakt en de kosten voor opslag en pilotentraining tot een minimum beperkt.

Naast kostenbesparingen biedt het gebruik van een jonge vloot passagiers ook een gevoel van zekerheid. Met name op het gebied van stiptheid staat Ryanair bovenaan. De ticketloze airline vliegt voornamelijk op regionale luchthavens zoals Dortmund Airport en hanteert daar korte verblijftijden. In 2012 kwam het stiptheidspercentage op 93%, nog beter dan maatschappijen als Lufthansa of British Airways. In 2012 konden nog eens 2 records worden genoteerd: Ryanair was de luchtvaartmaatschappij met de minste vermiste bagage en annuleringen.

Voor bagageafgifte en check-in gelden extra kosten, eten en drinken aan boord kunnen apart bijgeboekt worden. Met ingang van 2012 is het ook mogelijk zitplaatsen te reserveren. Bovendien is tegen een kleine toeslag “Priority Boarding“ mogelijk, zodat de reiziger als eerste kan instappen.

Bestemmingen met Ryanair van Dortmund

bestemming land vliegmaatschappij

Katowice (KTW)

Polen

Ryanair

Boek

Krakau (KRK)

Polen

Ryanair

Boek

London-Stansted (STN)

Groot-Brittannië

Ryanair

Boek

Malaga (AGP)

Spanje

Ryanair

Boek

Palma de Mallorca (PMI)

Spanje

Ryanair

Boek

Porto (OPO)

Portugal

Ryanair

Boek

Thessaloniki (SKG)

Griekenland

Ryanair

Boek

Wenen (VIE)

Oostenrijk

Ryanair

Boek

Zagreb (ZAG)

Kroatië

Ryanair

Boek

Prijzen en onderscheidingen

  • In 2003 en 2005 wordt Ryanair bij de World Travel Awards uitgeroepen tot
    “Europe's Leading Budget/No Frills Airline”. Ook in de twee daaropvolgende jaren wordt de Ierse vliegmaatschappij in deze categorie genomineerd.

  • Tussen 2005 en 2008 wordt Ryanair bij de World Travel Awards genomineerd
    als meest toonaangevende airline van Europa en voor de beste website als meest toonaangevende low-cost-airline ter wereld.

Ryanair-vliegtuigen op Dortmund Airport

Ryanair maakt gebruik van vliegtuigen van het type Boeing 737-800 met 189
zitplaatsen.