Begin van de pagina
Service-gebied
Servicemenu
Hoofdinhoudsgebied

SunExpress

Bedrijfsgeschiedenis van SunExpress

Airlinelogo sunexpress

Het succesverhaal begint in oktober 1989 met de oprichting van SunExpress als dochteronderneming van Lufthansa en Turkish Airlines. De eerste vlucht vond plaats op 2 april 1990. Zowel toen als nu biedt de airline betaalbare vliegverbindingen tussen Duitsland en Turkije. Intussen is SunExpress een van de meest toonaangevende luchtvaartmaatschappijen op dit geliefde traject en heeft ze in ruim 20 jaar naam gemaakt als Turkijespecialist. Gedurende het zomerseizoen verbindt de airline 20 Duitse steden non-stop met twaalf Turkse bestemmingen middels meer dan 250 vluchten per week. SunExpress vliegt vanaf Dortmund Airport sinds de zomer van 2002.

De thuisbasis van SunExpress is gevestigd in Antalya aan de Turkse Riviëra. Met Izmir aan de Egeïsche kust en de luchthaven Istanbul SAW Sabiha Gökcen in het oostelijke deel van de metropool aan de Bosporus beschikt SunExpress over twee extra hubs in Turkije. Door de oprichting van SunExpress Deutschland (afkorting: XG) in juni 2011 heeft de maatschappij ook een basis in Frankfurt am Main, waar het bedrijf vanaf het begin haar Europese verkoopkantoor vestigde. SunExpress vliegt naast de Turkse bestemmingen aan de Egeïsche zee op de Zwarte Zee en in het oosten van het land, onder Duitse registratie, ook op aantrekkelijke bestemmingen aan de Rode Zee in Egypte. 

In 2011 vervoerde SunExpress 7,7 miljoen passagiers en genereerde het een omzet van 666 miljoen Euro. De Airline heeft momenteel circa 1800 medewerkers in dienst en beschikt over een van de jongste vloten van Europa van momenteel 30 Boeings 737-800 van gemiddeld zeven jaar oud. Op alle internationale vluchten kunnen de gasten aan boord niet alleen genieten van moderne entertainmentelektronica en een boardmagazine maar ook van water en een verse versnapering.

Om de ticketprijzen voor klanten zo transparant mogelijk te houden, zijn de belastingen en kosten al inbegrepen. Online tickets bieden extra gemak. Deelnemers aan het SunPoints-spaarprogramma verdienen bij hun vluchten Status- en Bonuspunten die kunnen worden ingewisseld voor gratis vluchten en andere voordelen, zoals voorrang bij het instappen.

Vluchten van SunExpress vanuit Dortmund

bestemming land vliegmaatschappij

Antalya (AYT)

Turkije

SunExpress

vanaf 126,00 €

Izmir (ADB)

Turkije

SunExpress

Boek

Zonguldak (ONQ)

Turkije

SunExpress

vanaf 136,72 €

Prijzen en onderscheidingen

  • SunExpress beschikt over de IOSA-veiligheidscertificering van de
    internationale luchtvaartorganisatie IATA. Deze wordt pas toegekend na een zeer strenge en grondige controle van de veiligheidsnormen. Bovendien is SunExpress ISO 9001- (Kwaliteitsbeheer), ISO 14001- (Milieubeheer) en OHSAS 18001- (Arbeidsomstandigheden) gecertificeerd.

SunExpress-vliegtuigen op Dortmund Airport

Vanaf Dortmund Airport vliegt SunExpress met vliegtuigen van het type Boeing 737-800.